סביצ׳ה דג ים על קדאיף

זו מנה חגיגית ומשגעת, מאוד מאוד קלה להכנה ומתאימה בעיקר לחגיגות וחגים.

היא מרשימה מאוד ולמען האמת, הכנתה לא מסובכת ולא קשה.

אפשר להחליף את קרם הפלפלים בקרם אבוקדו וזה טעים ויפה לא פחות.

סביצ'ה

300 גרם פילה מוסר ים  (או לוקוס, או דניס או סלמון)ללא עור ללא עצמות 'קצוץ לקוביות קטנות חשוב שדג יהיה טרי מאוד.

1 כף ממרח לימונים כבושים (או פרוסת לימון קלופה קצוצה דק)

2 כפות שמן זית

מעט מלח, פלפל שחור

1-2 כפות מיץ לימון

3 כפות גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנות

3 כפות גמבה צהובה קצוצה לקוביות קטנות.

2 כפות בצל ירוק קצוץ (בלי החלק הלבן)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות

לקישוט המנה

חבילת נבטוטים צעירים

לקדאיף שערות קדאיף + שמן צמחי

לקרם הפלפלים (אופציונאלי)

2 גמבות קלויות מנוקות מקליפה וגרעינים.

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

2 שיני שום בינוניות

מלח פלפל

כף חומץ בן יין.

אפשרי להחליף הפלפלים באבוקדו – המתכון אינו משתנה.

6 רינגים בקוטר של 8-10 ס"מ.

הקדאיף

מחממים תנור לחום 180 מעלות. בתבנית עם נייר אפייה מניחים את הרינגים ולתוכם דוחסים את שערות הקדאיף ,אופים בתנור כ-10 דקות עד שפני הקדאיף משחימים. מוציאים, מצננים ומניחים בצד עד להגשה.

לאחר שהתקררו היטב חשוב לכסות אותם היטב עם נייר כסף.

10 דקות לפי ההגשה :

מערבבים את הדג הקצוץ עם ממרח הלימונים ושמן זית, פלפל ומעט מיץ לימון. מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול.

על צלחת להגשה מורחים במרכזה, 1/2 כפית רוטב פלפלים. עם מרית מרימים בזהירות את הקדאיף – ביחד עם הרינג – ומניחים על הרוטב.

עם כף לתוך הקדאיף דוחסים 2-3 כפות סביצ'ה מעל מפזרים נבטוטים.

מקשטים בקרם פלפלים. מסירים את הרינג בזהירות ומגישים.

הצעה: אפשר להכין כמות כפולה של ירקות ולערבב אותם כסלסה ולפזר מסביב לסביצ'ה במקום קרם הפלפלים או בנוסף לו.

לרוטב הפלפלים הקלויים

במג'ימיקס טוחנים היטב את כל החומרים למחית חלקה, מעבירים במסננת דקה. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים במקרר עד להגשה.

אפשר להחליף את הפלפלים בשני אבוקדו רכים. כל התהליך זהה בדיוק.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

גאלט תפוחי עץ ברום וצימוקים

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך. לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח. לפעמים אני כן עובדת

כבד קצוץ קלאסי עם טוויסט

אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם. אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה

פיתה טורקית ממולאת – גוזלמה

ויש גם גרסאות צמחוניות וטבעוניות. כבר הרבה זמן מתרוצצת לי בראש מחשבה להוסיף קטגוריה במתכונים שאקרא לה : ״מתכונים שלא תבשלו לעולם״. נדמה לי שהגוזלמה

טאראלי – כעכים מלוחים בסגנון נאפולי

את הטראלי האלה אפשר למצוא בכל מקום בנאפולי ובדרום איטליה בכלל. מדובר בכעכים קשים, מלוחים ומפולפלים שמועשרים בשקדים קלויים וזה טעים בטירוף. אפשר לנשנש אותם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.