צזוזקייה קציצות בקר יווניות

ברור שאני לא מבטאת את זה נכון. אין לי יידע בשפה היוונית בוודאי גם לא האקסנט אבל זה בערך.

אבל מה שהכי הכי חשוב : יש לי את המתכון !

יוון היא אהבה ישנה והמדינה הראשונה שנסעתי אליה כשהייתי בת לא חשוב כמה.

ליוון הגענו שוב ושוב ובדרך כלל לאי מיוחד במינו שנקרא Hydra.

למה הוא מיוחד? כיוון שאין בו הרבה תיירים, אין בו מכוניות וכולם מתנהלים ברגל או על חמורים.

קו הרקיע צח וברור, קו הגבעות ברור והשמיים כחולים כחולים, מן כחול שאני לא מכירה משום מקום אחר.

אין, אין זיהום אוויר.

שם אוכלים, הולכים ברגל באוויר הצח, משחקים שש בש בנמל וזהו בערך.

בכל פעם שהגענו לשם, הלכנו לאכול אצל כריסטינה.

בכל פעם שאכלנו, זוגי שמחבב קציצות מעל הממוצע, הזמין קציצות בשר ברוטב, פעם כמנה ראשונה, פעם כמנה עיקרית, פעם ליד,

לפני אחרי.

משוגע על הקציצות האלה של כריסטינה.

לא לקחתי מתכון מכריסטינה, מי חשב על מתכונים אז. גם  יוטיוב וגוגל עדיין לא היו קיימים.

בפעם אחרת שהגעתי ליוון, כבר קניתי לי ספר עם מתכונים אוטנטיים ושם כיכבו הקציצות האהובות.

והנה הזוזוקיה. טעימות, פשוטות, כפריות.

עם לחם, עם אורז.

לפעמים היווניים מוסיפים בתום הבישול פתיתים, שנראים כמו אורז בן גוריו,  ומגישים את התבשיל בסיר עם הפתיתים. טעים מאוד ומרגיש אוכל של בית.

מה

1/2 ק״ג בשר בקר טחון טרי

1/2 כוס פירורי לחם או 2 פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות או 2 כפות פירורי מצה

3 כפות יין לבן או אדום

מלח, פלפל

ביצה

1/2 כפית כמון טחון או זרעונים

ללוש היטב. להניח בצד.

לטיגון הקציצות:

1/2 כוס קמח לקימוח הקציצות (או קמח מצה טחון דק דק דק)

3-4 כפות שמן זית לטיגון הקציצות

לרוטב

2-3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

2-3 שיני שום פרוסים

מקל קינמון או חצי כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט מגורר

1  כוס מים

1/4 כוס אוזו (לא הכרחי)

1 כף גדושה רסק עגבניות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות (אני מעדיפה איטלקיות)

או 5 עגבניות בשלות אדומות ומרוסקות בבלנדר.

איך

בסיר שטוח להוסיף 2-3 כפות שמן זית.

ליצור קציצות מאורכות ולטבול אותן בקמח, לטגן ולהשחים הקציצות מכל הצדדים במשך כ-3-4 דקות.

זה בסדר אם אן לא יוצאות מושלמות במראה.

להוציא את הקציצות החוצה ולהוסיף – לאותו סיר, אין צורך לשטוף – שום, לטגן מספר שניות ולהוסיף את העגבניות,  1/2 כוס מים, מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט ומקל קינמון.

להוסיף את האוזו.

לבשל במשך כ-10 דקות על להבה גבוהה.

להחזיר את הקציצות, להנמיך להבה, לכסות ולבשל עוד 20 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

אם הרוטב מצטמצם מידי, להוסיף עוד מעט מים.

זהו !!

אם רוצים להוסיף את אורז בן גוריון, יש לבשל אותו בסיר נפרד , לסנן ולהוסיף לרוטב ולקציצות ממש דקה לפני שאוכלים.

פשוט, טעים, נפלא.

אמרתי כבר?

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

פסטייה מרוקאית של אמא

זו שמחכה בשקט בין כל מאכלי המטבח הידועים, בצנעה. הנפלאה ממרקש – הפסטייה. שכמו אמא, הגיעה ממרקש, זהובה וחמה ומחבקת, וכמו החיים עצמם – מכמינה

הואה הין עיר המלכים התאילנדים

נוחתים כשיצאנו מהמטוס אל תוך השרוול שמוביל לאולם הבאים בשדה התעופה בבנגקוק, יכולתי להישבע שאני מריחה ג׳ינג׳ר ולמון גראס. למון גראס טרי, שקטמו את קצהו

סיר קציצות בקישואים של אמא

בעידן שכל קישוא הופך לזוקיני אני מעדיפה לבשל סיר של קציצות בקר חמות ומנחמות עטופות בעיגולי קישואים. קישואים של אמא. מאכל ילדות. אני מבשלת את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.