אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

 

  • הפוסט מתעדכן מנסיעה לנסיעה..

נחתנו, 21:30 בלילה.

בפעם האחרונה שהיינו פה זה היה לטובת עצירת ביניים של כמה שעות.

עשינו מה שכל תייר ממוצע עושה: סיבוב מהיר באקרופוליס, ארוחת ג׳ירוס וקבאב מצויינת וחזרה לשדה התעופה.

הפעם, באנו לטרוף אותה.

סיור קולינארי כיאה לעיר כמו אתונה.

מרכז העיר קטן יחסית וההליכה ברובעיו נוחה רגלית.

יש מטרו, חשמלית ואוטובוסים.

גם המוניות זולות פה יחסית.

בחרנו להתמקם ברובע המונוסטרקי Monostraki.

המונוסטרקי הוא הלב הפועם של אתונה. ביום, ובעיקר בלילה.

היוונים מתעוררים לחיים בשעות הערב ובלילה.

מפה אפשר ללכת ברגל לכל השכונות החדשות-ישנות שלא הפסיקו להדהים אותי לרגע.

אתונה מסתבר זה לא רק אוכל משגע, היסטוריה, ארכיאולוגיה, אוזו ומוסיקה שמחה.

אתונה היא מקום של צעירים רבים, שפורצים את מרכז העיר, דוחפים החוצה את העוני, הכיעור והמשבר הכלכלי ובמקומו הם משפצים את השכונות המוזנחות והופכים אותן למקומות בילוי, תרבות ואמנות.

הנאה מפתיעה.

בדרך למלון אנחנו עוברים דרך שדרות סופיה המלכה Vasilissis Sofias, שהן ארוכות רחבות ומלאות במבנים מפוארים.

גם מבני השגרירויות שם.

מצד ימין, על גבעה, משתפלת, נחה לה, שכונת קולונאקי Kolonaki העשירה והמפונקת. שם גרים אנשים שידם משגת לקנות כל דבר ושם גרים שגרירים מכל העולם.

דרכה נעשה מחר את  דרכנו לליקביטוס Lycabettus.

עוד חמש דקות ואנחנו בכיכר סינטגמה Synatgma. מאחוריה הפרלמנט והגנים הלאומיים.

המונית ניכנסת לרחוב צר יחסית, רחוב מטרופולוס Odos Mitropoleos.

הגענו.

יום ראשון 

ככלל אני מעדיפה מלונות ללא ארוחת בוקר.

למה ?

כדי שאוכל לשוטט בעיר ולטרוף אותה. אוכל רחוב. כל מה שאני רואה ברחוב אני חייבת לטעום.

לא משנה אם אני אחרי ארוחת בוקר, או לפני ארוחת צהריים. חייבת.

אוכל זה עמוד השדרה התרבותי של כל עם.

שם, מסביב לסירים, מדורות או צלחות מפונפנות נוצרות חברויות, סודות, חיבורים ואהבות.

שם נוצרות קהילות.

עמים.

ארוחת בוקר טובה במלון טוב זו בעיה רצינית. הכל טעים פה.

החל מהקרוואסונים הצרפתיים האווריריים והטריים, עבור דרך היוגורט השמן עם הדבש והפירות הטריים, הלחם עם החמאה, הגבינות, הבשרים ומה לא.

היוגורט עם הדבש הוא להיט והוא נפלא.

בכל מקום ובכל תפריט הוא שם: שמן וסמיך ומעליו נהר זהוב של דבש.

אלוהי.

נתגבר.

מקווה…..

הפלאקה והאקרופוליס

בעוד אני לוגמת את הקפה ומציצה החוצה, מציץ אליי בחזרה האקרופוליס.

שם למעלה גבוה הוא נישא מעל פני העיר ומעליו מתנוססת זרוע מאיימת וגדולה של מנוף.

״משפצים את האקרופוליס?״ אני מתעניינת אצל המלצרית הרצינית והנחמדה.

כל הזמן. היא עונה.

יוצאים מהמלון לכוון שכונת הפלאקה. Plaka. זו שנמצאת למרגלות האקרופוליס Acropolis שקטה, ותיקה, מתויירת.

סמטאותיה צרות, חנויותיה עמוסות מזכרות ובכל פינה בתי קפה ומסעדות.

למרות זאת, הקסם עובד.

האבנים הישנות, סוכות הגפנים, כדי הגרניום הצבעוניים, שיחי הבונגאווליה הבוערים והאקרופליס מלמעלה, כולם ממלאים אותך בתחושת שקט והיסטוריה.

חוצלארץ.

בטיפוס המוביל אותנו למעלה למעלה, לסמטאות הפלקה הציוריות והמקסימות, אנחנו סובבים את thiseio הפארק הירוק, מטפסים ועולים לעבר האקרופוליס.

עוברים דרך בתי קפה ומסעדות קטנות וציוריות'

חלקן פזורות במעלה המדרגות.

לרובם גגות רחבים, עמוסים בפרחים, גפנים וצמחיה מרהיבה

ובינהם פזורים שולחנות וכסאות,

מזמינים אותך לבוא בצילם, לשתות ולאכול או סתם לספוג את האווירה הקסומה.

לוקחים את הזמן.  כמוהם.

ובכל פינה, לאן שתפנה, קסם ופשטות.

ציור קיר,

עציץ בונגווילה צבעוני,

או סתם פח חלוד ובתוכו מלבלב צמח בודד. צבעוני.

אחרי שיטוט בסמטאות אנחנו מתחילים את העלייה לאקרופוליס ונכנסים למתחם ההסטורי, מקום שתמיד ממלא אותך ביראת כבוד.

משם אנחנו יורדים למוזיאון האקרופליס החדש.

אין מילים לתאר את המבנה המיוחד הזה, היפהפה.

את החוכמה שבה השכילו מתכנניו להביא את חפירות האקרופוליס לפני התיירים, ביופי, בנוחות, תוך כיבוד מלא של ההיסטוריה, של הממצאים – אל מול זמנם הקצוב, של אלו שזמנם אץ להם לבלוע גם את העיר.

(רמז:אני).

15 Dionysiou Areopagitou Street, Athens

רחוב אדריאנו היפה 

אנחנו יורדים מהמוזיאון ומשתלבים ברחוב אדריאנו המתוייר לעייפה, חנויות שמוכרות מזכרות, עבודות יד מקומיות, שמן זית ועבודות אמנות.

הרחוב מתפתל ושומר על אופיו האוטנטי. הוא צר ונוח להליכה, למרות נחילי המטיילים והחנויות המתויירות יש בו הרבה קסם.

השוק המרכזי ומסביב לו

אנחנו בדרך לשוק הבשר והדגים המרכזי של אתונה.

שם אכלתי לראשונה במסעדת פועלים את האורז-תרד החמצמץ, ירוק ומשגע, שנקרא ביוונית ספאנקוריזו Spanakorizo.

והנה מתכון אוטנטי לספנאקוריזו : אורז יווני ספאנקוריזו.

בכל פינת רחוב יש עגלות-יד קטנות שמוכרות מיני מאפה יווניים: קולורי Kuluri שהם בייגלה עגולים, צרים ומלאים בסומסום.

לוקומה Lukoumשזה דונאטס גדול ורך מטוגן בשמן עמוק ומצופה בגרגרי סוכר ומלכת המטוגנים: הלוקומאדס Loukoumades.

לוקומדאס מספר 1

ממשיכים דרך רחוב Aiolou ועושים חניית ביניים במאפיית סופגניות יווניות קטנה ומודרנית. שם אני טועמת לראשונה את ה-Loukoumades.

מלבד הטעם המסורתי של הסופגניות בדבש וקינמון, לוקחים שם בתבונה שיווקית ובטעמים נפלאים את הלוקומאדס הקטנטנים ומזריקים לתוכן, טעמים מפתיעים ומכל העולם.

מתוקים או מלוחים.

יש פה טעמי שוקולד פראלין וקרם לימון או קרם בננה, שוקולד בואנו ועוד המון טעמים.

נפתחה רק לפני ארבע שנים והיא כבר מוכרת בעולם ולכן גם הומה אדם כל הזמן.

אבל אני פה בשביל המסורת, לכן נצמדת ללוקאמאדס עם דבש וקינמון.

הבחור שמנהל את המסעדה מזהה את המצלמה שלי ומתעניין  מי ולמה, דבר שגורר אחריו משלוחי לוקמאדס בטעמים מלוחים : גבינת פטה, פטה מפולפלת ופטה עם פלפלים אדומים. טעים מאוד.

אבל אני בחורה מסורתית.  

עוד מעט, ממתיק לי מנהל החנות באוזן, אנחנו פותחים עוד סניף במזרח התיכון אבל לא יכול להגיד לך כרגע איפה.

לא כל כך חשוב לי איפה. תמיד תהיה לי אתונה.

Aiolou 21, Athina 105 51, Greece

ממש לא הרחק מכאן, כמה צעדים מהלוקומידאס (וליד אחד הגירוסים הטעימים בעיר…פירוט בהמשך)

בכיכר הקטנטונת והמגניבה, פה משמאלֿ פתחו לא מזמן בית קפה,בר יין, מסעדה מגניבה.

אמנם רוב יושבי המקום מעדיפים לשבת בחוץ אבל בפנים זה מטורף לגמרי.

העיצוב, הסטיילינג, הוייב.

לגמרי.

Tailor’s House, Pl. Agias Irinis 2, Athina 105 60, Greece

אחרי מנוחה קצרה אנחנו עושים דרכינו ללב העיר המטורפת הזו. השוק.

ממשיכים במורד הרחוב היפה הזה, עוד כמה דקות ואנחנו בכניסה מצד שמאל, לשוק הבשר והדגים של אתונה.

Varvakios Agora

בשוק הזה יש בעיקר בשר ודגים.

השוק נמצא בבניין ניאו קלאסי יפה עם תקרה גבוהה.

אין בשוק הזה מוצרים מיובאים. אין בשוק הזה מוצרים קפואים.

פשוט אין.

הכל טרי.

הכל מקומי.

בפעם הבאה אני נשבעת לעצמי בשקט, הולכים לשכור פה דירה ולבשל את כל הטוב הזה.

נשעת נשבעת, אבל בכל פעם שהגעתי לאתונה שוב ושוב,  קראו לי המסעדות המקומיות,

הטברנות, הברים ובתי הקפה החדשים.

לא מצטערת.

Athinas, Athina 105 51, Greece

בשוק עצמו מספר מסעדות עם פירות ים,בשרים ובעיקר אוכל יווני.

אנחנו בוחרים לשבת באחת המסעדות היותר מרכזיות, שביקרו בהם שועי עולם כמו גיימי אוליבר ואהרוני (:-) והאוכל אכן לא מאכזב,

גם לא השירות.

סירים ענקיים מלאים בכל טוב: מרק ירקות ומרק מעיים ומרק עם קציצות ומרק שעועית, עופות ובשרים ואורז נהדר.

מסעדה שמתבשל בה כל יום אוכל יווני קלאסי.

גומרים הולכים.

נגמר האוכל, נסגרת המסעדה וכולם הולכים הביתה שמחים: הבעלים והסועדים.

אנחנו מתבייתים על מה שנשאר: קציצות זצוצוקייה מעלפות ברוטב עגבניות, מרק שעועית עשיר וחורטה – ירוקים חלוטים במים רותחים ומושקים בתועפות של שמן זית זך ולימון צהוב-צבוהב.

את הרוטב הנפלא של כולם אנחנו מנגבים בלחם יווני פשוט.

גם את שמן הזית. כמה פשוט ככה טעים.

עילפון.

מקנחים בעוגת סולת מתוקה. כי ככה זה באתונה: לא תקומו עד שלא יוגש לכם משו מתוק. על חשבון הבית בדרך כלל.

Oinomageireio Epirus, Filopimenos 4, Athina 105 51, Greece

מתכון לקציצות היווניות הנהדרות האלה בלינק:

קציצות צזוזיקייה .

כשיוצאים החוצה לרחוב Athinas, אנו מוצאים שורות ארוכות של חנויות ודוכנים שמוכרים פירות יבשים, תבלינים, דבש, אוזו, עשבי תיבול, זיתים ושמנים וריבות.

מבחר מטורף של דגים כבושים במלח, בשמן, לבנים, וורדרדים, כבושים בחומץ, מומלחים, גדולים, קטנים, מפולטים, מפורקים, עם ראש, בלי ראש.

יש לי סחרחורת.

ממול  לבניין השוק, ומעבר לכביש, נמצא שוק הירקות והפירות. הדוכנים פזורים ללא שום סדר, בבלאגן לא חינני, משמאל ומימין.

שוק הירקות משתרע על שני רחובות מקבילים וקטנים.

דוכני הפירות והירקות שמתערבבות בחנויות הג׳ירוס והקבאב לצד חנויות פשפשים אמיתיות כאלה, שהכל זרוק על הרצפה, או בערימות גבוהות: קומקומים ישנים, כלים מנחושת, שטיחונים, פיצ׳פקס, קישוטי קיר, כלים מעץ זית.

ואם תתכופף ותנבור בערימות תמצא גם מציאות.

 רחוב אבריפדו גסטרונומיה וקולינאריה

משם אנחנו עולים לרחוב Evripdou.

הרחוב הזה משובץ בפנינות קולינריות. מסעדות או חנויות מזון חדשות וותיקות.

פה הולכת להיות חגיגה.

(בדרך מהלוקמאדס לרחוב אתינה, יש רחובון קטן בשם Agias Irinis, שם נשבעים כולם, הסופלאקי הכי טוב בעיר אצל אחד בשם קוסטאס, אבל התור היה בלתי נסבל אפילו עבורי. בפעם הבאה – רשמתי לעצמי).

עדכון: טעמתי, טעים. מאוד. אכלנו סופלאקי עסיסי נהדר וקבאב בפיתה, עם רוטב חריף נפלא וצ׳יפס עם אורגאנו.

Costas agias irinis 2 athens

אנחנו ברחוב אבריפידו ופנינו מועדות עכשיו לכתובת אחת ב- Evripdou פינת רחוב סוקראטס Sokratous.

מעדנייה מטורפת שנקראת Ta karamanlidika fanis. פה נאכל ארוחת צהריים.

פה מגישים מעדנים יווניים אוטנטיים במחירים מצויינים. המקום קטן וצפוף ואנחנו נדרשים להמתין בתור.

ממתינים.

היה שווה.

נקניקים ובשרים מתובלים, גבינות מיושנות ומקומיות ומאפי פילו ממולאים בגבינות וירקות. ירקות בסגנון יווני. בא לי לטעום מהכל.

הזמנו דג פורל שנכבש בעדינות, בשרני וורדרד. נקניקיית סוג׳וק שהוא נקניק טורקי/יווני שנפרס דקדק וטוגן עם ביצת עין, חריף ומתובל, וקופטה נקניקיות, שהם נקניקיות קטנות מטוגנות מוגשות על לחם קלוי מנוקד באורגאנו יווני.

טעים למות.

בבית אני מכינה גראבלקס בסגנון צרפתי שהוא טעים להפליא והכנתו קלה קלי קלות. המתכון בקישור: גראבלאקס סלמון בכבישה מעודנת

Sokratous 1, Athina 105 52, Greece

מול המעדנייה המופלאה הזו עוד מעדנייה, גדולה מאוד, מפורסמת אף היא, גם שם יש פינות ישיבה לאכילה במקום.

המקום נפתח לפני כ-100 שנים על ידי ארמני שהגיע מטורקיה ומספרים שהוא לימד את האתונאים לאכול בשרים כבושים קרים ומשומרים.

שמו היה Miran, וזו שמה של המעדנייה.

רושמת לי בראש להגיע לפה דקה לפני הטיסה ולהצטייד בנקניק הסודג׳וק שלו ובפסטורמה (שזה נתח בשר כבוש ומצופה בפפריקה ותבלינים).

Evripidou 45, Athina 105 54, Greece

יצאנו מהמעדנייה, אנחנו עדיין ב Evripidou.

מבחינתי – אני מוכנה לקניות ברחוב הכי מעניין באתונה.

עוברת בחנויות וקונה מכל הבא ליד:

אורגאנו יווני לסלט היווני ולסופלאקי בבית. הוא חריף בטעמו מזכיר גם זעתר.

קונה דבש מקומי: דבש טימין, דבש ענבים, ריבת תפוזים עם אורגאנו, ריבת אגסים , חומץ בן יין מיושן , אוזו חלק שמיוצר בזיקוק ידני.

ברחוב עצמו אינספור חנויות שמוכרות את המוצרים היווניים אבל יש חנות תבלינים אחת, יפה, מפורסמת שיש בה הכל.

Elixir.

Evripidou 54 , Athina 105 54, Greece

ככה, שבעים ומתנדנדים משקיות ריחניות אנחנו עושים דרכינו חזרה למלון למנוחה.

טברנה בכיכר מונוסטרקי

בערב אנחנו יוצאים לטברנה יוונית עממית שנמצאת בכיכר מונוסטרקי ההומה.

הכיכר הזו הומה כל היום ובעיקר בלילה מפה אפשר לראות כל הזמן את האקרופוליס בשעות השונות של היום, ותמיד הוא מרשים ומרגש.

האוכל פשוט, יווני אותנטי, טעים ובלי הרבה עניינים. זהו מקום הבילוי של אתונאים רבים.

הם לא מתאמצים בשביל אף אחד.

אלו החיים שלהם.

זה האוכל שלהם.

אנחנו איתם. תענוג.

סופלאקי על פיתה יוונית עם ירקות צלויים ובצל וורוד כבוש. פלפלים קלויים עם שמן זית וחומץ בן יין, סלט חצילים קלוי נהדר, גבינה מטוגנת (סגאנקי), קבאב עסיסי נוטף שומן מעליו פרוסות עגבניות ובצל. הכל טעים.

והנה המתכון לסלט חצילים בלקני שלי שהוא מהיר וטעים להפליא : סלט חצילים בלקני נפלא

טברנה עממית , פשוטה עם מוזיקה יוונית ברקע ואוכל אלוהי.

Bairaktaris Restaurant

Pl. Monastirakiou 5, Athina 105 55, Greece

הקפה/בר יין בחצר הסודית

אחרי ארוחת הערב בטברנה אנחנו די עייפים אבל אני לוחצת עוד טיפה ואנחנו קופצים לבר יין/בית קפה משגע, שנמצא בחצר סודית במרחק של 4 דקות הליכה.

Taf the art foundation

מדובר במתחם סודי ונסתר מהעין, שבמשך היום מתפקד כבית קפה וכגלרייה לאמנות ובערב מתכנסים בחצר הגדולה והמקורה המון צעירים לשתות, לצחוק ולהאזין למוסיקה טובה.

הסמטא חשוכה ונראה מוזנחת משהו, כשנכנסים אליה מכוון רחוב Ermou ופונים שמאלה אחרי 30 מטר, מצד שמאל, יש דלת קטנה מעץ, מסורגת, דוחפים אותה וכך נכנסים לחצר הסודית והמקסימה הזו.

זה סודי ! אל תספרו לאף אחד.

Normanou 5, Athina 105 55, Greece

לילה,

מיטה נוחה וכריות רכות. אך אתונה אתונה.

את נהדרת אלינו.

יום שני באתונה

היום אנחנו הולכים לטיול בשכונת קולונאקי.

והבוקר אני מתכננת לחקור את הקולינריה המקומית ולא רק לטעום אותה.

קפה יווני והסטוריה

יוצאים לכוון כיכר סינטגמה Syntagma  ועוצרים לקפה בחצר פנימית ושקטה.

פעם היה המקום הזה בית קפה והיום הוא בית קפה ומסעדה לארוחות יווניות קלאסיות Kentrikon Restaurant.

בעבר, בישלו קפה יווני על גחלים, בתוך פינג׳אן מנחושת שחציו היה שקוע בגחלים מלחשות, דבר שהבטיח בישול איטי ורגוע.

בישול הקפה נמשך לפעמים 20 דקות ותמיד על להבה נמוכה ואיטית.

הם לא ממהרים לשום מקום היוונים.

תמיד יש להם זמן.

צודקים.

אולי יש אמת בדברים שבישול הקפה האיטי עיצב את אופיו החייכני, הסבלני והחברותי של העם היווני.

אתה ממתין לקפה שירתח במשך 20 דקות. לידך עומד מכר, חבר או לאחשובמי, גם הוא מחכה לקפה.

ומה עושים בינתיים?

מדברים, מכירים, מתעניינים.

מתחברים.

כוס אחת של קפה מכילה 3 כפיות קפה. חזק , מר וכהה.

במקום הזה יש קפה יווני אוטנטי מעולה.

את שיטת הבישול המירו משיטת הגחלים, לבישול מודרני שמדמה בישול על גחלים, וגם הוא נעשה באופן איטי ועל להבה נמוכה.

את הקפה מגישים עם לוקומי Loukoumi שהוא רחת לוקום יווני.

הלוקומי היווני עדין ורך יותר. הוא קליל ופחות צמיגי מבן דודו הטורקי.

המסורת תבעה טכסיות, שיש בה לגימת קפה שחור ומר ולצידה נגיסונת קטנה מהלקומי המתוק.

לא ממתיקה את הקפה שלי כשיש לוקומי בשטח.

בקיץ היוונים נוטים לשתות קפה קר וחזק שנקרא Frappe. בעצם מדובר בנס קפה חזק ומקומי.

החצר המקסימה הזו, שנסתרת מעין כל אדם מוצלת על ידי עץ גדול וזקן ומאפשרת מנוחת רגע לפני היום הארוך שמחכה לנו.

Kolokotroni 3, Athina 105 62, Greece 

הבקלאווה היוונית

יוצאים מהקפה וחותכים לכוון Karakoy Gulluoglu, שהיא חנות בקלוואה שהוקמה לפני 70 שנים בהשראה טורקית (כמובן).

הבקלאוות והמאפים היוונים מומתקים בדבש וקינמון ולא במי סוכר.

זו הסיבה כנראה, שהם פחות מתוקים ומחליקים בגרון בתענוג.

Nikis 10, Athina 105 63, Greece

אנחנו ממשיכים לטייל ברחובות המטופחים, בשדרות היפות ובין הבניינים הניאו קלאסיים של השכונה. יפהפה פה.

 

עוד מקום נחמד וטעים להפליא לארוחות בוקר או ארוחות מהירות: או בשפה אחרת פילו מכל סוג מלוח או מתוק,

חמים, טרי ונפלא נמצא פה קרוב ברחוב ניקיס, בית קפה מתוק שנקרא קרם רויאל. ככ מתוק ומקומי שאפילו חשבון אינסטגרם אין להם.

אנחנו לא עומדים בפיתוי וטורפים בוגאטסה מתוקה ונפלאה.

אין כתובת אבל אם נכנסים לניקים nikis מרחוב ermou מוצאים אותה.

עוד נאכל כמוה בכל רחבי העיר. והנה הלינק לפילו המתוק הנפלא שממולא בקרם ווניל מתוק.

או לעוגת הבוגאטסה שגם היא וונילית וקרמית ומעלפת.

שבלולי פילו קרם ווניל מטורפים

עוגת פילו יוונית נהדרת בוגאטסה

באחד הרחובות אנחנו עוצרים מונית ומבקשים ממנו לליקאביטוס.

גבעת הליקביטוס

לפני 30 שנה הגעתי לאתונה בפעם הראשונה.

אחד המקומות שאת חייבת לבקר בהם, התרה בי חבר שהיה מדריך טיולים, זה הליקביטוס.

הליקביטוס הוא הגבעה הכי גבוהה באתונה וממנה אפשר לראות את כל העיר. הכי יפה להגיע בשקיעה, כך אמר.

לא הסתדר בשקיעה, אבל גם באמצע היום שווה.

אז, טיפסנו ברגל, צעירים ויפים כל הדרך אל הליקביטוס – שעה.

היום, מקצרים את הדרך ב-3.5 יורו וב-10 דקות נסיעה.

בדרך לליקביטוס עוברת המונית – מתפתלת ומטפסת – בשכונת קולנאקי העשירה, היפה והמטופחת.

המונית מגיעה לראש הגבעה ומורידה אותנו בקרחת קטנה. מפה עוד צריך לעלות בגרם מדרגות שמתפתל עד ראש הגבעה.

לא הסטרי.

מטפסים.

(דרך אחרת נוחה היא להגיע עם הרכבל שחצוב בתוך ההר. מגיעים לתחנת המטרו וונגליסימוס. Vangelismos, יורדים בתחנה נכנסים לרחוב פלוטראו Ploutarhou שמוביל לרכבל. אבל מפסידים את הנוף בעלייה לגבעה).

היום מעונן הרוח נהדרת ורואים רחוק גם אם לא שקוף. מפה אתונה נראית כמו גבב של מבנים לבנים עם נקודות ירוקות . 

Mount Lycabettus

מקדש האוכל היווני

חוזרים לקרחת שבה ירדנו קודם מהמונית וממתינים למונית שתוריד נוסע חדש. נכנסים לתוכה ומבקשים מהנהג לקחת אותנו לאחד ממקדשי האוכל המודרנים והיפים בשכונה.

Yolenis בשכונה. אנחנו עדיין בקולונאקי.

מדובר במקום שבנוי בסגנון Eataly. כלומר: חנות/מעדניית מזון גדולה ועשירה במוצרי מזון יווניים בלבד והיא משובצת בפינות קטנות לאכילה ושתייה במקום.

בקומה התחתונה יש מבחר עצום של יינות יוונים, שם אפשר ללגום יין ולנשנש גבינות, נקניקים ודברים קטנים אחרים במשך כל היום.

בקומה העליונה יש מסעדה.

אני לא מסוגלת לצאת מפה בלי משהו ובוחרת בסירופ יווני שמאוד דומה לבלסמי מצומצם ועשוי מענבים הוא נקרא פטימצי Petimezi וריבת אגסים מעלפת, ממרח צלפים וממרח פיסטוקים עם צלפים ושני בקבוקי יין רוזה יווני נהדר.

Solonos 9, Athina 106 71, Greece

בשנה האחרונה פתחו עוד מקדש אוכל מהמם, שהוא גם מסעדה קטנה ואלגנטית.

הוא נמצא ברחוב הראשי שיורד ממונסטרקי לכיכר סינטגמה ונקרא ארגון האוס, חלק מבית מלון ומיזם קולינארי יפהפה.

אפשר גם להזמין שם סדנאות אוכל יווני.

ERGON House Athens, 23, Mitropoleos Street, Athina 105 57, Greece

מסטיקה

מפה אנחנו צועדים חזרה לכיכר סינטגמה דרך רחוב Aiolou, בדרך עושים עצירה בחנות מיוחדת שמתמחה במסטיקה. Mastihashop

מסטיקה הוא שיח שגדל ביוון וממנו מפיקים גרגרים שקופים וקשים. היוונים מאמינים שהוא טוב לעיכול. לכן הם משתמשים בו בהמון מאכלים, בעיקר מתוקים :

לוקומה (רחת לוקום), גלידה, עוגות, מסטיקים, סוכריות ואפילו עושים ממנו ליקר.

אני קונה ליקר מסטיקה ורחת לוקום וסוכריות קטנות ודביקות.

Athens 106 71, Greece

לוקומאדס מספר 2

אנחנו ממשיכים לרחוב Aiolou ועוצרים ב krinos למשהו מתוק קטן שמזמן לא אכלתי: לוקומאדס.

חייבת לבדוק גם הלוקאמאדוס האלה.

הפקידה במלון אומרת שלשם הולכים כל האתונאים כי שם הלוקומדאס האותנטיים.

והם אכן שונים מהקודמים.

עם חור באמצע, קטנים, אווריריים מבפנים וקריספיים מבחוץ.

הסופגניות הקטנטנות האלו חמות, נהדרות וטובלות בתועפות של דבש וקינמון.

בחיי שלא התכוונתי אבל חיסלתי את כל הקופסא מבלי שיכולתי לעצור אף לא לרגע.

אלוהים, כמה זה טעים, וחם וקריספי מבחוץ ורך וענני מבפנים. והדבש שניגר מהם……

Aiolou 87, Athina 105 51, Greece

ג׳ירוס וסופלאקי

באותו רחוב עצמו עוצרים במספר 19. זו המחלקה שלו.

בשר וגרילים.

מדובר ב״שיפודייה״ שהתור בה לא נפסק לעולם.

Tylixto Greek Wrap

פה הם עושים סופלאקי נהדר ועדין וג׳ירוס עסיסי וטעים בפיתה יוונית טרייה וקלוייה היטב.

Aiolou 19, Athina 105 51, Greece

שמחים וטובי לב אנחנו עושים דרכנו לשכונת Psyri ה- משגעת.…..

פסירי – שכונת התענוגות

אתונה מסעירה, משגעת, טעימה, מעניינת, מתפתחת, אבל כבר בשלב הזה אני יודעת, שפסירי זו השכונה הכי אהובה עליי בעיר.

פה, אני אומרת לו, ניקח בפעם הבאה את המלון שלנו.

(בפעמים הבאות פה אנחנו לוקחים דירה ליד כיכר הגיבורים המשגעת ואני בעננים).

נכנסים לשכונת פסירי Psyri דרך רחוב Themidos ולכיכר קטנה שנקראת כיכר הגיבורים. Iroon place

אנחנו בלב השכונה היפהפיה הזו.

סטייל שוק הפשפשים שלנו.

הכיכר הזו עמוסה בתחנות קולינאריות משגעות.

בסמטאות השכונה יש בעלי מלאכה למשל בית חרושת למזוודות עץ בסטייל של פעם, קופסאות מעוטרות בסיומות של מתכת עם מנעולי עץ כבדים ונוקשים.

חנויות תיקים ונעליים מעור בעבודת יד ובייצור מקומי.

השיטוט בסמטאות הוא תענוג אחד גדול. חנויות מעצבים לצד בעלי מלאכה, בתי קפה ומסעדות אוטנטיות ליד בתי אוכל מודרניים.

הוייב בשכונה הזו משגע והמוסיקה לא פוסקת על לשעות הקטנות של הלילה.

כנסיות עתיקות לצד חיי לילה סוערים.

פילו

בכיכר הגיבורים בית קפה-מסעדה יפהפיה בשם To Bougatsadiko tis thessalonikis.

המבנה והעיצוב עוצרי נשימה אבל מה שתופס את העין הוא הבחור שעומד במרכז המסעדה ומלהטט עם בצק פילו.

הוא מותח, משמן אותו, מעיף באוויר, זורק ומחזיר עד שמתקבל סדין ענק, דקיק ושקוף, אותו הוא ממלא בגבינות, מקפל, ושוב מקפל ומכניס לתנור הגדול.

הוא עושה את אותו הדבר עם הבצק וממלא אותו בקרם ווניל של חלב וסולת Bougatsa.

זה לוהט, חם, מתוק ונמס בפה. גם פילו הגבינות מתפצפץ בפה, טעים וטרי כל כך.

גנעדן.

הם מכינים מאפים שונים במילויים שונים, מלוחים או מתוקים, כולם מהפילו הנפלא שמרודד ומתוח בעבודת יד.

גם פילו ממולא בעוף מתובל וטעים וגם פילו ממולא בבשר טחון ונפלא.

וכמובן שדבר ראשון שעשיתי כשחזרתי הביתה ועוד לפני שהורדתי את התרמיל מהגב, זה להכין את הבוגאטסה.

והנה המתכון של המאפה המקסים הזה, שהוא קל מהיר ונהדר עוגת פילו יוונית הבוגאטסה

והמסעדה כל כך יפה, מרווחת, מלאת אופי וטוב טעם. לא בא לי ללכת מפה.

Pl. Iroon 1, Athina 105 54, Greece  

אתונה המתוקה

Nancy’s Sweet Home

צמוד למסעדה בית קפה וקונדטוריה מפורסמת, עמוסה במתוקים יווניים קלאסים. שם אנחנו לוגמים קפה מהיר ודוגמים שתי עוגיות מקומיות.

הקורביה ועוגיית חג המולד שנקראת מלמקרונה.

הקורביה היא עוגיית חמאה נמסה ונימוחה בפה עם שקדים קלויים קצוצים. אנחנו מכירים אותה מהמטבחים המזרחיים בארץ.

והמלומקרונה עשויה מסולת, סוכר, תפוזים וציפורן.

חבר יווני מסביר לי שהעם היווני נחלק לשני מחנות : חובבי הקורביה וחובבי המלומקרונה.

שתיהן נהדרות אבל אני –  קורביה.

מתכון לעוגיית קורבייה נמסות בפה כאן:  הקורבייה – נסיכת העוגיות היווניה.

אפשר למצוא פה עוגות מוגזמות בסגנון אמריקאי, עם הרבה שוקולד, גבוהות ומלאות בקרמים.

כמו עוגת הגזר הזו, שעיטרו את קודקודה בגזר מתוק מגורר וטרי.

Pl. Iroon 3, Athina 105 54, Greece

תענוג לטייל בשכונה היפה הזו, שיש בה עדיין פינות רבות מוזנחות, אבל מנגד, בתי קפה ומסעדות, בארים וחנויות יפהפיות, משופצות, שצעירים האמינו בה והשקיעו בה את מרצם וכשרונם.

השכונה הזו מזכירה לי את שוק הפשפשים שלנו, רק גדולה יותר, יפה יותר, מעניינת. חנויות תקליטים, מנורות בעבודת יד, גילופים בעץ, חנויות אמנים שונים, גלריות קטנות, גרפיטי בכל מקום, ציורי קיר, סמטאות קטנות, ציוריות ופינות משגעות.

גם בית חב״ד יש פה ובו מסעדה גדולה וכשרה. היחידה באתונה.

הנורות ברחוב פיטאקי Pittaki – כולן ממוחזרות  – ונתלו במרכז הכביש על ידי צעירים שגרים בשכונה.

הבתים הישנים, הבריקים, הירוק וצבעי הבונגוויליה הבוערים, הגרניום.

כל כך יוון.

גרפיטי בשכונה 

בשכונה הלא קטנה הזו יש המון גרפיטי, כאלה שמתחילים בכיכר מונוסטראקי ומתפשטים על פני כל הרחובות מסביב.

חלקם מצויירים על קירות ענקיים וגבוהים, חלקם בסימטאות הקטנות וחלקם מעל מבנים, בתי עסק ומסעדות.

השכונה הזו גדלה ומתמלאת מביקור לביקור בעוד מסעדות, בעוד בתי קפה ובארים, מעוצבים ויפהפיים, עוצרי נשימה ממש.

השיטוט ברחובות והישיבה במקומות האלה היא תענוג של ממש.

היוונים יודעים לחגוג. הם חוגגים כל יום – עד אור הבוקר.

בתוך השכונה עצמה, בסמטאות ומסביב לכיכר המרכזית חנויות רבות לממכר פשפשים מכל הסוגים.

מחירים מעולים מבחר מטורף.

גן עדן לחובבי הג/אנר.

מטבח יווני עונתי

אחרי שעות של טיול מהנה במיוחד בשכונה ובסביבותיה, בהייה בחנויות המקסימות, בפינות החן ושיטוט בגלריות קטנות ופינות חמד אנחנו שוב רעבים.

הפעם אנחנו הולכים על אוכל יווני מבושל ומעדיפים בעיקר ירקות מבושלים.

המסעדה יפהפיה, מקומית ומנוהלת על ידי משפחה.

פה הכל מקומי, טרי ועונתי.

הזמנו ארטישוקים מבושלים ברוטב לימוני חמצמץ, לזנייה מקומית עם תרד וגבינות ותבשיל עלים ירוקים מרירים, שמתבשלים במים רותחים ומומלחים ומוגשים עם שמן זית ולימון טרי.

היוונים קוראים לירוקים הללו חורטה.

גם האיטלקים חולטים את הירוקים שלהם בדיוק באותו אופן וממש כמו היוונים, מגישים עם לימון ושמן זית.

Αισχύλου & Αριστοφάνους, Πλ. Ψυρρή, Pl. Iroon, Athina 105 54, Greece

אנחנו מסיימים את הערב המופלא בשכונה המדהימה הזו בבר קטן שנקרא Cinque, שם מגישים מבחר אדיר של יינות עם מוזיקה מצויינת גם היינות וגם הגבינות והנקניקים כולם מגיעים מיוון.

Cinque Wine & Deli Bar

Agatharchou 15, Athina 105 54, Greece

קולורי באמצע הלילה

בדרך, עוד עוברים דרך מאפייה אחת מיתולוגית בשכונה, שעובדת עד שעות הלילה המאוחרת ומספקת לאתונאים, שסיימו לבלות, קולורי חם, פריך ומלא בסומסום.

אנחנו עושים בדיוק כמנהג בני המקום.

Το Κουλούρι του Ψυρρή

Karaiskaki 23 , Athina 105 51, Greece

היום השלישי

לוקומאדס מספר 3 ויוגורט אלוהי

את היום אנחנו  פותחים אצל סטאני Stani.

סטני היא קונדטוריה מסורתית שקיימת כבר עשרות שנים ונמצאת בכיכר אומוניה.

אין שום סיבה להתעכב בכיכר המכוערת הזו, מלבד סטני. אצל סטני אני מזמינה שוב…לוקומאדס.

עדכון: הכיכר הכל כך מכוערת הזו (באמת באמת) שופצה באופן בלתי רגיל, מדהים ממש ועכשיו היא יפה עם מזרקות וכל מיני.

סחטיין אתונה.

קינמון ודבש.

סופית. אלו הלוקומאדס הכי נפלאים בעולם.

למה? כי הם הכי דומים לספינג׳ שאמא הכינה. בדיוק.

אושר מעורב בדמעות.

אצל סטני יש גם יוגורטים מיוחדים שמגיעים במיוחד מחוות קטנות מחוץ לאתונה. טעמתי מהיוגורט המומלץ שלו שהוא יוגורט כבשים, עם כמות דבש נדיבה ואגוזים קצוצים מעל.

אחלה ארוחת בוקר שבעולם.

Marikas Kotopouli 10, Athina 104 32, Greece

בית הקברות הראשון באתונה

מכיכר אומוניה אנחנו מחליטים לקחת מונית שמביאה אותנו לבית הקברות הראשון באתונה.

Kerameikos Cemetery

לא יאומן שמדובר בבית קברות.

הארכיטקטורה של מבני הקבורה והפסלים הם אמנות בפני עצמה והחוויה היא לגמרי אומנותית, ממש כמו להסתובב במוזיאון.

בפריז יש בית קברות בסגנון דומה אבל גדול יותר ומפואר יותר (פר לשז).

משוטטים בין הקברים והשבילים המטופחים. פוליטיקאים, אנשי ציבור ואנשים פרטיים קבורים פה ועיצוב הקברים ובניינם עולה על כל דמיון.

אחד הקברים שמושכים כאן את העין הוא קברה של נערה צעירה בת 18. אנחנו מתעמקים בפסל שנבנה על קברה ומנסים לחפור בגוגל לדלות עליה פרטים נוספים. צעירה שחייה נגמרו בגיל 18 ומשפחתה העשירה הנציחה את זכרה. מוות בגיל כזה הוא טראגי ומעציב במיוחד.

Logginou 3, Athina 116 36, Greece

גנים לאומיים ומוזיאון אומנות

עוזבים את הבית הקברות וצועדים לעבר הגנים הלאומיים.

יפה פה, מטופח וירוק.

ויש פינות רבות בגנים שנותרו פראיות וטבעיות.

אנחנו עוברים ליד ארמון הנשיאות ומתמזל מזלינו לראות חילופי משמר נשיאותי.

מדובר בטכס מצחיק.

השומרים צועדים האחד לעבר השני, לבושים בבגדים מסורתיים, ועושים ״תרגילי כושר״ תוך כדי שמתקדמים. הצעדים שלהם הם בעצם רקיעות חזקות כמו של סוסים (יש להם מעין פרסות מיוחדות בנעליים שמשמיעות את הרקיעות בקול חזק, ממש כמו סוסים). אין ספק שנדרש פה כושר רציני כדי למתוח את הגוף ולעמוד כמעט דקה עם רגל מתוחה באוויר.

Hellenic Parliament, Athina 105 57, Greece

משועשעים מהחווייה אנחנו עולים למעלה ברחוב עד למוזיאון הבנאקי.

למוזיאון הבנאקי באתונה יש כמה סניפים. הסניף פה מציג אומנות יוונית.

בפעם הבאה, אני רושמת בזכרוני, נבקר בסניף אומנות האיסלאם.

אחרי סיבוב קצר במוזיאון  אנחנו לוקחים הפסקת קפה בבית קפה שעל גג המוזיאון. נוף משגע שמשקיף על העיר, ארמון הנשיאות והגנים הלאומיים.

Koumpari 1, Athina 106 74, Greece

יוצאים מהמוזיאון וחוזרים לכוון כיכר סינטגמה שם עולים ברחוב מטרופולוס והולכים לכיכר מונוסטראקי, שם מתקיים שוק פשפשים שבועי.

קבאב יווני  

בדרך אנחנו נעצרים לחטוף קבאב בטברנה מבוקשת, השולחנות פה תפוסים כל היום וכל הלילה. אומרים שזה הקבאב הכי טוב באתונה.

האמת, יש לא מעט מקומות שיש בהם את הקבאב הכי טוב באתונה. אבל זה באמת ממש ממש מצויין. לגמרי.

אוורירי, עסיסי ורך. הרבה שומן נכנס בקבאב הזה.

אין דרך אחרת להכין קבאב עסיסי ואוורירי.

Thanassis kebab  

Mitropoleos 69, Athina 105 55, Greece

בבית, מלבד קבאב בקר אני מאוד אוהבת להכין קבאב פרגיות טורקי עם שומן כבש וטעמים נהדרים של צ׳יפוטלה המתכון כאן:

קבאב פרגיות טורקי

קבאב מופלא אחר שאכלנו בפעם אחרת היה אצל סאבס.

המסעדה הסגורה הזו עסוקה כל היום, בפעמים קודמות הבחנו בתורים ארוכים ולא ממש התייחסנו, כי באמת, כל אתונה כולה היא מסעדה אחת גדולה, עוד מקום, פחות מקום. אבל פה…וואו וואו.

בנוסף, יש להם גם מאנטי משגע: שהם מעין רביולי קטנטנים ממולאים בבשר, מטוגנים או אפויים בתנור ומעל הכל רוטב עגבניות אדום ויוגורט צונן. כמו באיסטנבול ממה.

Savvas Restaurant, Ermou 91, Athina 105 55, Greece

מסעדת פירות ים ודגים 

מסעדות פירות ים ודגים יש למכביר בעיר הזאת.

אבל אחת, קטנה, בסמטא צרה, פשוטה, מקומית ובלי שום דאווין עם פירות ים טריים, דגים מרהיבים בטריותם ופשטותם ויין הבית הפשוט ביורו וחצי.

אלוהים.הפשטות הזו כל כך יפה בעיניי. בעולם של אינסטגרם וזוהר, יש גם מסעדות קטנות, בלי חשבונות ברשתות שעושות אוכל פשוט, ארצי, אוכל של יום יום, אוכל של בית.

הירקות, הדגים ופירות הים היו מדהימים.

אתה עף בטעמים הנפלאים, בטריות הבלתי תיאמן ומסיים עם חשבון מגוחך.

אבל…אם אתה אוהב לראות ולהיראות אל תגיע לפה. חבל….. זה לא המקום.

Atlantikos, Greece, Avliton 7, Athina 105 54, Greece

שוק הפשפשים

היום הוא יום ראשון בשבוע ושוק הפשפשים הרגיל מתקיים בכיכר הקטנה והסואנת הזו. זה שוק קטן וחמוד לחובבי הפשפשים.

גם הסמטאות מסביב לכיכר ציורית ועמוסות בגדים, נעליים, תכשיטים, שמן זית, סבונים, כלים וגם חנויות פשפשים קטנות.

ואפילו טיילת מקסימה שמקיפה את כל המתחם האריאולגי הירוק שנשקף מרחוב אדריאנו היפה.

אבל אני ממהרת.

יש עוד שכונה אחת שאני משתוקקת לראות היום ועדיף לפני רדת החשיכה.

Exarcheia – אקסרקייה

אפילו נהג המונית שהביא אותנו לפה התרה בנו. זו שכונה מסוכנת, אל תסתובבו פה בלילה.

בעצם, מדובר בשכונת פשע ומקום מגוריהם של מהגרים ואנרכיסטים.

מפה יוצאים כל המפגינים שרואים בטלויזיה, שורפים כל מה שנקרה בדרכם, מנתצים בנקים, מכוניות, מבנים וחוסמים כבישים.

אפילו המשטרה היוונית נזהרת מול זעמם.

בשנים האחרונות נרגעה השכונה, חדרו לתוכה המון צעירים שקבעו בה את ביתם, משפחות עם ילדים קטנים

ובסך הכל השכונה המרדנית הזו, הופכת אט אט לנכס נדלני שווה באתונה.

אבל גם מדובר בשכונה טרנדית שהופכת להיות מרכז לבתי קפה, מסעדות מצויינות, טברנות, בארים, חנויות תקליטים וספרים.

והמון אמנות רחוב ווייב משגע, לא יודעת להגדיר, משהו באוויר שהוא אחר, מרגש.

אני משתגעת על שכונות כאלה. שכונות שעדיין לא התייפיפו, שוואט יו סי איז וואט יו גט, ורגע לפני שהן עוטות על עצמן כסות מתויירת ומעודנת ומיישרות קו לטובת טעמם האחיד של נחילי תיירים שעתידים לבוא. אז לפני שהם נוהרים לפה, באתי אני.

לראות אותה, כפי שהיא. ואני אוהבת אותה. כפי שהיא.

בשיטוט ראשון בשכונה, הכל פסטורלי, המון עצים ירוקים, המון גרפיטי, לכלוך ובתים מוזנחים, ארכיטקטורה משגעת והרבה צעירים.

אנחנו לא מקלים ראש בהתראות ומקפידים להסתובב פה באור יום. כשיתחיל להחשיך נמהר לעזוב אותה. הגענו לכיכר המרכזית.

היום יש בכיכר הקטנה והציורית הזו שוק איכרים.

מגיעים לפה צעירים ומניחים על שולחנות מאולתרים צנצנות ובקבוקים של דבש, יין, ממרחים, ריבות וגבינות שאת הכל הם מכינים בעצמם.

אני מתעכבת בכל דוכן ובודקת את התוצרת. מעמיסה דבש ענבים, ריבת תפוזים ואפילו כדורי יוגורט-לבנה, שמגולגלים בתוך שמן זית ואורגאנו יווני.

האדם שעומד מאחורי הכנתם הוא גבר סורי, מגלי הפליטים הראשונים, שהסתדר איכשהו פה ועכשיו הוא מנסה לעזור לבני עמו, מכין לאבנה ומוכר בשווקים ואת הכספים, שהוא מרוויח ממכירת הגבינות, הוא מעביר לטובת אחיו הפליטים הסורים שמתקבצים באזור.

כששאלתי אותו אם לא אכפת לו שכסף ישראלי יעבור לטובת הפליטים הסורים הוא שתק לרגע ואז השיב לי:

אין לי בעיה עם האזרחים הישראלים, יש לי בעיה עם הממשלה שלכם.

טוב, גם לי יש בעיה עם הממשלה שלי ואין לי שום בעיה שהכסף שלי יעבור לעזור לאנשים שנפלטו מארצם ונעים ונדים מנודים בעולם. גם אם הם פליטים סורים.

בפליטות אין פוליטיקה. רק חסד.

אנחנו ממשיכים לשוטט ברחובות הקטנים שמסביב לכיכר המרכזית. הרחובות מקסימים ופסטורליים.

לצד מסעדות מסורתיות שמוכרות את הג׳ירוס והאוכל היווני, יש גם מסעדות טרנדיות, בתי קפה שגדושים בהמוני צעירים מקומיים וכמה תיירים אמיצים כמונו.

רחוב Thimistokelous שיוצא מהכיכר ועולה למעלה , צר וירוק  ומעניין ללכת בו, ורחוב Valtetsiou, שגם הוא יוצא מהכיכר הוא בעצם מדרחוב מוצל, עם טברנות ובתי קפה ועצים זקנים.

אתה יושב מתחת לסוכת הגפנים, ביד כוסית אוזו קרירה וברקע מתנגנת מוזיקה מעורבת: מצד אחד מוזיקה יוונית אוטנטית ומשמחת ומצד שני מוזיקת פופ בריטית. ושניהם משתלבים לי פה באוזן ובראש.

קסם.

מי צריך יותר מזה?

אנחנו בוחרים לאכול צהריים במסעדה שהיא כבר מוסד פה.

הכל טעים :

הסופלאקי עוף שמוגש על שיפוד ענקי עם בצל ועגבניות, שוק הטלה שמתפרקת לנו בנגיעת מזלג

והיא מונחת, מתאימה עצמה לטרנד, של קינואה רכה ונפלאה שספגה את רוטב הטלה המטורף הזה.

אלוהים כמה טעים בעיר הזו.

Rosalia, Valtetsiou 59, Athina 106 81, Greece 

אחרי הארוחה המדהימה הזו, אנחנו עולים עוד טיפה ופונים שמאלה.

סיפרו לנו שיש פה קונדטוריה סטייל צרפתי ואנחנו רוצים לאכוול קינוח.

מהמם.

Mavromichali 81 &, Kallidromiou, Athina 106 80, Greece

אנחנו תוקפים ללא רחם עוגת שוקולד גבינה נהדרת ומאפה פיסטוק קרם ווניל.

הכל בסגנון פריזאי.

חייבת להודות שזו לא לגמרי הרמה הפריאית, אבל וואלה, ברמה גבוהה מאוד.

תוך כדי שיטוט בשכונה אנחנו נחשפים כל הזמן לגרפיטיס מטורפים ויפהפיים

עדכון: השכונה כבר לא מסוכנת, מגיעים לשם משפחות וצעירים והיא פשוט וואו….

השכונה הזו יפהפיה וירוקה.

היא בנויה על מעין מדרון ואתה כל הזמן עולה למעלה – או יורד.

בעצם היא נשענת על צידו האחר של הליקביטוס (וקונולאקי העשירה על צידו השני) ואם ממש מתמידים לעלות עוד קצת

אפשר לראות את אתונה פרושה לפניך.

ברחוב הראשי Ippokratous   אנחנו עושים הפסקת מנוחה לכוס יין צונן בבאר משגע, עמוס בפריטים וריהוט מהמאה ה 18

שבמידה מרובה מזכיר לי בארים בפריז, ברחוב בלוויל.

Ippokratous 153, Sikies 114 72, Greece

בכלל כדאי לטייל ברחוב היפוקרטוס לכל אורך הוא עמוס בחנויות ווינטאג׳ לבית, בגדים, ספרדים וכל מיני.

אוכל יווני מסורתי בהגשה מודרנית

Avissinia Cafe

בערב אנחנו הולכים לאכול במסעדה שנמצאת שתי דקות הליכה מכיכר מונוסטרקי ודקה מהפנייה מרחוב Ermou.

המסעדה נמצאת במבנה ישן ובאיזור מוזנח ומתפתח.

התקרות גבוהות, החלונות עם ויטראזים מקוריים, מנורות קיר עם תאורה רכה, תמונות על הקירות, קורות עץ וטפטים ווינטאג על הקירות. הכלים כולם רטרו.

איך קיבצו למקום אחד קטן את כל מה שאני אוהבת.

יש ערבים שמנגנים פה גם מוסיקה חיה.

הערב אנחנו נהנים ממוזיקה מערבית רכה, שמתאימה לשעות הערב המוקדמות.

אני אוהבת את המסעדה היפה הזו, ששומרת על המקור, מנגנת מוסיקה נהדרת ומגישה לי אוכל יווני אוטנטי.

אנחנו אוכלים מוסקה חלומית וצזוקאקייה. אלו הן קציצות בשר מטוגנות או מבושלות ברוטב עגבניות.

הרכות הנפלאה של הקציצות מושגת באמצעות טבילת פרוסת לחם יישן ביין אדום והטמעתו בתוך עיסת הבשר.

הקציצות ברוטב, גולשות לתוך רוטב עגבניות לוהט המתובל בקינמון ופלפל אנגלי.

הטעם אוטנטי – ההגשה מודרנית.

הצעירים האלה לא מוותרים על המסורת והם צודקים.

התאורה חלשה ואני מוותרת על הצילום.

מתכון לקציצות הצזוזקיה היווניות הרכות והנפלאות כאן : צזוזקיה קציצות בקר יווניות

(ובנסיעה לאחר מכן,אנחנו שוב אוכלים פה בצהריים ומתאפשר לי לצלם באור יום את המסעדה היפה והטעימה הזו).

Kinetou 7, Athina 105 55, Greece

עוד מאתונה 

אנחנו דוגמים מסעדה מקומית ועתיקה שנמצאת למטה במעין מרתף ויש לה שתי כניסות משני רחובות מוצלבים היא נקראת דיפורטו.

שם, ליד חביות עץ ישנות, קירות מהוהים, הניחו לפני שנים רבות מספר שולחנות וכסאות, על צד הקיר פינת בישול קטנה וסירים ענקיים, שם מתבשל עכשיו מרק שעועית יבשה, ירק מריר שהם קוראים לו חורטה ועל הגריל נצלים סרדינים טריים ונהדרים.

על השולחן מונח קנקן כתום זוהר ובו יין לבן מקומי פשוט וזול.

הכי הראד קור שאפשר והכי חוויה בעיר הזו.

Díporto, Sokratous 9 &, Theatre, Athina 105 52, Greece

פשפשים, גאזי ואוכל טוב

יום א׳ בבוקר אתונה עמוסה יותר מהרגיל.

רחוב ermo שהוא רחוב הקניות הראשי הופך למדרחוב אחד גדול ויש בו חנויות אופנה, נעליים, תיקים וקוסמטיקה.

וגם מראות מקסימים של עגלת מוזיקה ואוכל רחוב: הקולורי הנפלא, סחלב יווני שהוא פחות טעים לי ויש בו ניחוח של סחלבים.

התיירים והמקומיים שוטפים את הרחובות ואנחנו מתחילים בכיכר מונוסטרקי ההומה אדם ומסביבה מתפצלים סמטאות רבות וכולם עכשיו שוק פשפשים אחד ענק. כל רחוב ermo והכיכר מסביבו הומי אדם וחפצים עתיקים.

שם יש טברנה מקומית ונהדרת שממולצת לנו על ידי מקומיים.

Theatrou 7, Athina 105 52, Greece

בטיולינו אנחנו עולים ומגיעים לשכונת גאזי.

השכונה הזו היא שכונת פועלים ועכשיו היא מלאה במסעדות, בתי קפה ובתי אוכל.

גם תחנת מטרו חדישה ויפה בנו פה.

משחק שש בש בו אני מנצחת וממשיכים הלאה.

Gazi, Athens 118 54, Greece

ובגאזי,שמשתנה לנו כל פעם מחדש, ושמסביב לכיכר שלה מסעדות, ברי יין ובתי קפה למכביר, והם מרוכזים בעיקר סביב תחנת המטרו ה מתרכזת בעיקר סביב תחנת המטרו של השכונה.

גם פה השיטוט  מניב עוד ועוד גרפטיס מטורפים, ממש.

בצמוד לכיכר המטרו עוד שכונה יפהפיה ומתפתחת שכונת קרמיקוס, שתיכף עוד מעט נגיע גם אליה.

בינתיים אנחנו נכנסים למתחם ענק שהיה פעם המתחם שאכסן את מתקני הגז,והארובות שבו נותרו אות ועדות אילמת לשכונה של פעם.

היום הוא נקרא מתחם הטכנופלוליס , שהוא מתחם אמנות ומוסיקה מהיפים שראיתי.

שממש חוגג בימים אלו 20 שנות שחרור מהגז.

בכל שבת מתקיים שם יריד אמנות ענק שהוא הפנינג מקסים לכולם, כולל משפחות עם ילדים.

Technopolis City of Athens, Athina 118 54, Greece

קרמיקוס 

שכונה מרהיבה ומרתקת והיא ממש במרחק של דקות ספורות מפסירי המשגעת ודי צמודה לגאזי המדליקה.

שכונת קרמיקוס.

יודעי דבר יודעים לספר שהיא הדבר החם הבא באתונה.

שיטוט בשכונה גילה בתי מלון חדישים של רשתות בעלות שם עולמי או מבנים ישנים ששופצו בעלויות עתק, ושהפכו אותם לבתי מלון,

בית לנחילי המטיילים שבאים לפקוד את השכונה היפהפיה הזו.

airbnb חוגג פה ואני מבטיחה לי ולכם, שבפעם הבאה יהיה מקום מושבי פה!

אנחנו מתחילים ברחוב סארי sari,  שמחבר בין קרמיקוס לשכונת פסירי, שם יש בית קפה-מסעדה-בר מטורף ביופיו ובעצובו.

מדובר במבנה עתיק עצום מימדים בעל מספר קומות וחצרות, שהפך למתחם בילויים משגע, עמוס בעציצים, פרחים וריהוט מדליק.

מרתק ומעניי פה: חדרים מכל הסוגים: קטנים או גדולים, מקורים או פתוחים לשמיים, חצרות, מדרגות, בכל פינה פה קסם, עיצוב בטוב טעם, ביד מכוונת ובין טובה. ,

הווייב פה משגע.

אני מתקשה לעזוב את המתחם היפהפה הזה.

אין פה אוכל גדול וארוחות גדולות, המקום מוכוון יותר למאכלים קטנים, עם קפה, יין ובירה, אבל כל מה שדגמנו היה לא פחות ממופלא

החל מהקרואסון שהיה לגמרי ברמה פריזאית ועד לכריכים.

MINU ATHENS, Sarri 50, Athina 105 53, Greece

בקרמיקוס שכבשה את ליבי  יש מספר מסעדות ובתי קפה נפלאים !!

ויש בה כיכר מרכזית אחת משגעת, שמזמינה לשבת שם שעות ולהנות מיופיה ומהטוב שסובב אותה.

גראפטיסי ענקיים ועוצרי נשימה, חנויות אמנות ווינטאג׳ קטנות והמון מקומות יפים וקטנים להניח רגליים למנוחה

ולהפעיל את בלוטות הרוק.

חלקם הגדול מסביב לכיכר המרכזית וחלקם פזורים בסמטאות וברחובות, שכל כך כיף לשוטט בהם וללכת בם לאיבוד.

מסעדות, בתי היין, בתי קפה ואפילו פוד טראק אחד שפעיל בשעות הערב ובסופשים food truck.

מסעדת סיישל שיש לה אוכל יווני מודרני וגם קצת מהעולם והכל טעים בטירוף.

אתה טובל את פרוסת הלחם העבה והטעימה בישמן זית יווני, שנמסר לך בבקבוק קטן ואת מקום הבלסמי תופס הבלסמי היוווני שעשוי מענבים או תאנים .

ואם נשאר, אתה אפילו יכול לקחת את בקבוק השמן שלך איתך.

Seychelles, Keramikou 49, Athina 104 36, Greece

סארוסה שהוא פוד טראק מגניב עם אוכל מטורף, מוזיקה ווייב מהמם:

כולם יושבים מסביב לחביות, מוסיקה מתנגנת בשמחה והכוכבים רוקדים מעל ראשך, בשמיים שהם בהירים לגמרי בערב

זה של אוקטובר.

Giatrakou 2, Athina 104 36, Greece

בית יין יפהפה שהחצר שלו מרוהטת ברהיטי ברזל בירוק מרגיע ויין הרוזה שלהם נפלא.

לא הרחק משם ברחוב מקביל מסעדה שהיא קסם של מקום וועוד ממש לידה שדירת גרפיטיס משגעת.

שם אנחנו מגלים לראשונה את סלט ה״פאטוש״ היווני שהוא בכלל מכרתים ויש בו קרוטוני לחם כראתני והמון צלפים,

טעים ברמות על.

הגבינה מפוררת בתוכו והוא חמצמץ מחומץ בן יין ושמנוני להרהיב משמן הזית הכריתאני הנפלא.

Κεραμεικού 88 (Πλαταιών)
Athens, Attica
Greece

בנסיעה האחרונה שלנו לאתונה אנחנו בוחרים להפרד ממנה במסעדה נפלאה נפלאה ושפוטה פשוטה,

(אלוהים כמה מסעדות נפלאות יש פה),

ושצמודה למלון חדש בשכונה. ליד כיכר קטנטונת.

אחר הצהריים מתערפלים להם, השמש מסתתרת בין העננים, רוח קרירה נושבת ולנו בא מרק.

מרק כדורי בשר שמזכיר לי מאוד מרק רומני – שורבה – בטעמיו החמצמצים ובקציצות הבקר המעורבבות באורז.

טעים להפליא.

הנה בלינק מתכון המרק המופלא הזה:

מרק שורבה או צ׳ורבה

Alexander The Great, Meg. Alexandrou 3, Athina 104 37, Greece

האקרופוליס בלילה 

בערב, על רוף טופ ומול האקרופוליס שותים משקה וצופים על הפלא הארכיטקטוני וההיסטורי הזה.

פייר מרגש.

360 Cocktail bar, Ifestou 2, Athina 105 55, Greece

נפרדים מאתונה בטברנה מקומית

לא מוותרים על  טברנה מקומית עתיקה עם אוכל מהמם שנמצאת במרחק הליכה מהטברנה של הצהריים.

גם פה הם נאמנים למטבח היווני ומכינים שם אוכל יווני ביתי אוטנטי ובערבים יש – איך לא –  מוזיקה חיה.

אני לא משתגעת על כבש אבל תבשיל הכבש עם תפוחי האדמה דורש בדיקה והוא מהמם!!

בטעמים של רוזמרין ולימון ובשר הכבש רך רך. אני מופתעת מעצמי אבל אני מחסלת את המנה המטורפת הזו.

התבשל שעות ארוכות במעין פתליות גדולות ורחבות שנמצאות בכניסה לטברנה.

(הצעה:להזמין מקום כי הטברנה הזו מלאה על בסיס קבוע).

Μουσική σκηνή – Bar – Restaurant

אנחנו מחליטים לסיים את הערב באחת הטברנות המקסימות והשמחות שנמצאת בשכונת Psyri המשגעת, שהיא ממש מעבר לרחוב Ermou, שם מנגנים מוזיקה יוונית חיה (ומגישים אוכל יווני נהדר).

הצילום גרוע אבל האוכל ……למות !!!

Tavern Klimataria, Pl. Theatrou 2, Athina 105 52, Greece

אך , אתונה…..

עוד נחזור.

חזרנו…. עוד פעמים רבות. כי אי אפשר אחרת איתה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

וואפל בלגי

פעם, כדי להכין וואפל בלגי היה צורך שכמעט לא היה בהישג יד, היום בכל פינת סופר יש מכשיר וואפל קטן, קומפקטי וזמין. ותאכלס וואפל בלגי,

האורז הלבן של מתי

מתי היה אקס חמי איש חם וטוב לב. מתי שהגיע ממטבח יווני מפואר אהב וידע לבשל והוא בישל לנו אוכל נהדר. למשל את העוף המושלם

דגים מרוקאים של אמא שלי

בכל יום שישי בערב, שירה אחת מאחדת את כל הבתים המרוקאיים : דג מרוקאי וחלה. והיום, גם לא את הבתים המרוקאים, כי הדג המרוקאי ביום

מילפיי מהיר ואלגנטי

טירוף. יפהפה, ענוג, צרפתי כל כך, חגיגי ומרשים. והאמת לא ממש ממש קשה להכנה. מה  250 גרם בצק עלים מרודד קר (עדיף עף בסיס חמאה)

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.