הקורבייה – נסיכת המתוקים היווניים

הקורבייה היא הנסיכה של העוגיות היווניות.

מתחרה לה רק אחת :עוגיית חג המולד שנקראת מלמקרונה.

בעצם, מדובר בעוגיה עמוסה בחמאה ובשקדים קצוצים.

החבר היווני שלי אומר שהיוונים נחלקים לשניים: חובבי קורבייה וחובבי מלמקרונה.

אני – קורבייה.

מה

200 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר

ביצה אחת טרופה

1/2 כוס אבקת סוכר

כף תמצית שקדים או אמרטו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2-2.5 כוסות קמח מנופה לבן רגיל

קורט מלח

1/2 כוס שקדים קלויים עם הקליפה וקצוצים

1 כוס אבקת סוכר לציפוי לאחר האפייה.

איך

בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או בקערה עם מטרפה ידנית) מוסיפים את החמאה ואת אבקת הסוכר ומערבלים היטב עד שמתקבלת חמאה מוקצפת ואוורירית. בערך 5-7 דקות.

מוסיפים את הביצה ומבליעים אותה בתערובת.

מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, השקדים הקלויים ותמצית השקדים והמלח.

מוסיפים את הקמח עד לקבלת תערובת שהיא אחידה ובצקית.

מעבירים את התערובת למשטח מקומח, ובידיים מקומחות מגלגלים את התערובת וקורצים עיגולים בגודל של קצת יותר מאגוז מלך. ֿ

כל עיגול מגלגלים ל״נחש״ ומכופפים לצורת חצי ירח.

מניחים בתבנית על נייר אפייה.

אופים 10-12 דקות.

העוגיות לא צריכות להשחים הן נשארות בהירות.

מוציאים ומייד מנפים מעל מחצית מאבקת הסוכר.

מצננים לפחות חצי שעה ואחר כך מנפים שוב  את יתרת אבקת הסוכר.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

נאפולי היא אחת הערים העתיקות באירופה והמעניינת שבהן. העיר מתוארכת לפני 2500 שנה. העיר הזו היא עיר של מסורות עתיקות ומפוארות, יש בה שכבות רבות

מרק דלעת וחומוס בטעמי סתיו

המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו. אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה. הוא בישר על בוא הסתיו. הדלעת הכתומה

סיר פרסי שמח

אורז פרסי במלוא הדרו, מבושל עם עוף רך רך רך עד שהעצמות נמסות. אפשר לבשל את האורז ללא העוף ויתקבל תבשיל טבעוני ואפשר לבשל את

חטיפי תפוחי אדמה מטריפים

אני מתריעה מראש: זו התמכרות. זה טעים בטירוף. זה קראנצ׳י, זה מטוגן, זה מתובל, זה נפלא. וזה גם טבעוני. אפשר להגיש אותם במקום צ׳יפס, אפשר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.