איסטנבול היא חצילים ועגבניות

התחנה הבאה : איסטנבול.

התגעגעתי.

עזבו אותי מארדואן ומהמרמרה.

איסטנבול. עיר מדהימה וכובשת. מטבח משגע .נקודה.

כל היתר – שולי.

הארץ בורכה בכל טוב הירק, הבשר ופירות הים.

זה שהם כבשו חצי עולם ישן רק תרם למטבח המדהים הזה.

לב ליבו של המטבח הוא החציל והעגבנייה. בדיוק הירקות האהובים עליי ביותר.

כי איך היו נראים החיים שלנו בלי העגבנייה? ובלי החציל?

אחד המאכלים היפים, המרשימים והטעימים במטבח הזה נקרא KARNIYARIK ( מבטאים קר-ני-ייראק).

אכלתי אותו במסעדת פועלים באיסטנבול וביקשתי שיאייתו לו אותו, כך איתרתי את המתכון ביוטיוב, שהוגש על ידי מאמא כולו על טהרת השפה הטורקית. (לא, אני לא מבינה טורקית אבל אני מבינה את שפת הבישול שזה בערך אותו דבר).

אלו סירות חצילים יפהפיים קלויות וממולאות בבשר, עגבניות ופטרוזיה, אפויים בתנור.

לפעמים אני מוסיפה לתערובת גם ערמונים קצוצים שמקנים למנה מתקתקות קלה (לא במקור).

3 חצילים מאורכים ,יפים, סגולים וטריים פרוסים לשניים לאורך

300 גרם בשר טלה טחון (או בקר)

בצל אחד בינוני קצוץ לקוביות

1 עגבנייה אדומה קצוצה לקוביות

1/2 זר פטרוזיליה קצוצה

1/2 צ’ילי קצוץ (אופציונאלי)

1/2 גמבה אדומה או צהובה חתוכה לקוביות קטנות

מלח, פלפל, שמן זית

2 כפות רסק עגבניות איכותי

כוס מים

להדליק את התנור על 200 מעלות.

לשמן את חצאי החצילים לאורך, להניח בתבנית ולאפות בתנור עד השחמה (בערך 25 דקות).

להוציא  ולהעביר לתבנית אפייה (והגשה) ועם כף למעוך את בשר החציל לתחתיתו (ליצור שקע לאורכו).

למחבת נוחה ורחבה, יש להוסיף שמן זית ולטגן את הבשר עד שמאפיר. להוסיף את קוביות הבצל ומעט מלח ולהמשיך לטגן.

להוסיף את הצ’ילי, גמבה ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, להמשיך לטגן עוד כ-7 דקות.

להוסיף כף רסק עגבניות ולערבב. להוסיף את הפטרוזיליה ולכבות.

לערבב את חומרי המלית ולערום אותם בתוך התעלה של החציל. כדאי לדחוס את המלית פנימה.

להחזיר את המחבת על הכיריים (לא לשטוף) להוסיף עוד כף שמן זית וכף רסק עגבניות, מלח, פלפל וכוס מים.

להרתיח ולהוריד מהאש.

למזוג לתבנית את נוזלי הרוטב (בזהירות מסביב ולא על החצילים).

לכסות בנייר כסף ולאפות  מכוסה, בטמפרטורה של 180 מעלות, כשעה. להסיר את הנייר ולהשחים את התבשיל עוד 10 דקות.

(אם הנוזלים מתאדים להוסיף עוד מעט מים רותחים).

זהו. זה מספיק, האמינו לי.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים. מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי. למי שמתעצל לגלען את

המימונה

הא לאלאלה מימונה…. בואו, התקרבו, עוד קצת בואו לקרוא מה היא המימונה. באמת. המימונה  אצל אמא תמיד היתה מיוחדת. כמוה. לאמא היה מוניטין של בשלנית

שפרד׳ס פאי אנגלי קלאסי

בשר טחון הוא השפה המדוברת של כל המאמות בעולם ומכל הסיבות הכי נכונות.  מכל הטחונים בעולם, חביב עליי זה הטחון מבקר. בדרך כלל יסתחרר לו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.