קציצות בתפו״א לימוניים מיוון

עצרתי את העולם כדי לכתוב את המתכון.

שחס וחלילה לא אשכח !!

כי אחרי הכל, אולי אינכם יודעים אבל הבלוג הזה נפתח בשבילי, ועל מנת שאשמור לעצמי את כל המתכונים שאני אוהבת, והטיולים, והצילומים והסיפורים.

במקור היוונים מבשלים את תפוחי האדמה הלימוניים שלהם עם טלה וזה מהמם.

אני ״המרתי״ לקציצות עוף ידידותיות.

גם הטכניקה מעניינת ושונה.

מה

4-5 תפוחי אדמה דזירה קלופים וחתוכים לפרוסות עבות

גרידה מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

2-3 שיני שום פרוסות

מלח, פלפל שחור גרוס

אורגאנו בנדיבות

שמן זית בנדיבות

לערבב הכל ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים מעל.

אם הם לא השחימו, כדאי להעביר לגריל למספר דקות.

בינתיים מכינים את הקציצות 

600 גרם חזה עוף או פרגית

1 בצל סגול בינוני

2-3 שיני שום קלופות

צרור פטרוזיליה קטן

מספר גבעוליי נענע (רק העלים)

מלח, פלפל, אורגאנו

ביצה אחת

1/2 כוס פירורי לחם

2 כפות שמן זית

גרידת לימון ומיץ מחצי לימון

1/2 כוס יין לבן (בשלב מאוחר יותר.

למגיקמיקס מכניסים את השום ומרסקים, מוסיפים את הבצל והירק ומרסקים מוסיפים את העוף

ומרסקים לפירורים גסים.

מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת המרכיבים, מלבד היין, יוצרים קציצות.

השלמה

כשתפוחי האדמה שחומים ומוכנים מוציאים מהתנור את התבנית, יוצקים מעל 1/2 כוס יין ומניחים בזהירות

את הקציצות בין תפוחי האדמה.

מחזירים לאפיה למשך 20 דקות ב 200 מעלות

מתעלפים.

באחריות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות מרציפן הולנדיות

את העוגיות הללו טעמתי בקונדטוריה באמסטרדם, שהיתה דקת הליכה מהדירה ששכרנו. יום קודם טעמתי עוגה נהדרת של אותה קונדטוריה והתברר לי שמדובר באחת הקונדטוריות הטובות

נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם. ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה

חיטה מרוקאית בחמין הסח׳ינה

כזה אמא שלי הכינה, כל שבת, קיץ או חורף. חמין. מה 2 כוסות חיטה שטופה ומסוננת 4 כוסות מים רותחים 2 כפות גדושות הריסה מרוקאית

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.