אמא שלי הכינה את הקציצה הריחנית הזו בעיקר בחמין של החגים.
היא היתה מגלגלת אותה לגליל עבה וסימטרי ועוטפת אותה בבד כותנה, דרכו, ספגה הסרה את טעמי החמין.
הקציצה הזו היא החומרים מהם עשוייה ילדותי והריחות שלה לעולם יזכירו לי שבתות וחגים אצל אמא.
מה
חצי ק״ג בשר בקר טרי טחון
קינמון
מלח פלפל שחור גרוס
כף סוכר חום
4 כפות שקדים טחונים
4 כפות אגוזים טחונים
1/4 כוס שקדים קצוצים גס
2 כפות שמן
2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
1 ביצה גדולה .
איך
לשים היטב את כל מרכיבי הקציצה ומניחים בצד לספוג טעמים. אני מגלגלתת אותה בתוך שקית קוקי או נייר אפייה.
בינתיים למכינים נייר אפיה או שקית צלייה.
מגלגלים את התערובת לגליל אחד שמנמן ומכניסים לשקית הצלייה.
מוסיפים אותה בעדינות לסיר החמין המבעבע.
הקציצה תתבשל בעדינות, כל הלילה עד למחרת בצהריים, יחד עם החמין בחום של 100 מעלות.
מתכון לאורז בוכרי לחמין . אורז בוכרי אוסובו לחמין
מתכון לאורז ירוק לחמין אורז באכש לחמין
מתכון לחיטה מרוקאית לחמין חיטה מרוקאית לחמין
מתכון לחמין קלאסי מרוקאי חמין סכ׳נה מרוקאי