קציצות פרגיות בתיבול תאילנדי

מרוקאים אוכלים המון קציצות. דגים, עופות, בשר, הודו, סרדינים, תפוחי אדמה.

המון קציצות במטבח המרוקאי.

אני מרוקאית.

גם אצלי אוכלים ה מ ו ן קציצות. מכל הסוגים.

אבל בואו נחשוב רגע, למה לא? 

קציצות הן מאכל מהיר מאוד, אפשר לשלב בהן ירקות ועשבי תיבול – ואפילו סרבני ירקות כילדים לא יבחינו.

אפשר לשלב בתוכם עשבי תיבול וירקות שקצת התעייפו במקרר – וגם הקציצות לא יבחינו.

הן טעימות: מטוגנות, מבושלות, אפויות, עם רוטב, בלי רוטב.

קיצר…..

קציצות זה סבבה.

אבל אם תיקחו פרגית טחונה, עדיף בטחינה גסה (כלומר טחינה פעם אחת ולא פעמיים) ואם תדאגו שתהיה לכם בבית מחית קארי תאילנדית אדומה (זהירות היא גם חריפה), תעופו ישירות לבנקוק.

מה

1/2 ק”ג בשר פרגיות טחון גס (פעם אחת)

5 גבעולי בצל ירוק קצוץ

חופן גדול של כוסברה קצוצה

2 כפות ממרח קארי תאילנדי (אני מכינה בבית אבל אפשר למצוא בכל סופר)

כפית סוכר

3 כפות רוטב דגים (אפשר להחליף בסויה)

טבעות צ’ילי אדום (אופציונאלי)

חצי בצל סגול קצוץ לקוביות

3 כפות פירורי לחם

ביצה

3 כפות מים

גרידה מלימון אחד צהוב.

חצי ליים סחוט.

איך 

פשוט לערבב הכל וללוש היטב עד שהמרכיבים מתחברים ונעשים חברים טובים טובים וקרובים.

בידיים רטובות, לגלגל בערך 25 יחידות ולטגן במחבת עם מעט שמן על להבה בינונית נמוכה, עדיפות למחבת טפלון.

שתי כפות שמן בכל סיבוב טיגון מספיקות בהחלט וזאת עד שהקציצות משחימות היטב משני צידיהן.

בערך 2-3 דקות מכל צד.

לסחוט מעליהן עוד מעט ליים.

לאכול ו…לעוף לתאילנד.

סוואדיקפ.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בריאני אורז צמחוני עשיר

האורז הזה קצת טריקי, כלומר נדרש פה ריכוז ומעט עבודה. אבל התוצאה…. מטריפה. ועבור צמחוניים או טבעוניים מדובר בארוחה מהסרטים שיש בה הכל מכל בכל.

פסטה ביתית מאיטליה

פסטה ביתית, מהירה, קלה להכנה, ללא שום עזרים מיוחדים ללא שום מצרכים מיוחדים, בשיתוף הילדים או המשפחה כולה ויש לנו אומריקלי – מאומבריה, או פיצ׳י

ביריאני- אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

מנגולד ממולא ברוטב לימוני

מנגולד, קייל, עלי גפן, תרד טורקי או לשון הפר,את כולם אפשר למלא ולבשל לפי המתכון הזה. המשותף לכולם שאת כל העלים צריך לשטוף היטב, לרכך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.