עלי גפן בסגנון טורקי

בבית אצלינו משתגעים על עלי גפן.

תמיד בעונה אני רצה לשווקים וקונה אותם טריים, חולטת במים רותחים חצי דקה ויש לי עלים נפלאים למילוי.

כשאין עלי גפן בעונה, אני ממלאת עלי מנגולד, עלי תרד וגם לשון הפר.

את כולם תמיד באותו סגנון ערבי מקומי נפלא וחמצמץ.

לאחר שטעמתי את עלי הגפן במסעדה טורקית נהדרת באיסטנבול החלטתי למלא גם בסגנון הטורקי.

מה 

40-50 עלי גפן אם הם משומרים כדאי להשרות אותה מספר דקות במים רותחים ולקטום את הגבעול המיותר

1 כוס אורז עגול

3 כפות דובדבנים חמוצים או זרשק קצוצים קטן + עוד 3 כפות לפיזור על עלי הגפן

שמן זית

200 גרם בשר בקר טחון (לא הכרחי)

מלח, פלפל,

בצל בינוני מרוסק

1/2 כפית קינמון

2 כפות נענע מיובשת

מלח ופלפל שחור

לרוטב

4 כפות רכז רימונים

2 כוסות מים רותחים

מלח, פלפל

מעט שמן זית

איך 

פורשים את עלי הגפן על משטח.

מניחים את האורז בקערה ושופכים עליו מים רותחים מכסים ומשאירים כחצי שעה, מסננים.

מעבירם לקערה חדשה.

מוסיפים לתוכה את הדובדבנים, הבצל, הבשר, התבלינים מלבד המים ושמן זית.

ממלאים את העלים ומגלגלים בעדינות, מניחים בסיר שטוח ורחב כשהתפר כלפי מטה.

כך עד שממלאים את כל העלים.

מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים בזהירות על עלי הגפן ומפזרים מעל העלים זרשק או דובדבנים מיובשים.

מניחים מעל העלים צלחת שתהווה משקולת ומכסים במכסה הסיר.

מרתיחים, מנמיכים ומבשלים עוד כשעה עד שהעלים רכים והנוזלים התאדו.

אם המים התאדו לפני תום הבישול אפשר להוסיף עוד מעט.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מי מפחד מאיסטנבול?

איסטנבול זו אהבה. אבל תמיד עם קצת פחד בלב. בכל זאת, העיר הגדולה הזו חוותה בשנים האחרונות מכות טרור מטורפות. מסתובבים פה עירקים וסורים ואיראנים…

שארלוט – מלכה צרפתית

כשהיינו ילדים, אמא שלי דאגה תמיד לאפות לכל אחד מאיתנו עוגת יום הולדת. תמיד היא תכננה את העוגה בהפתעה. הפתעה שכל הבית ידע עליה 🙂

עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

לא. העוגה הזו לא שרופה היא אפויה בחום גבוה מאוד מה שהופך את הסוכר לקרמל כמעט שרוף שמעניק טעם מדהים לעוגת הגבינה המדהימה הזו. אין

כרובית במתכון סורי עתיק

אפשרי להכין את המנה הזו ללא בשר !! והיא טעימה לא פחות. באחריות. אין לה הוד, אין לה הדר, אין לה יחסי ציבור והיא בדרך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.