פאייה ספרדית בסגנון ישראלי

המתכון לפאייה פידאוס נמצא כאן:

פידאוס עוף (פאייה פידאוס)

 פאייה עוף ואורז בסגנון ספרדי 

האם ידעתם שהישראלים מתים מתים מתים על עופות?

ישראלים אוכלים עוף אולי יותר מכל אומה אחרת בעולם והעוף הוא כוכב ברוב ארוחות הבית המשפחתיות, בימי חול ,שבתות וחגים.ואת העובדה שבדרום אמריקה, למשל בארגנטינה, עופות נחשבים למאכל יוקרה לעומת סטייק עסיסי ומדמם, ידעתם?

ארץ העופות – ארגנטינה

סיפור נחמד ששמעתי מחבריי, בתקופה שעבדתי בחברת הייטק גדולה.

התארגנה נסיעת עסקים לארגנטינה, צוות של 3 אנשים, אנשי שדה ומהנדס, שהתנחמו בעובדה, שאם טסים לארגנטינה בטוריסט קלאס, לפחות זה לארגנטינה, ארץ הבשר המדמם.

המון בשר. מהמשובחים בעולם.

הפנטזיות על הסטייקים המדממים והאסדו שנצלים שעות ארוכות, על גחלים עצלות, התחילו עוד בדיוני אוכל במסדרונות החברה ומילא את עיני כולנו בקינאה.

סטייקים. בשר מדמם. אסדו. לחשו כולם מאחורי גבם של הנוסעים.

הגיעו החברים לארגנטינה, עבדו קשה כל היום, מתחו כבלים, הניחו ציוד, כיילו מעבדות ניידות וחיכו בקוצר רוח לארוחת הערב.

כך נהוג בעולם ההייטק, המקומיים מארחים את הזרים במסעדות הטובות ביותר.

חזרו למלון, התרחצו, התלבשו, התבשמו ויצאו לקרוע את העיר.

המארחים ,שהעריכו את העבודה המצוינת שנתנו הישראלים והוקירו להם תודה, במחווה של כבוד וכנהוג,

לקחו אותם למסעדת יוקרה שהגישה בעיקר: עוף!!!!

בשביל זה הגענו עד לארגנטינה, לאכול עוף??

אם כבר אנחנו פה, ואם כבר מדברים על עוף אז בואו גם נכין אותו.

מה דעתכם על פאייה ספרדית משגעת בטוויסט ישראלי עם פרגיות עוף?

מאכל משגע שמתבשל בסיר אחד (יותר נכון במחבת מיוחדת לפאייה) . אבל לפני הכל,

כמה מילים על הפאייה:

כל איזור והפאייה שלו.

את הפאייה מכינים בדרך כלל מפירות ים.

ישנם איזורים בספרד שמכינים אותה גם מעוף ובשר חזיר מעושן.

אני החלפתי אותו בקבנוס או בחזה אווז מעושן.    

 יש האוהבים את הפאייה שלהם עם שום, אחרים בלי, יש האוהבים עם זעפרן, אחרים רק עם

פפריקה מעושנת. יש עם בצל, יש חלילה מלהזכיר בצל , באנדלוסיה למשל, שם מוסיפים פלפלים

יבשים לפאייה ויש זן מיוחד לכך. אנחנו יכולים להשתמש ביבשים של המרוקאים מתוקים או חריפים

.רק שנחוץ להשרות אותם במים עשר דקות ולנקות את העוקץ והגרעינים

.יש האוהבים את הפאייה שלהם רטובה על גבול הדייסתית, אחרים רוצים אותה גרגרים, אחד אחד

.פעם אכלתי פאייה שהוסיפו לה גם תירס ואפונה, היה טעים מאוד

.אחרים מוסיפים לה קוביות גמבה אדומה

.בקיצור, אם תכינו את הפאייה שלכם, היא תצטרף לעוד מאות ואולי אלפי סוגים הקיימים בספרד

גם האורז לפאייה  משתנה מאזור לאזור, יש אזורים שמעדיפים את האורז הקצר והשמנמן שיש

לו טעם של חצי אורז וחצי גריסים , נ פ ל א.

בדרום ספרד מעדיפים אורז ארוך ודק בצבע צהבהב וגם הוא  ייחודי לפאייה.

אתם יכולים להשתמש גם באורז פרסי – עליי.

לסיכום – כל הפאיות טעימות.

.גם שלכם

ועוד דבר אחרון:  פאייה לא חריפה. ממש לא. אבל אנחנו הישראלים אוהבים להוסיף חריף לכל

המאכלים שלנו, גם פה האופציה פתוחה ואפילו מחמיאה לפאייה לדעתי.

המאכל הזה נהדר לאמצע השבוע, לשבת, לחגיגה ובכלל לאירוח. תארו לכם אתכם מגישים

לשולחן את המגש העשיר,הצבעוני והיפה הזה למרכז השולחן, איזה וואו הולך להיות שם …..

מתחילים….

 תבשיל ספרדי נהדר ומהיר במחבת אחת

1/2 ק”ג פרגיות חתוכות לקוביות 2X2 בערך

2  כוסות אורז לפאייה (או פרסי)

1 כף גדושה פפריקה מעושנת (אם אין חבל – אז פפריקה רגילה)

3 כפות עגבניות מרוסקות או 2 כפות רסק עגבניות.

מלח, פלפל

3-4 כפות שמן זית

3  קבנוסים פרוסים לעיגולים דקים (1/2 ס”מ בערך)

4.5  כוסות מים רותחים (או ציר עוף) לפאייה אחד אחד די ב4 כוסות

בצל לבן בינוני  פרוס דק

3-4  פלפלים מיובשים מנוקים מגרעינים ועוקץ (לא חובה)

3-4 שיני שום קצוצות

1  צ’ילי חתוך לעיגולים או 1/2 כפית צ’ילי כתוש

מעט שערות זעפרן מהולות במעט מים רותחים (אופציונלי אבל מוסיף המון)

  1. להשרות את הפרגיות עם חצי כפית שמן וחצי כף פפריקה מעושנת.
  2. לחמם מחבת גדולה ורחבה ולהוסיף שמן זית, לטגן את הפרגיות ואת הקבנוס.
  3. להוציא, להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא שקוף להוסיף את השום.
  4. להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן עוד דקה או שתיים אם יש צורך להוסיף עוד מעט שמן.
  5. להוסיף את העגבניות ולטגן עוד דקה או שתיים.
  6. להוסיף את הפלפלים היבשים, פפריקה, זעפרן, מלח, פלפל
  7. להחזיר את הבשרים ולהוסיף את המים הרותחים.
  8. להנמיך, לכסות ולבשל כעשרים דקות .

הערה: מי שאוהב את האורז שלו יותר רך ורטוב יכול להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים לקראת הסוף.

ואם בא לכם וזה ממש ממש טעים : אפשר להוסיף תירס גרגרים או אפונה או שניהם גם יחד.

מוסיפים יחד עם המים הרותחים.

להגיש עם פלחי לימונים ופטרוזיליה קצוצה מעל.

ואפשר גם להכין פאייה ״ישראלית״ ובמקום אורז להוסיף פתיתים. טעים מאוד לחובבי הפתיתים כמוני

למתכון הפאייה עם פידאוס

פידאוס עוף (פאייה פידאוס)

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בולונייז לבן – ביאנקו

ראגו הוא רוטב בולונייז שמתבשל בדרך כלל עם עגבניות ויין אדום. וראגו ביאנקו הוא רוטב בולונייז ללא עגבניות ומתבשל ביין לבן. הבסיס לרוטב העשיר והטעים

אינבולטיני בקר ממולא

אינבולטיני. במטבח האיטלקי כל מה שנקרא אינבולטיני הוא בעצם סוג של מאכל ממולא ומגולגל, ירקות או בשר, בצק פילו או עוף. למשל האינבולטיני הקלאסי הוא

השכונה שלי

אם תעלה על קו 74 שיוצא מהתחנה המרכזית בפתח תקווה, או בתחנה ממרכז העיר מול בנק הפועלים ותמשיך איתו עד התחנה האחרונה, תגיע לשכונת עמישב

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.