מרק דובדבנים הונגרי קר

אני כל כך נבוכה לתת את המתכון של המרק המשגע הזה, אבל הוא כל כך טעים וקל ומהיר, שאני בשנייה מתגברת על המבוכה רק כדי לחלוק אתכם את הדבר המופלא הזה.

הוא יותר מרק של קיץ, אולי קינוח מתוק? לא יודעת – שכל אחד יחליט לעצמו.

אכלתי אותו לאחרונה שוב בבודפשט ואי אפשר להתעלם ממנו.

חייבת להפיץ את הבשורה.

הנה היא.

במקרה הזה אני משתמשת בדובדבנים משומרים כי לא היתה לי סבלנות לחכות לקיץ.

שאז אפשר להשתמש בטריים, לגלען ולבשל כרבע שעה במים עם סוכר.

ההונגרים משתמשים בשמנת חמוצה-מתוקה שמנה מאוד שנראית ונטעמת כמו קרם פרש.

לשמחתי, החלו לשווק בשנה האחרונה קרם פרש אז אני מסודרת.

מה

1 צנצנת דובדבנים עם הנוזל (680 גרם)

קורט מלח

2 חצאי פרוסות לימון צהוב עם הקליפה

מקל קינמון

2 קופסאות קרם פרש (400 גרם)

איך

מעבירים את הדובדבנים עם הנוזל לקלחת, מוסיפים קינמון ומיץ לימון ומבשלים על להבה בינונית בערך 10 דקות. הנוזל מתחיל להצטמצם.

מורידים מהאש ומצננים מעט.

בוחשים לתוך הדובדבנים את הקרם פרש (משאירים מעט בצד לקישוט).

מצננים היטב.

מתעלפים.

בוודאות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ריבות שעושים בבית

ללא חומרים משמרים ותוספים זרים. רק פירות, סוכר ולימון. אני אוהבת מאוד ריבות. לא קונה. מכינה בבית תמיד. במקרר יש לי ריבות כל השנה :

ממולאים בסגנון טורקי

טורקיה היא מדינה ענקית. ענקית. מכל המרחב הגיאוגרפי העצום הזה אני מכירה ואוהבת בעיקר את איסטנבול. איסטנבול היא עיר מטורפת, גדולה והומה אדם עם האוכל

אורז ואטריות בסגנון טורקי

משתגעת על האורז הקל והפשוט הזה. הכרתי אותו לראשונה אצל אקס חמי, מתי, שהיה בשלן נהדר. והוא פשוט , וטעים. הכי טעים עם קציצות ברוטב.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.