קוגלהוף של שטרסבורג

אפשר לפשל בגדול עם קוגלהוף.

אם לא מקפידים על מתכון מדוייק הוא יכול לצאת יבש, כמו לחם או עוגה יבשה.

ואם מקפידים על כמויות מדוייקות, בצק דביק מאוד ועשיר, הוא יוצא כמו עוגת-לחם משגעת.

כזו שנהדרת גם יום לאחר מכן.

יומיים שלושה לאחר מכן, כשהוא כבר מתחיל להתייבש, אני אוהבת להכין ממנו פראנצ׳ טוסט או ברד פודינג.

קוגלהוף נפלא אכלתי דווקא באלזס, שם בגבול גרמניה הוא נסיך ונמכר בכל מקום. עוד על אלזס אפשר לקרוא פה

אלזס היפה

הכי טעים הוא מגיע עם צימוקים או שקדים, או שניהם, ואם לא – אז עם חמאה וריבה זה חלום.

לסירופ

כוס מים

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס רום

250 גרם צימוקים שאוהבים

מרתיחים את כל המרכיבים, למעט הרום במשך כחמש דקות. מסירים מהאש, מוסיפים רום מניחים להצטנן.

לבצק

600 גרם קמח – ארבע כוסות ורבע

1/2 כוס סוכר

חצי כפית מלח

300 מליליטר חלב קר (בערך כוס ורבע)

2 ביצים

50 גרם שמרים טריים

200 גרם חמאה בחום החדר חתוכה לקוביות

להשלמת האפייה

2-3 כפות שקדים גדולים שלמים

בקערת מיקסר מוסיפים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבלים, מוסיפים את הביצים ומערבלים,  מוסיפים את החלב ומערבלים היטב במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל היטב עוד כ-5 דקות.

הבצק מאוד מאוד דביק ונוזלי מעט. אם לא – מוסיפים עוד מעט חלב.

נותנים לבצק לנוח כרבע שעה ומתחילים שוב לערבל תוך הוספת החמאה שוב כ-10 דקות.

עם קלף או מרית אוספים את הבצק למעין כדור דביק ולא אחיד, משמנים את הקערה מסביב לבצק ומכסים אותה בניילון נצמד.

מתפיחים בערך כשעה וחצי עד שעתיים הבצק צריך כמעט לשלש את גודלו או לפחות להכפיל.

מסננים את הצימוקים מהנוזל (שומרים את הנוזל) ומוסיפים אותם לבצק מערבלים עוד דקה.

משמנים היטב עם הרבה חמאה תבנית גדולה של קוגלהוף או תבנית דומה מפזרים בתחתיתה את השקדים ומעליה יוצקים את תערובת הקוגלהוף.

מכסים שוב בניילון נצמד ושוב שולחים להתפחה עד שהבצק תפח היטב.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הקוגלהוף במשך כחצי שעה עד שהקוגלהוף זהוב עמוק ואפוי היטב (אפשר לבדוק עם קיסם: נועצים במרכז הקוגלהוף ואם הקיסם יוצא נקי המאפה מוכן).

אפשר גם לאפות בתבנית קוגלהוף אישיים במקרה זה אופים כ–25 -20 דקות בלבד.

לאחר שהמאפה מוכן, מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת להתקרר בערך 20 דקות.

לאחר 20 דקות טובלים את הקוגלהוף בסירופ של הצימוקים ומעבירים שוב לרשת לייבוש של עוד כ-20 דקות

זהו.

המאפה הזה עסיסי ונפלא גם יום לאחר מכן ואפילו יומיים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים. (בהמשך מתכון טבעוני). אפשר לגלגל אותו כמו שבלול, אפשר לאפות אותו

חמוצים ונהנים

אני משתגעת על טעמים חמוצים, נדמה לי שבכל פוסט ומתכון אני לא שוכחת להזכיר את העובדה הזו. אצל אמא שלי כיכבו צנצנות מזכוכית מפוצצות בחמוצים

קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול. הטלה מתפרק ואין צורך בסכין. החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים. וכל היופי הזה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.