שעועית ירוקה רחבה ברוטב עגבניות

מאוהבת בשעועית הירוקה הרחבה.

היא טעימה לי גם נאה. ממש קצוץ לתוך סלט עם לימון , שמן זית ומלח, אשששש….

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מאוד נפוצה בעיקר במטבח הבלקני. אצלינו, אמא בישלה שעועית ירוקה

או צהובה, רגילה, עם עוף או קציצות בקר. (יש מתכון בבלוג).

השעועית הזו מתבשלת בעדינות, במהירות והיא טעימה כמו שהיא, על אורז או אפילו בתוך סנדוויץ.

בחיי, נהדרת.

פרוסות הלחם סופגות את הרוטב האדום-אדום הזה וכל ביס הוא אושר גדול.

מה 

250 גרם שעועית ירוקה רחבה שטופה קטומה בקצוות ואני חותכת לחצי לרוחב

1 כף גדושה רסק עגבניות משובח

מלח, פלפל

שמן זית

3-4 שיני שום פרוסות

1/2 כוס מים

כפית שטוחה פפריקה

צ׳ילי אופציונלי.

איך 

הכי קל בעולם.

למחבת או סיר רחב, מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ושום ומטגנים 20 שניות.

מוסיפים את השעועית השטופה והמנוקה ומקפיצים קלות.

מערבבים את המים עם התבלינים ורסק העגבניות לתמיסה הומוגנית ושופכים בזהירות על הירקות.

מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים בערך 15-20 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מאוד.

מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חלת הריסה במילוי בשר בקר

יש פה חלה רגילה. רגילה לגמרי. רק שברגע האחרון זרקתי לתוכה כף גדושה ענקית של הריסה. בתוך צנצנת זכוכית נשארה הריסה וכל מה שרציתי זה

ריבת תפוזים של אמא

את הריבה המדהימה הזו, אמא נהגה להכין לכבוד החגים. לכבוד פורים, לכבוד ראש השנה ובעיקר לכבוד המימונה, שאז עמד מסדר ארוך ומשגע של שלל ריבות

סרדיניה אהובתי

שלוש שנים ושלוש נסיעות נדרשו לי כדי להשלים את הפוסט על סרדיניה. הנסיעה הראשונה החלה 3 חודשים בדיוק מפרוץ הקורונה בעולם. היינו אחרי מסע מהמם

הדורדון

לדורדון  Dordogne אנחנו מגיעים אחרי 4 ימים בברטאני ושלושה ימים בנורמנדי. ואנחנו מתרגשים לקראת ההפתעות הרבות שהוא מכין לנו. המון שיק וחינניות צרפתית. ארכיטקטורה, טירות,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.