לביבות תירס תאילנדיות

בכל שנה אני מוסיפה לקובץ שלי לביבה חדשה. כבר הכנתי:

לביבות ריקוטה וצימוקים

לביבות בננה ונוטלה

לביבות בטטה וקוקוס

לביבות תפוחי אדמה

השנה, אני מוסיפה לביבת תירס אסייתית, אותה אני מכינה מקלחי תירס טריים.

בסכין חדה מגלפים את התירס (מחזיקים בו יציב על השולחן לאורכו ומגלפים בקלי קלות).

אחר כך טוחנים את התירס לפירורים גסים וזהו.

אפשר כמובן להשתמש בגרגרי תירס קפואים או משומרים.

את הלביבה הזו אכלתי במסעדה קטנה בבנגקוק.

בדרך כלל אני אוהבת לאכול ברחוב בבנגקוק אבל בפעם ההיא נכנסנו למסעדה ולא הצטערנו.

מה

כוס גרגרי תירס מרוסקים גס

2 כפות קמח אורז או קורנפלור אם אין אפשר קמח רגיל

2 כפות סויה

פלפל צ׳ילי קצוץ

1/2 כפית סוכר חום

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)

2 ביצים קטנות

מעט מלח

כפית קארי (אופציונאלי)

1/2 כפית ג׳ינג׳ר מרוסק (אופציונאלי)

שמן צמחי לטיגון

איך

הכי פשוט בעולם: מערבבים הכל לתערובת אחידה.

מחממים מחבת על להבה בינונית ומוסיפים שמן צמחי (לא זית) בגובה של 1 ס״מ בערך.

כשהשמן חם דיו, ממלאים כף גדולה בתערובת ומניחים בזהירות במחבת, כך עושים עם יתר הלביבות.ֿ

הטיגון אורך בערך 2 דקות קצת פחות והלביבות משחימות מאוד.

הטעם אלוהי.

הגרגרים הגרוסים משאירים טעם של תירס מודגש והפריכות שלהן נהדרת בלביבה.

חנוכה שמח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות מרציפן הולנדיות

את העוגיות הללו טעמתי בקונדטוריה באמסטרדם, שהיתה דקת הליכה מהדירה ששכרנו. יום קודם טעמתי עוגה נהדרת של אותה קונדטוריה והתברר לי שמדובר באחת הקונדטוריות הטובות

באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

נאפולי היא אחת הערים העתיקות באירופה והמעניינת שבהן. העיר מתוארכת לפני 2500 שנה. העיר הזו היא עיר של מסורות עתיקות ומפוארות, יש בה שכבות רבות

מיני לחמניות קשר עדינות

לחמניות המיני הללו הן הצלחה כבירה. אלו לחמניות חמאה עדינות עם חלב. אפשר להכין את הבצק ולהכניס למקרר ללילה שלם, מכוסה בניילון נצמד ולמחרת לעצב,

מרק שעועית של פועלים

המרק העשיר הזה הוא ארוחה שלמה בצלחת. בעיקר כשיורד גשם זלעפות בחוץ, עם כוס יין ולחם כפרי לא צריך כלום. כלום. טוב, אולי כמו במסעדות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.