זאביונה הוא קינוח מתוק איטלקי שמבשלים על אדים מחלמון סוכר ויין מתוק.

אמא שלי הוסיפה אותו לקפה השחור בצאת יום הכיפורים.

אחרי ששתינו שלוק מהארק (כן, כן גם הילדים) אמא מזגה לנו קפה שחור רותח, עם חלב חם וכף גדושה של זאביון.

זה טעים ביחד. פשוט נפלא.

אמא הקציפה את החלמונים במקצף יד או חשמלי ולא על אדים והתוצאה טעימה לא פחות.

מהמם שגם האיטלקים וגם המרוקאים שותים את הזאביונה בקפה.

מה 

2 חלמוני ביצה גדולים

2 כפות גדושות של סוכר

1/2 כף יין מתוק כלשהו

איך

במקצף יד, בלנד או מקצף חשמלי מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת ממש מלבינה והצהוב צהוב של החלמון נעלם.

בסוף, מטפטפים בעדינות את היין המתוק, מקציפים שוב ושומרים במקרר עד 3 ימים.

הקצף יוצא סמיך מאוד וטעים להפליא.

דרך אחרת

מערבבים את האלכוהול עם הסוכר, מערבבים את החלמונים ואת האלכוהול ומניחים מעל לקערת מים רותחים – בן מארי, טורפים כל הזמן

עד שהתערובת מסמיכה, עניין של 3-4 דקות. מורידים מהאש, מצננים ואוכלים כקרם. אפשר גם להקפיא בכוסיות וזה נפלא !!

אפשר גם להוסיף כף גדושה של זאביונה לכוס קפה שחור ורותח אולי גם קצת חלב רותח אם רוצים ומקבלים משקה מהמם.

נהדר.

הכמות היא ל 4-5 מנות קפה או 2-3 מנות קינוח בינוניות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קונכיות פסטה ממולאות

אני חייבת וידוי : כונכיות הפסטה האלה ממולאות לא בסגנון איטלקי. חוזרת שנית: לא בסגנון איטלקי. סנסציה. הרי אני סוגדת למטבח הזה ובעיקר למסורת ולהמשכיות שלו, שעוברת

פסטלה ג׳ירוס מפוארת

ג׳ירוס, אני מאמינה כל ישראלי כבר מכיר, הוא השווארמה היוונית. גלגל חמים של בשר מתובל מסתובב ומשחים, נפרס דקיק ומונח על פיתה עבה, עם בצל

לחמניות ריבה אוסטריות

בטיסה חזרה לארץ הקרינו סרטון על וינה, על המסעדות וסצינת האוכל שם. וינה היא עיר יפה וסצינת האוכל בה נהדרת. יש לה שוק אוכל מטורף

כרוב שחום בתנור חם

כרוב. הרבה שנים היה הירק הזה זנוח, מושפל, חסר ערך והערכה, עד שגילו שומרי המשקל למיניהם שהוא דל בקלוריות וורסטילי לבישול, אינספור אפשרויות ודרכים, טרי,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.