לח׳שו.

מרק שהוא חם וטעים ומנחם.

מרק שהוא תרופה לכל שיעול, צינון וסתם לחמם את הגוף בימים קרים של חורף.

מרק של ילדות שהיה קבוע על הכיריים, בסיר ענק, זוהר בלובנו אבל מנוקד בכוסברה ירוקה ונפלאה.

ככה אמא שלי הכינה אותו.

עם מים וללא כורכום. מרק לבן.

וזה היה טעים !

אני שיניתי אותו מעט: מכינה אותו על ציר עוף ומוסיפה לו כורכום, שצבעו הצהבהב מתנגש מטריף

עם הירוק ירוק של הכוסברה והוא בעצמו טוב לבריאות.

אבל אפשר לחזור למתכון הצמחוני טבעוני ולוותר על ציר העוף ולהסתפק במים. הוא יהיה נהדר. ֿ

מבטיחה.

מה

ציר עוף או מים –  על כל ליטר אחד – 1/3 כוס סולת יבשה

3-4 שיני שום קצוצות חובה !

2-3 כפות שמן זית

מלח (אם זה ציר עוף זהירות עם המלח)ֿ

פלפל לבן או שחור טחון

צרור כוסברה נדיב קצוץ

איך 

הכי פשוט ביקום.

מוסיפים לסיר שיני שום ושמן זית, מחממים מעט על להבה בינונית, מוסיפים את הנוזלים ואת הסולת ובוחשים

ללא הפסקה, בערך 15 דקות – 20 דקות עד שהמרק מסמיך. מתבלים.

מוזגים מיד לקערה גדולה ומפזרים מעל כוסברה ירוקה וריחנית.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמא בעג׳ין פיוז׳ן סטייל

את הפיצה הזו אפשר לאפות על בצק עלים, פיתה עירקאית או טורטייה. אנחנו  מאוד אוהבים את הפיצה המהירה והטעימה הזו. מה חבילת בצק עלים מופשר

חמוצים ונהנים

אני משתגעת על טעמים חמוצים, נדמה לי שבכל פוסט ומתכון אני לא שוכחת להזכיר את העובדה הזו. אצל אמא שלי כיכבו צנצנות מזכוכית מפוצצות בחמוצים

המאפה של בילבאו פסטל דה ארוס

אני מכירה את המאפה הזה בכל מיני וורסיות, אבל זו, אופיינית לאזור הבסקים הספרדיים ובעיקר לעיר בילבאו. שם הם מתגאים שזה המאפה הכי טעים בעולם.

בף בורגיניון תפוזים

בף בורגיניון הוא מאכל אהוב מאוד אצלינו בבית. בכלל תבשילי קדירה עם בשר בקר הם תענוג גדול. גם ההכנה שלהם היא קלי קלות. כל הקושי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.