קציצות פרגיות בתיבול תאילנדי

מרוקאים אוכלים המון קציצות. דגים, עופות, בשר, הודו, סרדינים, תפוחי אדמה.

המון קציצות במטבח המרוקאי.

אני מרוקאית.

גם אצלי אוכלים ה מ ו ן קציצות. מכל הסוגים.

אבל בואו נחשוב רגע, למה לא? 

קציצות הן מאכל מהיר מאוד, אפשר לשלב בהן ירקות ועשבי תיבול – ואפילו סרבני ירקות כילדים לא יבחינו.

אפשר לשלב בתוכם עשבי תיבול וירקות שקצת התעייפו במקרר – וגם הקציצות לא יבחינו.

הן טעימות: מטוגנות, מבושלות, אפויות, עם רוטב, בלי רוטב.

קיצר…..

קציצות זה סבבה.

אבל אם תיקחו פרגית טחונה, עדיף בטחינה גסה (כלומר טחינה פעם אחת ולא פעמיים) ואם תדאגו שתהיה לכם בבית מחית קארי תאילנדית אדומה (זהירות היא גם חריפה), תעופו ישירות לבנקוק.

מה

1/2 ק”ג בשר פרגיות טחון גס (פעם אחת)

5 גבעולי בצל ירוק קצוץ

חופן גדול של כוסברה קצוצה

2 כפות ממרח קארי תאילנדי (אני מכינה בבית אבל אפשר למצוא בכל סופר)

כפית סוכר

3 כפות רוטב דגים (אפשר להחליף בסויה)

טבעות צ’ילי אדום (אופציונאלי)

חצי בצל סגול קצוץ לקוביות

3 כפות פירורי לחם

ביצה

3 כפות מים

גרידה מלימון אחד צהוב.

חצי ליים סחוט.

איך 

פשוט לערבב הכל וללוש היטב עד שהמרכיבים מתחברים ונעשים חברים טובים טובים וקרובים.

בידיים רטובות, לגלגל בערך 25 יחידות ולטגן במחבת עם מעט שמן על להבה בינונית נמוכה, עדיפות למחבת טפלון.

שתי כפות שמן בכל סיבוב טיגון מספיקות בהחלט וזאת עד שהקציצות משחימות היטב משני צידיהן.

בערך 2-3 דקות מכל צד.

לסחוט מעליהן עוד מעט ליים.

לאכול ו…לעוף לתאילנד.

סוואדיקפ.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בקר בירקות שורש ויין אדום

הנתח הזה ממש חגיגי. היינו אוכלים אותו בימי שישי בערב או בחגים. בישול הבשר הארוך זהה לבישול הבשר בצלפים ופטרוזיליה מתכון כאן : בשר בצלפים ופטרוזיליה

חצילים בעגבניות מוצרלה ופרמז׳ן

חצילים קלויים, פרמז׳ן, מוצרלה, עגבניות, בזיליקום. אלה בעיקר הלב הפועם של המטבח האיטלקי. המדהים. מדובר במתכון מנצח, תמיד תמיד כשאני מגישה אותו נרשמות התעלפויות. מה 

לחמניות חלב מסן סבסטיאן

קוראים להם בספרד Bollos Suizos. ראיתי אותם במאפיה בסן סבסטיאן, ארץ הבאסקים. כבר מבעד לזכוכית הקונדטוריה ידעתי שאתאהב בהן. בשנייה. התאהבתי. מזכירות מאוד בריוש עשיר

כרוב שחום בתנור חם

כרוב. הרבה שנים היה הירק הזה זנוח, מושפל, חסר ערך והערכה, עד שגילו שומרי המשקל למיניהם שהוא דל בקלוריות וורסטילי לבישול, אינספור אפשרויות ודרכים, טרי,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.