הכי קל בעולם לבשל פתיתים.

ופתיתים הוא מאכל ישראלי אהוב במיוחד.

ממממ….לא בדיוק ישראלי, ואוסם לא בדיוק המציאה את הפתיתים.

לאיטלקים יש פתיתים משחר הפסטה והם קוראים להם Fragole. תותים.

כך נקראים הפתיתים בדרום איטליה.

למה? ככה.

אני גם משוגעת על פתיתים ואני מכינה אותם לא רק כתוספת:

מערבבת אותם מבושלים בסלט ירקות מתובל ועשיר,

בימים חמים מוסיפה לפתיתים קופסת שמנת חמוצה, קצת בצל ירוק קצוץ וזה נהדר,

וגם משתמשת בהם כתחליף לאורז בממולאים או בפאייה הספרדית.

מתכון לפלפל ממולא כאן:  הפלפל הממולא שלי.

מתכון לפאייה הספרדית-ישראלית שלי כאן:  פאייה ישראלית.

הסוד לדעתי בפתיתים המושלמים הוא הטיגון היבש הקודם לבישול וכמות המים המדוייקת.

מה

2 כוסות פתיתים

כוס ו-3/4 מים רותחים

כף שמן זית

מלח, פלפל.

איך

בסיר קטן להוסיף את הפתיתים להניח על להבה בינונית ולטגן אותם ״על יבש״ במשך כחמש דקות.

מידי פעם לערבב.

אפשר לראות איך הפתיתים הלבנים והחוורים משחימים ומשתזפים ומקבלים צבע חום עמוק שהוא לא רק יפה יותר, אלא יעשיר את הטעם בהמשך.

לאחר שהפתיתים חומים ויפים, מוסיפים את השמן ומטגנים עוד כמה שניות.

כדאי להיות מוכנים עם המים הרותחים כי מיד יש להוסיף אותם, בזהירות, להמליח ולפלפל.

לכסות, להעביר ללהבה נמוכה ולבשל עשר דקות.

לכבות ולהשאיר עוד 10 דקות.

עכשיו אפשר להרים את המכסה ולערבב בעדינות בעזרת מזלג.

הם יוצאים שחומים עם טעם קלייה אגוזי נהדר ואחד אחד.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

וונציאנה מאפה בריוש פאטיסייר

כל מי שכועס עליכם בכל עניין שהוא תאמרו לו : וונציאנה. כשאומרים לי וונציאנה מתפשט על פניי חיוך מטופש ושמח, ואני מדמיינת לי את לחמניית

הרביולי האיטלקי של סרדיניה

קודם כל להירגע. אין צורך לקפל את הרביולי שלכם בקיפול המרהיב הזה. אפשר גם לקרוץ עיגול, למלא ולסגור לצורת חצי ירח. אפשר גם לצורת טורליני,

שווקי פשפשים בעולם

השווקים ואני  שווקים הם אהבה גדולה. שווקי אוכל, שווקי פשפשים. שווקים בכלל. לינק לפוסט על שווקי אוכל בעולם: שווקי אוכל בעולם שווקי פשפשים מספרים היסטוריה:

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.