יום ראשון, אוגוסט 14, 2022
  • התחברות
fanny's
  • מי אני ולמה בלוג עכשיו
  • לטייל בקולינאריה
    • הכל
    • איטליה
    • אמסטרדם
    • אמריקה
    • בודפשט
    • טורקיה
    • יוון
    • מרוקו
    • צרפת
    • תאילנד
    אלזס צרפת

    אלזס צרפת

    מי מפחד מאיסטנבול?

    מי מפחד מאיסטנבול?

    מילאנו:  שיק, אופנה וסטיילינג

    מילאנו: שיק, אופנה וסטיילינג

    I AM  אמסטרדם

    I AM אמסטרדם

    חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

    חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

    באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

    באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

    פירנצה – נסיכה טוסקנית  –  Firenze

    פירנצה – נסיכה טוסקנית – Firenze

    בודפשט – פריז של מזרח אירופה

    בודפשט – פריז של מזרח אירופה

    המארה – רובע 4 בפריז

    המארה – רובע 4 בפריז

    סיינט ג׳רמיין – רובע 6 בפריז

    סיינט ג׳רמיין – רובע 6 בפריז

    הבסטיליה וקנאל ס. מרטן – רובע 10 ו-11בפריז

    הבסטיליה וקנאל ס. מרטן – רובע 10 ו-11בפריז

    בורדו עיר היין והחיים הטובים

    בורדו עיר היין והחיים הטובים

    רומא

    רומא

    פיקו בולוניה FiCO

    פיקו בולוניה FiCO

    אמיליה רומאניה ולה מרקה

    אמיליה רומאניה ולה מרקה

    בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

    בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

    המימונה

    מרקש העיר האדומה

    אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

    אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

    ביאריץ ובאיונה

    ביאריץ ובאיונה

    הלובר  Louvre – רובע 1 בפריז

    הלובר Louvre – רובע 1 בפריז

  • אוכלים בבית
    • הכל
    • ירקות
    • מאפים ובצקים שונים
    • מרקים
    • משקאות ריבות ממרחים פיצוחים
    • מתוקים שונים
    • מתכונים של אמא
    • עוגות ועוגיות
    • עוף בשר ודגים
    • פחממות שכאלה
    עוף בסויה ודבש

    עוף בסויה ודבש

    קציצות דגים תאילנדיות

    קציצות דגים תאילנדיות

    חלום ליל קיץ – קבאב מוסר ים ומג׳דרה פריקה

    חלום ליל קיץ – קבאב מוסר ים ומג׳דרה פריקה

    סלמון פיש קייקס

    סלמון פיש קייקס

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    שניצל ברוטב לימון חמצמצ

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    צ׳יקן קארי הודי

    צ׳יקן קארי הודי

    אורז מלכות הודי

    פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

    אורז מלכות הודי

    מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

    אורז מלכות הודי

    סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

    אורז מלכות הודי

    אורז מלכות הודי

    קציצות בתפו״א לימוניים מיוון

    קציצות בתפו״א לימוניים מיוון

    מרק עדשים אפגני

    מרק עדשים אפגני

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    טארט תותים בקרם שקדים

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    פסטישיונה קאלברזה מיני עוגיות מקלבריה

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    עוגת ריקוטה ופירות יער איטלקית

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

    כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    אגוזי השמחה – פיצוחי מתובלים

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    זנב שור בסגנון רומאי

  • אמא שלי
    השכונה שלי

    השכונה שלי

    המימונה

    המימונה

    תרופות סבתא

    תרופות סבתא

  • טאפסים של החיים
    • הכל
    • מסעדות אהובות עליי
    • שווקי אוכל בעולם
    • שווקי פשפשים בעולם
    • תבלינים
    שווקי אוכל בעולם

    שווקי אוכל בעולם

    שווקי פשפשים בעולם

    שווקי פשפשים בעולם

    פירנצה – נסיכה טוסקנית  –  Firenze

    בתי קפה ומסעדות האהובים עליי בעולם

    התיבולים והתבלינים

    התיבולים והתבלינים

  • צור קשר
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • מי אני ולמה בלוג עכשיו
  • לטייל בקולינאריה
    • הכל
    • איטליה
    • אמסטרדם
    • אמריקה
    • בודפשט
    • טורקיה
    • יוון
    • מרוקו
    • צרפת
    • תאילנד
    אלזס צרפת

    אלזס צרפת

    מי מפחד מאיסטנבול?

    מי מפחד מאיסטנבול?

    מילאנו:  שיק, אופנה וסטיילינג

    מילאנו: שיק, אופנה וסטיילינג

    I AM  אמסטרדם

    I AM אמסטרדם

    חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

    חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

    באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

    באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

    פירנצה – נסיכה טוסקנית  –  Firenze

    פירנצה – נסיכה טוסקנית – Firenze

    בודפשט – פריז של מזרח אירופה

    בודפשט – פריז של מזרח אירופה

    המארה – רובע 4 בפריז

    המארה – רובע 4 בפריז

    סיינט ג׳רמיין – רובע 6 בפריז

    סיינט ג׳רמיין – רובע 6 בפריז

    הבסטיליה וקנאל ס. מרטן – רובע 10 ו-11בפריז

    הבסטיליה וקנאל ס. מרטן – רובע 10 ו-11בפריז

    בורדו עיר היין והחיים הטובים

    בורדו עיר היין והחיים הטובים

    רומא

    רומא

    פיקו בולוניה FiCO

    פיקו בולוניה FiCO

    אמיליה רומאניה ולה מרקה

    אמיליה רומאניה ולה מרקה

    בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

    בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

    המימונה

    מרקש העיר האדומה

    אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

    אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

    ביאריץ ובאיונה

    ביאריץ ובאיונה

    הלובר  Louvre – רובע 1 בפריז

    הלובר Louvre – רובע 1 בפריז

  • אוכלים בבית
    • הכל
    • ירקות
    • מאפים ובצקים שונים
    • מרקים
    • משקאות ריבות ממרחים פיצוחים
    • מתוקים שונים
    • מתכונים של אמא
    • עוגות ועוגיות
    • עוף בשר ודגים
    • פחממות שכאלה
    עוף בסויה ודבש

    עוף בסויה ודבש

    קציצות דגים תאילנדיות

    קציצות דגים תאילנדיות

    חלום ליל קיץ – קבאב מוסר ים ומג׳דרה פריקה

    חלום ליל קיץ – קבאב מוסר ים ומג׳דרה פריקה

    סלמון פיש קייקס

    סלמון פיש קייקס

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    שניצל ברוטב לימון חמצמצ

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    צ׳יקן קארי הודי

    צ׳יקן קארי הודי

    אורז מלכות הודי

    פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

    אורז מלכות הודי

    מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

    אורז מלכות הודי

    סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

    אורז מלכות הודי

    אורז מלכות הודי

    קציצות בתפו״א לימוניים מיוון

    קציצות בתפו״א לימוניים מיוון

    מרק עדשים אפגני

    מרק עדשים אפגני

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    טארט תותים בקרם שקדים

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    פסטישיונה קאלברזה מיני עוגיות מקלבריה

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    עוגת ריקוטה ופירות יער איטלקית

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

    כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    אגוזי השמחה – פיצוחי מתובלים

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    זנב שור בסגנון רומאי

  • אמא שלי
    השכונה שלי

    השכונה שלי

    המימונה

    המימונה

    תרופות סבתא

    תרופות סבתא

  • טאפסים של החיים
    • הכל
    • מסעדות אהובות עליי
    • שווקי אוכל בעולם
    • שווקי פשפשים בעולם
    • תבלינים
    שווקי אוכל בעולם

    שווקי אוכל בעולם

    שווקי פשפשים בעולם

    שווקי פשפשים בעולם

    פירנצה – נסיכה טוסקנית  –  Firenze

    בתי קפה ומסעדות האהובים עליי בעולם

    התיבולים והתבלינים

    התיבולים והתבלינים

  • צור קשר
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
fanny's
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות

ריבות שעושים בבית

ריבת תותים נפלאה ללא חומר משמר Delicious strawberries jam

פאני ע"י פאני
24 במאי 2020
ב אוכלים בבית, משקאות ריבות ממרחים פיצוחים
0 0
0
טורטה דלה נונה
6
שיתופים
1.7k
צפיות
שתפו אותי בפייסבוקשתפו אותי בטוויטרשתפו אותי דרך המיילשתפו אותי גם בפינטרסט

ללא חומרים משמרים ותוספים זרים.

רק פירות, סוכר ולימון.

אני אוהבת מאוד ריבות.

לא קונה. מכינה בבית תמיד. במקרר יש לי ריבות כל השנה :

משמשים, דובדבנים, תותים, שזיפים, תפוזונים, אגסים ולא זוכרת מה עוד.

שלושה עקרונות בסיסיים לבישול ריבות:

ראשון: לילה לפני בישול הריבה אני שוטפת, מגלענת וחותכת את הפרי, שופכת עליו סוכר, מכסה ומאפשרת לפרי לעמוד עם הסוכר, עד שרוב הנוזלים ניגרים מהפרי וממיסים את הסוכר. רק אחרי לילה (או לפחות 10 שעות) אני מבשלת את הריבה.

שני : כמות הסוכר לעולם לא תעלה על מחצית מכמות הפרי (1 ק”ג פרי + 500 גרם סוכר מקסימום).

כשהפרי ממש מתוק היחס גם יכול להשתנות ל- 1:3. אם הפרי לא מספיק טעים היחס יהיה 1:6 (ק״ג פרי ו-600 ג. סוכר).

שלישי :10 דקות לקראת סוף בישול הריבה אני מוסיפה מיץ מלימון אחד גדול.

IMG_6147_800x533 (1)

הפירות והפקטין

פקטין הוא חומר טבעי שנמצא בפירות ועוזר להקריש את הריבה באופן טבעי.

יש פירות שרמת הפקטין בהם גבוהה מאוד ויש פירות שרמת הפקטין שלהם נמוכה מאוד עד כדי אפס.

גבוהה: שזיפים, תפוחים, פירות הדר, תותים,משמשים, שזיפים שחורים (פובידל)

נמוכה: אגסים, ליצ׳י, פסיפלורה.

ניתן לקנות פקטין ולהוסיף לריבה אבל אני נמנעת מלהשתמש בחומרים חוצ-טבעייים לכן לפירות שאין בהם פקטין טבעי, אני מוסיפה פירות שהם עתירים בפקטין.

כשאני מכינה ריבת אגסים למשל, אני נוהגת לגרר תפוח או שניים (ללא קליפה) במגררת דקה מאוד ולהוסיף לריבת האגסים, הפקטין בתפוחים מקריש את הריבה ובזמן הבישול התפוחים מתמוססים, טעם התפוחים לא מורגש בריבת האגסים.

תהליך הכנת הריבה והיחס של הסוכרים זהה לחלוטין למתכון ריבת התותים שמופיע בהמשך..

אמא שלי והריבות שלה 

אמא שלי הכינה הכל בבית.

הכל.

ריבות, זיתים, חמוצים, חלות, נקניקיות, מיונז, ה-כל.

כשכולם גדלו על ממרח השוקולד ״השחר״ אני גדלתי על ממרח אמא, שהכינה לנו, בעצמה.

בבית.

ואמא קנתה בסוף כל עונה את הפירות והירקות, שאוטוטו ייעלמו והכינה מהם ריבות, ממרחים וכבושים, שיישארו לשימושה, עד לעונה הבאה.

היא הכינה ריבות מתפוזים, אשכוליות ולימונים, שאותם היא חתכה לרבעים גדולים ומדובר בריבות שאוכלים בסכין ומזלג.

היא הכינה ריבות מעגבניות קטנות, חצילונים, משמשים, שזיפים, תפוחים, אגסים, צימוקים ואגוזים, ואפילו מעלי וורדים.

והיתה כמובן גם ריבת התותים, שפעם עונתה היתה קצרה מאוד ועם הזמן היא מתארכת והיום מתחילה באוקטובר ומסתיימת ביוני.

פלאי הטכנולוגיה.

בכלל, היום אפשר כבר למצוא בחורף גם ענבים ותאנים שהם פירות קיץ קלאסיים. מטיסים אותם מסוף העולם שמאלה.

מעוותים לנו את הטבע, לאט לאט. אוף.

לא אוכלת ענבים ותאנים בחורף.

רוצה להתגעגע – לקיץ.

ריבת תותים או משמשים 

כשעונת התותים או מתחילה להיגמר, מחירם צונח ורמת מתיקותם עולה, זה הזמן להכין ריבה ביתית, שתחזיק מעמד במקרר, ללא חומרים משמרים, עד לתחילת העונה הבאה.

אגב, תותים כמו גם עגבניות לא מחזיקים במקרר,רק מחוצה לו.

מה עושים? קונים באותו יום או מקסימום יום קודם ומשאירים בחוץ.

ריבת תותים או משמשים  

מה

1 ק״ג תותים יפים, מוצקים וטריים או משמשים מגולענים וחצויים

1/2 ק״ג סוכר

מיץ מלימון אחד גדול

איך

שוטפים את התותים או המשמשים היטב במים, ומסננים. קוטמים את הגבעול והכותרת הירוקים (או מגלענים את המשמשים) וחותכים את התות או המשמש לשניים או שלושה אם הוא ממש גדול. מניחים בסיר כבד, מפזרים מעל את הסוכר, מכסים במכסה וזהו.

משאירים אותם להגיר נוזלים לכל הלילה.

IMG_6025_800x533

למחרת, מניחים את הסיר על להבה בינונית ומתחילים להרתיח, ברגע שהריבה רותחת ונוצר קצף, מנמיכים ומסירים את הקצף בכף. לא מכסים.

כך מבשלים על להבה נמוכה כשעה ומידי פעם מערבבים.

10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

מתי הריבה מוכנה? אחרי שתכינו כמה פעמים  תדעו כבר לבד.

עד אז יש מבחן אחד פשוט:

אחרי 40 דקות בערך, מוציאים כף מהריבה ושמים בתוך צלחת.

מעבירים אצבע במרכז הריבה ועושים ״שביל״.

אם הריבה נשארת יציבה משני הקצוות והשביל נשאר ״נקי״ – הריבה מוכנה.

אם ״צידי״ הריבה מתאחדים, סימן שיש בה עדיין נוזלים מיותרים. ממשיכים בבישול איטי עוד כמה דקות.

מצננים את הריבה, מעבירים לצנצנת, עדיף מזכוכית ומאפסנים במקרר.

הריבה הזו נשארת שנה ויותר במקרר למרות שאין בה שום חומר משמר.

כך בדיוק אני מכינה ריבת שזיפים, שזיפים שחורים (פובידל)ומשמשים.

IMG_6147_800x533 (1)

תגיות: פאני רוטשטייןפסחריבהריבה ביתיתריבה לאכילהריבה לאפייהריבה עונתיתריבה שמכינים בביתריבת תותיםריבת תותים ביתיתריבת תותים ללא חומרים משמריםתות שדהתותים אדומיםתותים מתוקים
הפוסט הקודם

סלט חצילים בלקני נפלא

הפוסט הבא

פסטייה מרוקאית של אמא

הפוסט הבא
פסטייה מרוקאית של אמא

פסטייה מרוקאית של אמא

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חיפוש…

אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
    Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to connect your Instagram account.

פייסבוק

פוסטים אחרונים

  • מגמות
  • תגובות
  • האחרון
עוגיות סומסום טורקיות באראזק

עוגיות סומסום טורקיות באראזק

9 בדצמבר 2020
עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

11 באפריל 2022
לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים

פרגיות בטעמי אסיה

9 ביולי 2020
לחמניות חמאה בקליעה מיוחדת

עוגת פילו יוונית נהדרת bougatsa

17 במאי 2020
עוגה של מלכים צרפתים

קישואים ממולאים בסגנון סורי

24 באוקטובר 2020
בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

4
אלזס צרפת

אלזס צרפת

3
אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

2
טורטה דלה נונה

דג אוהב קארי ? בריאני סלמון הודי

2
קווארי די מאמא – קציצות בקר של אמא

קווארי די מאמא – קציצות בקר של אמא

2
עוף בסויה ודבש

עוף בסויה ודבש

11 באוגוסט 2022
קציצות דגים תאילנדיות

קציצות דגים תאילנדיות

1 באוגוסט 2022
חלום ליל קיץ – קבאב מוסר ים ומג׳דרה פריקה

חלום ליל קיץ – קבאב מוסר ים ומג׳דרה פריקה

1 באוגוסט 2022
סלמון פיש קייקס

סלמון פיש קייקס

13 ביולי 2022
כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

שניצל ברוטב לימון חמצמצ

17 ביוני 2022

קטגוריות

  • אוכלים בבית (407)
  • איטליה (7)
  • אמא שלי (4)
  • אמיליה רומאניה ולה מרקה (1)
  • אמסטרדם (1)
  • אתונה (1)
  • בודפשט (1)
  • בולוניה (2)
  • בורדו (1)
  • ביאריץ ובאיונה (1)
  • בנגקוק – בנג ראק (1)
  • בנגקוק – צ׳יינה טאון (1)
  • ברטאני (1)
  • בשר (64)
  • דגים (38)
  • הדורדון (1)
  • הואה הין עיר המלכים התאילנדים (1)
  • המארה – רובע 4 בפריז (1)
  • טורקיה (1)
  • יוון (1)
  • ירקות (68)
  • לטייל בקולינאריה (25)
  • מאפים ובצקים שונים (66)
  • מנהטן לוואר איסט סייד (1)
  • מסעדות אהובות עליי (1)
  • מרוקו (2)
  • מרקים (24)
  • משקאות ריבות ממרחים פיצוחים (12)
  • מתוקים שונים (15)
  • מתכונים של אמא (64)
  • נאפולי (1)
  • נורמאנדי (1)
  • סיינט ג׳רמיין – רובע 6 בפריז (1)
  • עוגות ועוגיות (66)
  • עוף (45)
  • עוף בשר ודגים (135)
  • פחממות שכאלה (46)
  • פירנצה (1)
  • פריז (8)
  • צרפת (15)
  • קנאל סיינט מרטן והבסטיליה – רובע 10 ו-11 (1)
  • רומא (1)
  • שווקי אוכל בעולם (1)
  • שווקי פשפשים בעולם (1)
  • שיאכלו אקלרים ומקרונים (1)
  • תאילנד (3)
  • תבלינים (1)

מי אני

פאני רוטשטיין

אמא, רעיה, בת של אמא, אחות של, אוהבת לטייל, לבשל ולארח.

צור איתנו קשר

  • מי אני ולמה בלוג עכשיו
  • לטייל בקולינאריה
  • אוכלים בבית
  • אמא שלי
  • טאפסים של החיים
  • צור קשר

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • מי אני ולמה בלוג עכשיו
  • לטייל בקולינאריה
  • אוכלים בבית
  • אמא שלי
  • טאפסים של החיים
  • צור קשר

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

שכחת סיסמה?

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

התחברות
×
הרשמה
רוצה להיות הראשון לקבל מתכונים?