מרוקאים אוכלים המון קציצות. דגים, עופות, בשר, הודו, סרדינים, תפוחי אדמה.
המון קציצות במטבח המרוקאי.
אני מרוקאית.
גם אצלי אוכלים ה מ ו ן קציצות. מכל הסוגים.
אבל בואו נחשוב רגע, למה לא?
קציצות הן מאכל מהיר מאוד, אפשר לשלב בהן ירקות ועשבי תיבול – ואפילו סרבני ירקות כילדים לא יבחינו.
אפשר לשלב בתוכם עשבי תיבול וירקות שקצת התעייפו במקרר – וגם הקציצות לא יבחינו.
הן טעימות: מטוגנות, מבושלות, אפויות, עם רוטב, בלי רוטב.
קיצר…..
קציצות זה סבבה.
אבל אם תיקחו פרגית טחונה, עדיף בטחינה גסה (כלומר טחינה פעם אחת ולא פעמיים) ואם תדאגו שתהיה לכם בבית מחית קארי תאילנדית אדומה (זהירות היא גם חריפה), תעופו ישירות לבנקוק.
מה
1/2 ק”ג בשר פרגיות טחון גס (פעם אחת)
5 גבעולי בצל ירוק קצוץ
חופן גדול של כוסברה קצוצה
2 כפות ממרח קארי תאילנדי (אני מכינה בבית אבל אפשר למצוא בכל סופר)
כפית סוכר
3 כפות רוטב דגים (אפשר להחליף בסויה)
טבעות צ’ילי אדום (אופציונאלי)
חצי בצל סגול קצוץ לקוביות
3 כפות פירורי לחם
ביצה
3 כפות מים
גרידה מלימון אחד צהוב.
חצי ליים סחוט.
איך
פשוט לערבב הכל וללוש היטב עד שהמרכיבים מתחברים ונעשים חברים טובים טובים וקרובים.
בידיים רטובות, לגלגל בערך 25 יחידות ולטגן במחבת עם מעט שמן על להבה בינונית נמוכה, עדיפות למחבת טפלון.
שתי כפות שמן בכל סיבוב טיגון מספיקות בהחלט וזאת עד שהקציצות משחימות היטב משני צידיהן.
בערך 2-3 דקות מכל צד.
לסחוט מעליהן עוד מעט ליים.
לאכול ו…לעוף לתאילנד.
סוואדיקפ.