לחמניות מהירות מסלק, טימין ואגוזי מלך

זה סיפור על סלק אחד קטן והקשר שלו לאיכות הסביבה.

לפני כ-30 קיבלתי ספר מחברה ששינה לנצח את תפיסות העולם האקולוגיות שלי.

הספר נקרא ישמעאל״ והוא נכתב על ידי סופר אמריקאי בשם דניאל קווין.

הסיפור נכתב על היכחדות האנדינאנים ותרבותם באמריקה אבל נכון לגבי כל מקום על הכדור שלנו.

תאכלס: הספר עוסק בפגיעה האקולוגית הקשה שהביא איתו התיעוש ואיתו הצריכה המטורפת שלנו. צריכה שדורסת תרבויות ומזהמת קרקעות וימים, כל הדרך להשגת ….מה? עוד כסף?

מאבק תמידי בין המסורת לקדמה.

 הספר הזה השפיע עליי, שעוד לפני שלושים שנים הלכתי לסופר עם שקיות בד (שאמא תפרה לבקשתי), או שקיבצתי לשקית ניילון אחת את כל סוגי הפירות והירקות שקניתי (הקופאיות שנאו אותי כי הן היו צריכות לשקול בנפרד כל פריט).

אבל איך זה קשור ללחמניות סלק?

לפני שבועיים הכנתי סלט צבעוני שהיה בו גם סלק. בתוך קערת הבצלים נשאר לי סלק אחד בינוני,

מסכן ומיותם.

אתמול, אפיתי לחברה אהובה בגטים מקמח כוסמין ומכיוון שהתנור כבר היה בפעולה, הבטתי על הסלק, הוא הביט בי ומיד הודעתי לו שאנחנו הולכים להכין ממנו לחמניות סלק.

תוך כדי לישה נזכרתי בשילוב המהמם של סלק מבושל, גבינת ברי ואגוזי מלך עם טפטוף של דבש וטימין.

למה לא גם בתוך לחמניה?

א- וואלה.

קבלו את לחמניות הסלק אגוזים המטריפות שלי. (אין חובה להוסיף טימין אבל לדעתי זה נהדר).

והכי כיף: לאכול אותן עם חתיכת ברי (או לפחות מריחה של חמאה טובה).

מהכמות מתקבלות כ-10 לחמניות בינוניות.

מה

כוס וחצי קמח לבן מנופה

כוס וחצי קמח מלא מנופה

15 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים

סלק אחד בינוני מרוסק דק דק (לא מבושל)

2 ענפי טימין קצוצים

1 כף שמן זית

1 כף גדושה סוכר

1/2 כפית שטוחה מלח

חופן גדול של אגוזי מלך קצוצים

בערך 1/2-3/4 כוס מים פושרים

קמח לקימוח הלחמניות והתבנית

איך

קוצצים את האגוזים ואת הטימין ומניחים בצד.

לקערת מיקסר מכניסים את הקמחים, את השמרים, סוכר ושמן זית ומתחילים לערבל. מוסיפים את הסלק המרוסק ומתחילים להוסיף מים פושרים.

מערבלים את הבצק בערך כ-10 דקות.

דקה לפני הסוף מוסיפים את האגוזים והטימין.

הבצק צריך להיות אחיד, דביק אפילו ״נוזלי״ מעט.

משמנים את הידיים ומלטפים את הבצק .מחזירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומתפחים.

הבצק צריך להכפיל את עצמו.

מפזרים קמח על משטח עבודה ו״שופכים״ מעל את הבצק, מגלגלים אותו בקמח עד שהוא מצופה מכל הכוונים ובעזרת סכין חדה, חותכים חתיכות שוות בגודלן. מעצבים ביד את חתיכת הבצק ללחמניה, מגלגלים אותה בקמח ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, שגם עליה בזקנו מעט קמח קודם.

מדליקים את התנור על החום הגבוה ביותר.

הכי כיף להשאיר את החתיכה ראסטית ולא מהונדסת.

במספריים או סכין חדה חורצים חתכים אלכסוניים על פני הלחמניות.

מתפיחים שוב לפחות לפי שתיים.

אופים את הלחמניות בחום גבוה כ-10-12  דקות.

מוציאים, מצננים על רשת ומתנפלים.

נפלאות, טעימות ומהירות הכנה. 

אני אכלתי אותן עם חמאה מלוחה וריבת תותים. למתכוני הריבות בלינק  ריבות שעושים בבית.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אושפולואו בוכרי

שאוכלים גם באפגניסטן. לדעתי ולדעת בני הבית, זהו אחד המאכלים המעולים שהכנתי ever בבית. יש בו הכל: בשר רך, חומוס רכים, צימוקים מתקתקים שמתנגדים לצ׳ילי,

פילה דג בצלפים ויין לבן

אין יותר מידי להכביר מילים על המנה המעודנת, האצילית והמרשימה הזו. והיא גם כל כך קלה להכנה. אפשר להכין את הרוטב בנפרד ואת הדגים בנפרד

ניוקי רומאי

רבים אינם מכירים את הניוקי הרומאי הוא לא מופיע בתפריטים בדרך כלל. בדרך כלל במסעדות בארץ ובאיטליה מגישים ניוקי תפו״א קלאסי ברטבים שונים. הניוקי הזה

זנב שור בסגנון רומאי

תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא coda alla vaccinara.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.