לביבות בננה ונוטלה אליפות

נוטלה זה הגילטי פלז’ר שלי.

אפשר פתאום למצוא אותי ליד ארון המזווה עם כף גדולה חופרת עמוק בצנצנת הענקית של נוטלה ופשוט זוללת.

חולה על נוטלה.

כל הטרום-חנוכה הזה מכניס אותי למצב רוח של טיגון לביבות ובכל שנה, אני מתאמנת בלמצוא טעמים חדשים.

לפני שבועיים הכנתי לביבות ריקוטה מתוקות עם צימוקים ואהבתי את הרעיון.

לביבות ריקוטה

לפני שבוע ערכתי ניסוי ללביבות בטטות וקוקוס קלוי עם מייפל  – והתאהבתי.

לביבות בטטה וקוקוס

היום צץ לי רעיון לערבב שני מרכיבים שמנצחים תמיד –  בבנות ונוטלה. כמה רע זה יכול להיות?

זהו – שלא.

זה טעים.

פצצות.

והנה עוד

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תירס אסייתיות

הלביבה רכה ונהדרת גם אחרי כמה שעות. היא לא מתוקה מידי ורוטב השוקולד מקפיץ אותה לגבהים מטורפים (למרות שאין חובה להגיש עם רוטב השוקולד).

גם הפנים של הלביבה אוורירי ורך כמו של עוגה טובה.  

אין דרך אחרת ליהנות מלביבות אלא לטגן אותן. שמן שמן אבל חנוכה בא פעם בשנה.

 לכ-12 לביבות בינוניות

2 ביצים טרופות

2 כפות גדושות של נוטלה

6 כפות גדושות של קמח לבן או כוסמין או שקדים

כפית ווניל

1/2 כפית אבקת אפייה

2 בננות גדולות בשלות ורכות

 דרך נוספת היא לרסק רק בננה אחת ואת הבננה השנייה לפרוס דק. אחרי ששופכים בלילה בכף להניח מלמעלה שתי פרוסות בננה ולהמשיך לטגן כרגיל. הבננות מתקרמלות, מתרככות והכל נהדר. 

אפשר להוסיף נטיפי שוקולד לבן, לא חובה. 

אחרי שהבלילה בתוך המחבת מפזרים עליה את נטיפי השוקולד הלבןלא להפוך את הלביבה, לפני שהחלק התחתון התמצק והתקשה.

איך

בקערה נוחה לרסק את הבננות במזלג לריסוק גס. להוסיף את הביצים ולערבב.

להוסיף את הנוטלה ולערבב . להוסיף את הקמח ואבקת אפייה ולערבב שוב.

כדאי – אבל לא הכרחי – לקרר את התערובת כחצי שעה במקרר.

לחמם מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית וחום נמוך-בינוני. להוסיף 2-3 כפות שמן קנולה.

למלא כף גדולה  בתערובת, ולהניח בזהירות בתוך השמן החם. ליצור מרווחים בין הלביבות.

בתחילה הלביבות נוזליות מעט ואחרי ומתחילות להתייצב שהופכים אותן בזהירות – הן מתייצבות.

לטגן צד אחד במשך כדקה וחצי עד שתיים. לא יותר.

להפוך ולטגן שוב כדקה וחצי או שתיים.

להוציא מהמחבת ולצנן את הלביבה לפחות 5 דקות.

לבזוק עליהן א. סוכר. אפשרי גם סירופ שוקולד ביתי (מתכון בהמשך).

אופציונאלי לפני שהופכים את הלביבות לפזר מעט שוקולד צ’יפס לבן, סתם בשביל הכיף.

אופציונאלי : אפשר להחליף את הקמח בחצי קמח שקדים, זה מעדן את הלביבה ומעניק לה טעם נהדר של שקדים.

לסירופ שוקולד

לא הכרחי אבל משמח את הגוף והנפש:

שתי כפות נוטלה גדושות מעורבבות עם 1/4 כוס חלב חם/מים רותחים.

חג שמח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת תפוחים הולנדית קלאסית

מאוד אוהבת עוגות תפוחים. וגבינה. בארצות אירופה הקרות, גרמניה, אוסטריה והולנד העוגה הזו מככבת בווריאציות שונות. האוסטרים מתמקדים בשטרודל והגרמנים וההולנדים באפויות, עם קראסט נהדר

העוגה של מחוז ברטאני שבצרפת

את העוגה הזו הכרתי בקאנקל, שהיא עיירת חוף שנמצאת במחוז בראטני שצפון מערב צרפת. בדרך כלל, כשאני מקבלת תפריטים בארצות אחרות, אני מיד מחפשת אחר

ארוחת בזק של בורגול, עוף וירק

החום הישראלי מתיש. מתיש. חום יולי אוגוסט עומד בין האזניים, מעל העיניים, רובץ על הכתפיים ומטפטף במצח. חם ולח ואוף….מתי יגיע ספטמבר? ולמי יש כוח

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.