עוגיות פיסטוקים איטלקיות של פסחא

את העוגיות האלה אכלתי באיטליה פעמים רבות.

בדרך כלל אפשר למצוא אותם בשווקים שלפני חג המולד ובשווקים שלפני הפסחא.

בכלל, בפסחא הם נוהגים לאכול עוגות ועוגיות בעיקר משקדים, פיסטוקים וקוקוס.

ממש כמו אצלינו בפסח.

מעניין אם יש קשר.

הכדור הזה הוא בוסט של אנרגיה מטורפת, הטעם של של קליפת הלימון נפלא בתוכן. מותיר טעם רענן ופרשי בפה ומקליל את עושר הפיסטוקים והשקדים.

העוגיות האלה כל כך מזכירות לי את הבית. את עוגיות השקדים שאמא היתה מכינה בעיקר בפסח.

אני בטוחה שיש קשר בין המתכונים (האיטלקי והמרוקאי של אמא שלי). אני משוכנעת שהחוט המקשר הוא שלטון האיסלאם בצפון אפריקה וגם בדרום איטליה. המטבח המוסלמי עשיר מאוד בשקדים.

הצבע הירוק של העוגיות מתקבל אם מכינים את העוגיות רק מפיסטוקים, אבל אפשר לערבב פיסטוקים ושקדים.

כך או כך הן נפלאות.

מה 

2.5 כוסות פיסטוקים ושקדים טחונים או/או רק/רק

3/4 כוס סוכר

2 חלבונים של ביצים קטנות

גרידת לימון

כפית דבש

1 כפית ווניל

אבקת סוכר לטבילה

איך

מערבבים את כל המרכיבים, ללא אבקת הסוכר ומקבלים עיסת בצק אחידה.

קורצים 14 עיגולים ומגלגלים בידיים מעט רטובות במים.

טובלים באבקת הסוכר ומניחים על תבנית אפייה (אם רוצים לשמור על צורת עיגול שלם מכניסים למנג׳טים קטנים, אחרת העוגיות מתפשטות מעט ונעשות פחוסות יותר).

אופים 12-15 דקות.

מצננים 5 דקות ומגלגלים שוב באבקת סוכר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ריבת תפוזים של אמא

את הריבה המדהימה הזו, אמא נהגה להכין לכבוד החגים. לכבוד פורים, לכבוד ראש השנה ובעיקר לכבוד המימונה, שאז עמד מסדר ארוך ומשגע של שלל ריבות

עוף בגריל בסגנון פרובאנס

כשאתה מסתובב בעיירות של דרום צרפת, עובר מניס היפה והאלגנטית, לקאן הקטנה והשקטה, שפעם בשנה היא זוקפת קומה, פורסת שטיח אדום ומחבקת את כל ההוא

תרופות סבתא

ילדה של אמא  אתמול אמא הסתכלה עליי ואמרה לאבא "יש לה אדמת". למחרת בבוקר היא לקחה אותי לד"ר הרמן. לפעמים ד"ר הרמן היה מגיע אלינו.

עוף בבצל – העוף של סעודת פורים

זהו העוף של פורים. אוכלים אותו בסעודת פורים, ביחד עם החלה שנעצו בו את ״העיניים של המן״. למתכון החלה  חלת פורים – החלה של המן הרשע

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.