סלט חצילים בלקני נפלא

נראה שבימים של סכסוכים ושסעים מטורפים בחברה הישראלית, כשכל הזמן נבחנת השאלה ״מה ישראלי בעיניך?

וכל מי שחושב אחרת מהצד השני נחשד בבגידה.

בגידה, לא פחות.

נראה לי, שאפשר לקבוע בוודאות, בפה מלא ובהסכמה מוחלטת, שהכי ישראלי הוא החציל.

עדיפות לחציל על האש.

בכלל הדבר המופלא הזה הוא ים תיכוני ומקיף את כל מדינות האגן התיכון.

כיף לנו.

כי זה אחד הירקות האהובים עליי בתבל.

אפשרויות השימוש והטעמים הבלתי נגמרים שלו, הזנים, הגדלים, הסגנונות. הכל.

שמחה גדולה.

חציל, זו באמת אהבה מיוחדת.

אם אתם בחוץ, בבית, בגינה, על הגג או על שפת הים.

אם אתם ממנגלים, אוכלים פיתה מטפטפת או סתם מנגבים.

זה החציל שאלה בתי אהובתי – אוהבת.

הכי טעים בעולם וייקח לכם דקות ספורות להכין אותו.

אני אוהבת אותו קלוי על אש גלויה עם הטעמים המעושנים וחלקיקי הקליפה השרופה שנשארים בו, אפשר גם לקלות אותו בתנור.

* טיפ : לאחר הקלייה, הקילוף והשטיפה אני מעבירה אותו למסננת לכמה שעות טובות, כל המצים המרירים והצמיגים נפרדים ממנו בזמן הזה.

מה

1 חציל  מסוג בלאדי גדול או שניים בינוניים קלויים ,קלופים ומסוננים – וקצוצים בסכין

1 בצל אדום בינוני קלוף קצוץ לקוביות קטנטנות

1 עגבניות אדומה ובשלה קצוצה לקוביות קטנטנות, עם המיץ והזרעים

1 פילפל חריף קצוץ לקוביות קטנות

2 שיני שום מגוררות וקצוצות

מיץ לימון אחד גדול

1/2 כפית פפריקה

פפטרוזליה קצוצה

מלח

שמן זית

קוצצים הכל היטב, מערבבים ומתקנים טעמים. משאירים לנוח כשעה וטורפים עם לחם טרי, פיתה או סתם עם כף גדולה. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק החרירה של אמא שלי

המרק המרוקאי האולטימטיבי  מה יש לומר על מרקים בארץ מוכת שמש כמו שלנו? נדמה שהמטבח הישראלי אימץ בעיקר את המרקים לימות חורף קרים ולא ממש

פוקאצ׳ת ענבים שחורים מטוסקנה

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני משתגעת על פחממות. ריקות. קמח לבן – כן, לבן – בג׳בטה, בפוקצ׳ה, בפיצה, בפסטה בלחמניות לחמים, קרוואסונים, בעוגות. אני

מעטפות פילו במילוי תרד וגבינות

כל כך הרבה מתכונים למאפי תרד וגבינה יש. כולם טעימים כולם יפים, כולם קריספיים אבל המאפים הללו טיפה׳לה מיוחדים והמילוי העשיר נהדר. הם כאלו דקיקים,

גולש הונגרי כהלכתו

בשר בבישול ארוך שמתבשל עם תבלינים, ירקות, עשבים, זיתים, צימוקים וכל דבר בכלל – מאוד מאוד אהוב אצלינו בבית.ֿ והכי הכי נחמד בתבשילי הקדירה הללו,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.