פנה קוטה

שמנת מבושלת.

זהו פירוש המילה פנה קוטה באיטלקית.

וכמו שזה נשמע פשוט, כך פשוט להכין את הקינוח האלוהי הזה שהוא אחד התענוגות המתוקים הנפלאים ביותר במטבח האיטלקי.

מעל הפנה קוטה אפשר להוסיף אינספור תוספות: אפרקים קלויים, מוס מנגו, אפרסקים ושקדים קלויים, שוקולד, פירות יער, קרמל מלוח….

באמת שהשמיים הם הגבול.

אני מאוד אוהבת לעטר אותו בבלסמי מצומצם, שיש לו חמיצות-מתיקות ששוברת את מתיקות הפנה קוטה

או עם תותים קצוצים שרויים ברוטב (מתכון בהמשך).

אני אוהבת להגיש בספלונים קטנים ובמנות קטנות יותר, בכל זאת מדובר בשמנת מתוקה 38% שומן.

וכמה קל להכין את הפנה קוטה?

אוהו.

קלי קלות.

מה

500 מ״מ שמנת מתוקה 38%

3-4 כפות סוכר

1 מקל ווניל או חצי כפית תמצית ווניל

רצועה מקליפת לימון צהוב (לא חובה)

1 כף ג׳לטין (בערך 9 גרם)

איך

בקלחת מחממים את השמנת המתוקה עם הסוכר וסרט הלימון עד שהיא רותחת ומיד מסירים מהאש.

מוציאים את קליפת הלימון וזורקים.

שמים את הג׳טין בקערה ומוזגים מעליו מחצית מהשמנת החמה.

בוחשים היטב עד שגרגרי הג׳לטין נמסים לגמרי.

מוסיפים את יתרת השמנת ומערבבים.

מוסיפים את הווניל.

(למי שיש ספק כדאי לסנן את הנוזל ולוודא שאין גרג׳רי ג׳לטין שלא נמסו).

מוזגים לכוסיות קטנות או ספלים (תלוי בגודל המנה).

מכסים בנייר נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות בערך 5-6 שעות.

בהגשה מזליפים חומץ בלסמי מצומצם או סלט תותים חמצמץ.

תוספות אחרות : שוקולד, מחיות פרי כמו מנגו, פירורי אגוזים מסוכרים וכו׳.

פנה קוטה עם מחית מנגו
פנה קוטה עם מחית מנגו

 

לסלט התותים

סלסלת תותים שטופים מנוקים מעוקץ וקצוצים לקוביות קטנות.

1 כף סוכר

1 כף מיץ לימון טרי

לעיטור עלי נענע טריים

להשרות את הפירות ברוטב לפחות חצי שעה ולהגיש מעל הפנה קוטה.

למוס מנגו

1 מנגו בינוני קלוף מרוסק חלק חלק

1 כף סוכר (או פחות, לפי הטעם)

1 כפית מיץ לימון

1/2 כפית גרגרי ג׳לטין

4 כפות מים חמימים

ממיסים את הג׳לטין עם המים החמימים היטב.

מחממים את המנגו בקלחת על להבה נמוכה ומוסיפים את הג׳לטין המומס.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

טועמים ומתקנים תיבול.

מצננים מעט ושופכים מעל לפנה קוטה.

מעבירים לצינון של מספר שעות במקרר.

אפרסקים ושקדים קלויים 

אפרסק צהוב גדול ועסיסי של סוף הקיץ

כף סוכר

מעט ווניל

20 גרם חמאה

גרידת לימון

3 כפות שקדים קלויים *

חולטים את האפרסק במים רותחים, קולפים את הקליפה וחותכים אותו לקוביות בינוניות של 1 ס״מ בערך.

מחממים מחבת עם החמאה והסוכר ומוסיפים את קוביות האפרסקים.

מטגנים קלות כדקה או שתיים והופכים בתוך החמאה.

מורידים מהאש ומצננים לחום החדר.

מוסיפים מעל לפנה קוטה הקרה ומפזרים מעל שקדים קלויים.

  • קליית שקדים : מחממים מחבת מעל להבה בינונית מוסיפים את השקדים (או כל פיצוחים אחרים) ומקפיצים במחבת (ללא שומן!) מספר דקות עד שמזהיבים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

דג אוהב קארי ? בריאני סלמון הודי

תת- היבשת הטעימה בעיניי, הודו היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. תת יבשת ענקית שבתוכה מיליארד הודים, שעושה רושם שכל מה שהם עושים כל היום זה

עוגת גבינה הורסת במיוחד

טוב, עוגות גבינה הן מהעוגות האהובות עליי בעולם כולו. האהובה עליי ביותר היא הבסקית שמכינים אותה בדקה וחצי ומתעלפים עליה. כשאני מכינה את הבאסקית אני

בלוויל belleville – רובע 20 בפריז

מסלול הליכה :5 ק״מ בערך (בשילוב ת.ציבורית) מטרו: Port De Montereuill (ירוק חאקי מספר 3) כולי רינה ודיצה היום.ֿ היום, נבלה באחת השכונות הכי מרתקות

חמין מרוקאי – הסח׳נה

הערה מקדימה: החמין המרוקאי מורכב מכל מיני מאכלים שמכינים בנפרד ומאחדים לסיר אחד כל המתכונים  והלינקים למאכלים אלו בפוסט זה.  אמא שלי הכינה חמין כל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.