ארטישוק בבשר ברוטב זעפרן לימוני

מאמא אסתר היתה יפהפיה.

גבוהה מאוד, עור חיוור ובהיר, עיניים כחולות שמיים ושיער שחור כהה.

עצמות לחייה היו גבוהות והיא נראתה כמו אלה יוונייה.

ככה.  יפהפייה.

היה לה צחוק שהאיר את כל הפנים היפות שלה וכשהיא צחקה, היא נהגה להסתיר את הפה כי חסרה לה שן.

מאמא אסתר היתה ביישנית ואנחנו הילדים אהבנו אותה מאוד.

למאמא אסתר היה תפקיד קבוע בהכנות לארוחת ליל הסדר:

היא קילפה את הארטישוקים.

הסירה את העלים הדוקרניים והעקשניים, הגיעה לליבם השעיר,

בכפית קטנה הסירה אותם במיומנות ובסבלנות, ואחר כך הטילה אותם לקערה גדולה מלאה במים ומיץ לימון.

שלא ישחירו.

כך, כל שנה, כל ליל סדר.

שני ארגזים שלמים.

אחר כך, אמא היתה לוקחת את האטישוקים וממלאת אותם בבשר, שריחו משכר מתבלינים שהוסיפה והם הלכו לישון בסיר הגדול, ביחד עם הזעפן ומיץ הלימון.

מדובר בקלאסיקה מרוקאית יפהפיה, טעימה וחגיגית.

מה

לבבות ארטישוק מנוקים (או קפואים)

½ ק״ג בשר בקר טרי טחון

1 כפית ראס אל חנות או בהראט

1 תפוח אדמה קטן מגורר

1 בצל לבן קטן מגורר

3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

מלח, פלפל לבן

ביצה קטנה

2 כפות פירורי לחם או מצה

2 כפות שמן

1 כף מים

לרוטב

2 כוסות מים רותחים

מעט חוטי זעפרן (או כורכום)

½ לימון סחוט (או לפי הטעם)

מלח, פלפל לבן

3 פרוסות שיני שום

פטרוזיליה להשלמת המנה

6 כפות שמן זית

איך

בקערה נוחה לשים את כל החומרים לקציצה ושמים בצד למנוחה של 10 דקות.

בסיר רחב מסדרים את לבבות הארטישוק.

פורסים את השומים.

מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בזהירות 2 דקות.

יוצרים קציצות כמספר ראשי הארטישוקים וממלאים את הראשים.

דוחסים היטב את הבשר ומחליקים את הקציצה מעל הארטישוק.

מפזרים את השום הפרוס.

מניחים על להבה גדולה את הסיר ומוסיפים בזהירות את הרוטב.

מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים שעה אם הארטישוק טרי ושעה וחצי אם הוא קפוא.

בודקים, אם חסר מים מוסיפים מעט.

טועמים ומוסיפים תבלינים בהתאם או מיץ לימון נוסף לפי הטעם.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוף בבאקצ׳וי וקייל

גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים. הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו. לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף. בסך

פסטינה – תבשיל איטלקי מנחם

פסטינה זה בעצם פסטה קטנטנה מאוד, זעירונת שמתבשלת בסגנון איטלקי ספציפי והתבשיל עצמו נקרא על שם הפסטה הזו. את הפסטינה מכינים מאורזו שאלו הם פתיתי

זנב שור בסגנון רומאי

תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא coda alla vaccinara.

המימונה

הא לאלאלה מימונה…. בואו, התקרבו, עוד קצת בואו לקרוא מה היא המימונה. באמת. המימונה  אצל אמא תמיד היתה מיוחדת. כמוה. לאמא היה מוניטין של בשלנית

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.