סביצ׳ה דג ים על קדאיף

זו מנה חגיגית ומשגעת, מאוד מאוד קלה להכנה ומתאימה בעיקר לחגיגות וחגים.

היא מרשימה מאוד ולמען האמת, הכנתה לא מסובכת ולא קשה.

אפשר להחליף את קרם הפלפלים בקרם אבוקדו וזה טעים ויפה לא פחות.

סביצ'ה

300 גרם פילה מוסר ים  (או לוקוס, או דניס או סלמון)ללא עור ללא עצמות 'קצוץ לקוביות קטנות חשוב שדג יהיה טרי מאוד.

1 כף ממרח לימונים כבושים (או פרוסת לימון קלופה קצוצה דק)

2 כפות שמן זית

מעט מלח, פלפל שחור

1-2 כפות מיץ לימון

3 כפות גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנות

3 כפות גמבה צהובה קצוצה לקוביות קטנות.

2 כפות בצל ירוק קצוץ (בלי החלק הלבן)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות

לקישוט המנה

חבילת נבטוטים צעירים

לקדאיף שערות קדאיף + שמן צמחי

לקרם הפלפלים (אופציונאלי)

2 גמבות קלויות מנוקות מקליפה וגרעינים.

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

2 שיני שום בינוניות

מלח פלפל

כף חומץ בן יין.

אפשרי להחליף הפלפלים באבוקדו – המתכון אינו משתנה.

6 רינגים בקוטר של 8-10 ס"מ.

הקדאיף

מחממים תנור לחום 180 מעלות. בתבנית עם נייר אפייה מניחים את הרינגים ולתוכם דוחסים את שערות הקדאיף ,אופים בתנור כ-10 דקות עד שפני הקדאיף משחימים. מוציאים, מצננים ומניחים בצד עד להגשה.

לאחר שהתקררו היטב חשוב לכסות אותם היטב עם נייר כסף.

10 דקות לפי ההגשה :

מערבבים את הדג הקצוץ עם ממרח הלימונים ושמן זית, פלפל ומעט מיץ לימון. מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול.

על צלחת להגשה מורחים במרכזה, 1/2 כפית רוטב פלפלים. עם מרית מרימים בזהירות את הקדאיף – ביחד עם הרינג – ומניחים על הרוטב.

עם כף לתוך הקדאיף דוחסים 2-3 כפות סביצ'ה מעל מפזרים נבטוטים.

מקשטים בקרם פלפלים. מסירים את הרינג בזהירות ומגישים.

הצעה: אפשר להכין כמות כפולה של ירקות ולערבב אותם כסלסה ולפזר מסביב לסביצ'ה במקום קרם הפלפלים או בנוסף לו.

לרוטב הפלפלים הקלויים

במג'ימיקס טוחנים היטב את כל החומרים למחית חלקה, מעבירים במסננת דקה. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים במקרר עד להגשה.

אפשר להחליף את הפלפלים בשני אבוקדו רכים. כל התהליך זהה בדיוק.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כרובית צלוייה בסלסה של קיץ

כרובית צרובה בתנורֿ עם סלסה מרעננת וחמצמצה. טחינה ופיתה חמה ועבה לניגוב. מי צריך יותר מזה? מה כרובית קטנה מחולקת לפרחים 4-6 כפות טחינה גולמית

סרדינים כבושים

כשאתה מסתובב במרוקו, בערים, בעיקר אלו הקרובות לים אתה אוכל המון דגים. מכל הסוגים. אבל ברחובות שולט דג אחד בעיקר: הסרדין. בכל פינה, בכל רחוב,

בולונייז ראגו עוף איטלקי

בולונייז – שהוא ראגו –  הוא אולי התבשיל האיטלקי הכי מפורסם אחרי הפסטה והפיצה. רוטב עגבניות עשיר עם בשר טחון ויין, שהתבשל שעות ארוכות והוא

סביצ׳ה וקרם אבוקדו

לא צריך לפחד להכין סביצ׳ה. עקרון אחד או שניים חשובים: דג טרי טרי טרי וחמיצות כלשהי: לימון, ליים, זרעי עגבנייה, כל מה ש״יבשל״ את הדג

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.