עוף בלימון כבוש וזיתים שחורים בכבישה ביתית

זו הקלאסיקה המרוקאית במיטבה.

את זה תקבלו בכל פינה, בכל תחנת דלק, בכל דוכן בשווקים במרוקו.

זה התבשיל, הזהוב, הצהוב, החמצמץ שמחבק את כל מרוקו בצלחת:

זהובה, חמה, רעננה וקלילה.

אך מרוקו.

איזו מדינה.

איזה עם חמוד, תאב חיים, חייכן ומקבל אורחים.

זה העוף שהתבשל בסירים של מאמא שלי והביא לנו חיוך גדול על הפנים.

ויש גם צלי בקר שהתבשל בזיתים ועגבניות טעים להפליא בסגנון אחר המתכון פה צלי בקר בזיתים דפוקים.

מה

5-6 ירכי עוף או שוקיים (עדיף על העצם לא חובה)

5 כפות זיתים שחורים מצומקים

4-5 שיני שום קצוצות

חצי זר כוסברה קצוץ

מלח, פלפל לבן, כורכום

שמן זית

1.5 כוסות מים רותחים

3-4 כפות לימון כבוש פרוס, קצוץ מרוסק

איך 

בטאג׳ין או סיר רחב מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את חלקי העוף עד שמזהיבים.

מוסיפים להם את השום הכתוש, את התבלינים וחצי מהכוסברה.מוסיפים את המים הרותחים, את הלימון הכבוש ואת הזיתים ומערבבים בזהירות.

מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כארבעים דקות.

(אם מדובר בחלקי עוף ללא עצם הבישול מתקצר).

לקראת תום הבישול, טועמים ומתקנים תיבול, מפזרים את יתרת הכוסברה ומבשלים עוד כמה דקות.

אם נותרו נוזלים רבים בתבשיל, מסירים את המכסה מאדים את הנוזלים על להבה בינונית.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוף מרקש

העוף הזה מזכיר לי את הריחות במטבח של אמא. הצלפים והיין הלבן, הכוסברה והזעפרן. והוא טעים ומהיר הכנה. מה  2 חזות עוף שלמים 2 כפות

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

רטטוטי חגיגה פרובנסאלית

רטטוי. מילה אחת שמגלמת בתוכה עולם שלם של טעם, צבע, שמש בוהקת וירקות של קיץ. רטטוי. כל הטוב בדרום צרפת ומזרח התיכון, נכנס למחבת ויוצא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.