לחמניות חלב מסן סבסטיאן

קוראים להם בספרד Bollos Suizos.

ראיתי אותם במאפיה בסן סבסטיאן, ארץ הבאסקים.

כבר מבעד לזכוכית הקונדטוריה ידעתי שאתאהב בהן.

בשנייה. התאהבתי.

מזכירות מאוד בריוש עשיר וטעים, סוג של לחמניות חלב שיש בהן שביל ארוך ונדיב של סוכר גבישי שמתפצפץ בפה ונשאר קריספי לאחר האפייה.

מה אומר?

בשביל חובבת פחממות כמוני…. אושר עילאי.

המתכון הוא בערך ל-18 לחמניות בינוניות.

מה 

500 גרם קמח לבן (אפשר לערבב)

8 כפות סוכר

קוביית שמרים טריים (50 גרם) או כף וחצי שמרים יבשים

250 מ״ל חלב

2 ביצים בינוניות

קורט מלח

80 גרם חמאה רכה רכה

ביצה טרופה למריחה

לציפוי: 3 כפות סוכר לבן + 1/2 כפית מים

איך 

לקערת מיקסר יש להוסיף את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבל 20 שניות.

להוסיף את הביצים ואת החלב וללוש לפחות 5 דקות.

להוסיף את החמאה הרכה בכמה שלבים ולהמשיך ללוש עוד כ-5 דקות.

להוסיף את המלח וללוש עוד דקה.

להתפיח עד שמכפיל את נפחו.

כדאי לשים לב שמדובר בבצק מאוד עשיר וזמן ההתפחה ייתכן ויהיה ארוך מהרגיל.

אני התפחתי במקרר לילה כשהוא מכוסה בניילון נצמד.

לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל-15 כדורים ולהניח על תבנית אפיה במרחק קטן ביניהן (הן תופחות).

למרוח ביצה טרופה ובסכין חדה לחתוך פס בעומק של 1 ס״מ בערך במרכז הלחמניה (כמו בסרטון).

לאחר שהלחמניה תופחת למלא ב״תעלה״ שנוצרה מתערובת הסוכר הרטוב (שהמרקם שלו צריך להיות כמו חול רטוב).

לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות כ-12 דקות, להנמיך ל-180 ולאפות עוד כ-3 דקות עד שהלחמניה שחומה לחלוטין.

כדאי לסובב את התבנית באמצע האפייה.

הלחמניות יוצאות שחומות מאוד, גבישי הסוכר קריספיים והתוך אווירירי ונפלא.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חלומי צלויה בעלי גפן

עוד מאכל טעים מהמטבח היווני הנפלא הזה, שלא מפסיק לספק מתנות טעימות ומיוחדות. מטבח שכל כולו ים תיכון, שמן זית וטעמים שכולנו מכירים – מפה.

ממולאים בסגנון טורקי

טורקיה היא מדינה ענקית. ענקית. מכל המרחב הגיאוגרפי העצום הזה אני מכירה ואוהבת בעיקר את איסטנבול. איסטנבול היא עיר מטורפת, גדולה והומה אדם עם האוכל

סלרי מבושל עם קציצת בקר

נתחיל מזה שאני משתגעת על מאכלים עם לימון. ממש. וזה אחד המאכלים המרוקאיים הכי אהובים עליי ביקום. היינו אוכלים אותו בעיקר בחורף. כי בחורף יש

לחם טורקי ממולא

בעיניי, הטורקים הם אלופי העולם בבצקים. אלופי העולם. אין להם פאטיסרי מתוחכם כמו שיש לצרפתים אבל המאפים המלוחים שלהם מבצקי שמרים ופילו מדהימים. הלחם הזה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.