שעועית ירוקה רחבה ברוטב עגבניות

מאוהבת בשעועית הירוקה הרחבה.

היא טעימה לי גם נאה. ממש קצוץ לתוך סלט עם לימון , שמן זית ומלח, אשששש….

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מאוד נפוצה בעיקר במטבח הבלקני. אצלינו, אמא בישלה שעועית ירוקה

או צהובה, רגילה, עם עוף או קציצות בקר. (יש מתכון בבלוג).

השעועית הזו מתבשלת בעדינות, במהירות והיא טעימה כמו שהיא, על אורז או אפילו בתוך סנדוויץ.

בחיי, נהדרת.

פרוסות הלחם סופגות את הרוטב האדום-אדום הזה וכל ביס הוא אושר גדול.

מה 

250 גרם שעועית ירוקה רחבה שטופה קטומה בקצוות ואני חותכת לחצי לרוחב

1 כף גדושה רסק עגבניות משובח

מלח, פלפל

שמן זית

3-4 שיני שום פרוסות

1/2 כוס מים

כפית שטוחה פפריקה

צ׳ילי אופציונלי.

איך 

הכי קל בעולם.

למחבת או סיר רחב, מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ושום ומטגנים 20 שניות.

מוסיפים את השעועית השטופה והמנוקה ומקפיצים קלות.

מערבבים את המים עם התבלינים ורסק העגבניות לתמיסה הומוגנית ושופכים בזהירות על הירקות.

מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים בערך 15-20 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מאוד.

מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ארוחת קיץ אסייתית בצלחת

ארוחת קיץ בצלחת כפיתות אסייתיות, סלט כרוב אסייתי מהיר וטעים ובצל סגול מוחמץ. אחת ולתמיד הסבר: קציצות אלו הקציצות העגולות כמו כדור. כפיתות הן קציצות

מרק מיניסטרונה מטוסקנה

בחורף מה יותר נכון ממרק מינסטרונה איטלקי מטוסקנה? עשיר בירקות שורש וטעמים נפלאים ועמוקים, שעועית איטלקית וורדרדה אני משמתמשת בבורלוטי  Borlotti  שהיא שעועית מעט וורדרדה

קוגלהוף של שטרסבורג

אפשר לפשל בגדול עם קוגלהוף. אם לא מקפידים על מתכון מדוייק הוא יכול לצאת יבש, כמו לחם או עוגה יבשה. ואם מקפידים על כמויות מדוייקות,

סביצ׳ה וקרם אבוקדו

לא צריך לפחד להכין סביצ׳ה. עקרון אחד או שניים חשובים: דג טרי טרי טרי וחמיצות כלשהי: לימון, ליים, זרעי עגבנייה, כל מה ש״יבשל״ את הדג

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.