לביבות ריקוטה וצימוקים

 

ריקוטה שנזנחה, קליפת תפוז, כמה צימוקים ויאללה….לביבה חמה ומתוקה.

הכי טוב, הכי מתאים ללביבות האלה היא גבינת הריקוטה ורק אחרי שמסננים אותה מהנוזלים.

והן קלות ומהירות וטעימות, בפרט אם מוסיפים להם צימוקים ועדיף צמוקים אוזבקיים.

למי אכפת שהן מטוגנות בשמן?

כמה פעמים יש חנוכה בשנה?

מה 

250 גרם ריקוטה  (מרפדים מסננת בנייר ספוג כפול 3 שכבות ומסננים את הגבינה לפחות לשעה)

6 כפות קמח

חצי כפית אבקת אפייה

קורט של הקורט מלח דק

3 כפות סוכר (מי שאוהב ממש מתוק שיוסיף עוד אחת)

1 כפית  וניל

קליפת תפוז, או קליפת לימון (אופציונאלי)

3 ביצים

3 כפות גדושות  צימוקים אוזבקיים או  אוכמניות או כל צימוק אחר שאוהבים.

איך

הטיפול בגבינה  (לא הכרחי אבל מוסיף לדעתי) על מנת לקבל גבינה ״יבשה״ יותר אני לוקחת נייר סופג כפול שניים ומרפדת מסננת, שופכת לתוכה את הגבינה ומחכה לפחות שעה עד שעתיים, כל הנוזלים המיותרים זולגים ממנה והגבינה נוחה יותר לעבודה.

לערבב את הגבינה עם קמח, סוכר, ק. תפוז, מלח ולהוסיף את הצימוקים.

לחמם מחבת עם שמן קנולה בגובה של כ-1/4 ס”מ ולטגן את הלביבות, כל פעם כף אחת גדושה, להשאיר רווח כי הן טיפה מתפשטות.

להמתין דקה וחצי ולהפוך בעדינות עד שהן שחומות, קריספיות מסביב ומעלפות בטעם.

באחריות.

אבקת סוכר ויאללה…..באנו חושך לגרש….

 הכי אהובה עליי היא המעטפת של הלביבה שנעשית חומה חומה וקראנצית. 

יאמי.

והנה קישורים ללביבות נוספות:

לביבות תירס אסייתיות

לביבות בננה ונוטלה

לביבות בטטה וקוקוס

לביבות תפוחי אדמה

  

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פסטלה די בטטה של רבקה

אלו הם הפסטלים של אמא שלי בשינוי קטן: אני מוסיפה ראס אל חנות לבשר ולתפוחי האדמה וצנוברים. והפסטלים האלה כל כך טעימים, רכים, ריחניים אני

פריטטת מצות וגבינות

פריטטה, שהיא פשטידה מטוגנת, שהיא טורטילה, שהיא עוגה מלוחה מטוגנת, או אפוייה.ֿ יו ניים איט. כך או כך היא נהדרת, מהירה להכנה, משביעה והכי חשוב

קנולי סיציאליאני

 כדאי להתחיל מהסוף. כדי להכין קנולי צריך גלילים מיוחדים שעל שמם מכונה המאכל הנפלא הזה. אפשר למצוא אותם בכל חנות כלי בישול. עכשיו שיש לנו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.