האוסובו – אורז בוכרי לחמין שחום ונהדר

לכל אחד מאיתנו יש את החמין שלו, החמין שגדל עליו בבית אמא, החמין של חמותו, אחותו, דודה שלו.

כולם טעימים.

כי מה רע להכניס לתוך סיר את כל הגודיס  שיש בחמין למשך 24 שעות ולהוציא משהו שחום, עסיסי שהריח שלו משגע אותך כבר ב-11 בבוקר?

אני מציעה שכל אחד יכין את החמין שהוא אוהב, רק שיוסיף את האורז הנהדר, השחום והטעים הזה.

ואם לא מכינים סיר חמין, פשוט מעבירים את האוסובו לסיר שמתאים לתנור ואופים אותו כל הלילה, בדיוק כמו חמין.

האורז הזה נקרא אוסובו והוא מאכל בוכרי.

למדתי אותו מדודתי האהובה ליליאן, שהיתה נשואה לנתן, בוכרי שגדל בשכונת שפירא.

מטבח נפלא.

היא לימדה אותי ועכשיו אני מעבירה את זה הלאה.

מה 

1 מקום בסיר חמין מוכן ומבעבע

שקית לצליה המתאימה לתנור

2 כוסות אורז פרסי שטוף

250 גרם בשר בקר חתוך לקוביות 1X1 ס”מ מכל  נתח לבישול ארוך (צלעות, שריר,צוואר,כתף)

3 גזרים חתוכים לגפרורים (או מרוסקים גס מאוד)

עגבנייה גדולה אדומה חתוכה לקוביות.

1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית פפריקה

מעט צ׳ילי (אופציונאלי)

1/2 כוס מים מהברז

3-4 כפות שמן זית

4 כפות צימוקים (אופציונאלי)

1/2 כפית קינמון

האורז הזה יוצא שחום, עסיסי, טעים ומהווה ארוחה שלמה.

עם כוס יין וסלט הוא ממש ארוחה בפני עצמה והוא טעים לא פחות, גם ביום למחרת.

איך 

בסיר נוח יש להוסיף שמן זית ואת קוביות הבקר. לטגן עד שהבשר משחים היטב.

להוסיף את הגזרים, להמשיך ולטגן עוד 3-5 דקות.   

לכבות את הלהבה.

להוסיף לסיר עם הבשר והגזרים גם את האורז, הצימוקים והעגבנייה הקצוצה, את התבלינים ולערבב היטב.

להעביר את תוכן הסיר לשקית קוקי לצלייה בתנור.

לפני הסגירה להוסיף חצי כוס מים מהברז.

לערבב ולסגור עם הסוגר המיוחד שמגיע עם האריזה.

זהו.  

כמות הנוזלים שהוספנו אמורה להיות מספיקה, אבל עדיין, אני בודקת בבוקר אם האורז רך ואם מרגישה שחסר מים, מוסיפה עוד רבע כוס או חצי כוס לפי הצורך.

עקרונית, בבוקר, אני הופכת את השקית לצד השני (שעכשיו יהיה שקוע ברוטב).

את הסיר עם החמין אני שולחת לאפיית לילה ב-100 מעלות מיום שישי בסביבות השעה 19:00 ועד ליום שבת בצהריים.

זה שחום, ריחני, טעים, משגע……

למתכון לחמין מרוקאי קלאסי חמין מרוקאי

למתכון לאורז באכש לחמין אורז בוכרי באכש

למתכון לחיטה מרוקאית לחמין חיטה מרוקאית בחמין

למתכון לסרה, קציצת בקר מתוקה לחמין קציצת בשר מרוקאית לחמין

לגרסא צמחונית/טבעונית:

מאוד פשוט. משמיטים את הבשרים וזהו. במקומו מוסיפים קטנייה מבושלת: חומוס, שעועית אדומה, עדשים ירוקות או שחורות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הקורבייה – נסיכת המתוקים היווניים

הקורבייה היא הנסיכה של העוגיות היווניות. מתחרה לה רק אחת :עוגיית חג המולד שנקראת מלמקרונה. בעצם, מדובר בעוגיה עמוסה בחמאה ובשקדים קצוצים. החבר היווני שלי

חלת יום הכיפורים

כל חג והמאכלים שלו. כל חג והלחמים שלו. כל חג והחגיגה שלו – ככה אצל אמא שלי. אהובת ליבי. ובכיפורים : חלה שחומה וריחנית שמכמינה

זאביונה

זאביונה הוא קינוח מתוק איטלקי שמבשלים על אדים מחלמון סוכר ויין מתוק. אמא שלי הוסיפה אותו לקפה השחור בצאת יום הכיפורים. אחרי ששתינו שלוק מהארק

קבב אפגני משגע במחבת

מה עושה אותו אפגני? התבלינים, העסיסיות, האווריריות שמשיגים בעזרת סודה לשתיה ופחות עם שומן. נכון על גחלים זה יהיה עוד יותר נפלא, אבל בצוק העיתים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.