בכל שנה אני מוסיפה לקובץ שלי לביבה חדשה. כבר הכנתי:
השנה, אני מוסיפה לביבת תירס אסייתית, אותה אני מכינה מקלחי תירס טריים.
בסכין חדה מגלפים את התירס (מחזיקים בו יציב על השולחן לאורכו ומגלפים בקלי קלות).
אחר כך טוחנים את התירס לפירורים גסים וזהו.
אפשר כמובן להשתמש בגרגרי תירס קפואים או משומרים.
את הלביבה הזו אכלתי במסעדה קטנה בבנגקוק.
בדרך כלל אני אוהבת לאכול ברחוב בבנגקוק אבל בפעם ההיא נכנסנו למסעדה ולא הצטערנו.
מה
כוס גרגרי תירס מרוסקים גס
2 כפות קמח אורז או קורנפלור אם אין אפשר קמח רגיל
2 כפות סויה
פלפל צ׳ילי קצוץ
1/2 כפית סוכר חום
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)
2 ביצים קטנות
מעט מלח
כפית קארי (אופציונאלי)
1/2 כפית ג׳ינג׳ר מרוסק (אופציונאלי)
שמן צמחי לטיגון
איך
הכי פשוט בעולם: מערבבים הכל לתערובת אחידה.
מחממים מחבת על להבה בינונית ומוסיפים שמן צמחי (לא זית) בגובה של 1 ס״מ בערך.
כשהשמן חם דיו, ממלאים כף גדולה בתערובת ומניחים בזהירות במחבת, כך עושים עם יתר הלביבות.ֿ
הטיגון אורך בערך 2 דקות קצת פחות והלביבות משחימות מאוד.
הטעם אלוהי.
הגרגרים הגרוסים משאירים טעם של תירס מודגש והפריכות שלהן נהדרת בלביבה.
חנוכה שמח.