זאביונה הוא קינוח מתוק איטלקי שמבשלים על אדים מחלמון סוכר ויין מתוק.

אמא שלי הוסיפה אותו לקפה השחור בצאת יום הכיפורים.

אחרי ששתינו שלוק מהארק (כן, כן גם הילדים) אמא מזגה לנו קפה שחור רותח, עם חלב חם וכף גדושה של זאביון.

זה טעים ביחד. פשוט נפלא.

אמא הקציפה את החלמונים במקצף יד או חשמלי ולא על אדים והתוצאה טעימה לא פחות.

מהמם שגם האיטלקים וגם המרוקאים שותים את הזאביונה בקפה.

מה 

2 חלמוני ביצה גדולים

2 כפות גדושות של סוכר

1/2 כף יין מתוק כלשהו

איך

במקצף יד, בלנד או מקצף חשמלי מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת ממש מלבינה והצהוב צהוב של החלמון נעלם.

בסוף, מטפטפים בעדינות את היין המתוק, מקציפים שוב ושומרים במקרר עד 3 ימים.

הקצף יוצא סמיך מאוד וטעים להפליא.

דרך אחרת

מערבבים את האלכוהול עם הסוכר, מערבבים את החלמונים ואת האלכוהול ומניחים מעל לקערת מים רותחים – בן מארי, טורפים כל הזמן

עד שהתערובת מסמיכה, עניין של 3-4 דקות. מורידים מהאש, מצננים ואוכלים כקרם. אפשר גם להקפיא בכוסיות וזה נפלא !!

אפשר גם להוסיף כף גדושה של זאביונה לכוס קפה שחור ורותח אולי גם קצת חלב רותח אם רוצים ומקבלים משקה מהמם.

נהדר.

הכמות היא ל 4-5 מנות קפה או 2-3 מנות קינוח בינוניות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיגרים מרוקאים

גדלתי על סיגרים מרוקאיים. של אמא. הכל הוכן בבית, המילוי העדין, העלים הדקיקים, שהיו שקופים והם מולאו וטוגנו בשמן עמוק . זהובים, מתפצחים ונהדרים. אמא

סינטה צרובה בקרם קוקוס תאילנדי

אני לא בטוחה שאצליח להעביר את ההנחיות למתכון הזה ומי שמצליח להכין אותו, זוכה להכין מנה נפלאה נפלאה שהיא גם נורא פשוטה, מהירה וקלה להכנה

קציצות פרגית עוף וחצילים

תשמעו סיפור: אני גרה בבניין שהוא בניין “כמו של פעם”. יש לנו דף פייסבוק משותף ואנחנו מחליפים, דעות, רעיונות, עזרה הדדית וגם מבלים ביחד בחצר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.