זאביונה

זאביונה הוא קינוח מתוק איטלקי שמבשלים על אדים מחלמון סוכר ויין מתוק.

אמא שלי הוסיפה אותו לקפה השחור בצאת יום הכיפורים.

אחרי ששתינו שלוק מהארק (כן, כן גם הילדים) אמא מזגה לנו קפה שחור רותח, עם חלב חם וכף גדושה של זאביון.

זה טעים ביחד. פשוט נפלא.

אמא הקציפה את החלמונים במקצף יד או חשמלי ולא על אדים והתוצאה טעימה לא פחות.

מהמם שגם האיטלקים וגם המרוקאים שותים את הזאביונה בקפה.

מה 

2 חלמוני ביצה גדולים

2 כפות גדושות של סוכר

1/2 כף יין מתוק כלשהו

איך

במקצף יד, בלנד או מקצף חשמלי מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת ממש מלבינה והצהוב צהוב של החלמון נעלם.

בסוף, מטפטפים בעדינות את היין המתוק, מקציפים שוב ושומרים במקרר עד 3 ימים.

הקצף יוצא סמיך מאוד וטעים להפליא.

דרך אחרת

מערבבים את האלכוהול עם הסוכר, מערבבים את החלמונים ואת האלכוהול ומניחים מעל לקערת מים רותחים – בן מארי, טורפים כל הזמן

עד שהתערובת מסמיכה, עניין של 3-4 דקות. מורידים מהאש, מצננים ואוכלים כקרם. אפשר גם להקפיא בכוסיות וזה נפלא !!

אפשר גם להוסיף כף גדושה של זאביונה לכוס קפה שחור ורותח אולי גם קצת חלב רותח אם רוצים ומקבלים משקה מהמם.

נהדר.

הכמות היא ל 4-5 מנות קפה או 2-3 מנות קינוח בינוניות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אנטיפסטי – ירקות קלויים איטלקים

נהוג אצלינו בארץ לכנות את הירקות הקלויים הללו אנטיפסטי. אבל אנטיפסטי באיטליה זה כל מה שבא לפני הפסטה. זה יכול להיות: בשרים קרים, דגים, ירקות,

וואפל בלגי

פעם, כדי להכין וואפל בלגי היה צורך שכמעט לא היה בהישג יד, היום בכל פינת סופר יש מכשיר וואפל קטן, קומפקטי וזמין. ותאכלס וואפל בלגי,

פאייה ספרדית פידאוס

ויש גרסה נוספת עם עוף על העצם וקבנוס פה: פידאוס עם קבנוס – גרסה א׳ הפאייה הזו היא פאייה עם נודלס. אטריות דקיקות שהספרדים קוראים להן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.