עוף בשומר וזעפרן – קלאסיקה מרוקאית

אמא בישלה המון עוף כשהיינו ילדים.

עוף היה בארוחת צהריים באמצע השבוע, הרבה פעמים במרק ובדרך כלל מבושל עם ירקות שונים.

בחג פורים יש מאכל מיוחד שבו מבשלים חלקי עוף שחומים שחומים עם המון בצל וצימוקים הנה המתכון שלו:

העוף של סעודת פורים.

כל שנה.

יש גם עוף עם שומר.

שאפשר לבשל על כיריים ואפשר לאפות בתנור ואחר כך להשחים. ושניהם יוצאים פגז.

מעדן שהכנתו אורכת אולי 20 דקות  והוא פשוט טעים.

טעים להפליא.

שומר הוא ירק שאני ממש אוהבת. אוהבת את הטעם האניסי העדין שלו ואת הרכות של אחר הבישול הארוך.

הוא נפלא גם פרוס דקדק עם לימון ושמן זית כסלט טרי.

נסו עוף עם שומר. חוויה מרוקאית ייחודית.

מה

2-3 כרעיים מחולקים לירך ושוק או כל נתח שאוהבים עדיף על העצם

3-4 שומרים צעירים שטופים ומחולקים ל-4 (הסבר לטיפול בשומר בהמשך)

3-4 שיני שום קצוצות

5-6 חוטי זעפרן אם אין אפשר 1/4 כפית כורכום

מלח, פלפל לבן

פטרוזיליה להגשה

כוס מים רותחים

מעט שמן זית

לא במקור: פרוסות לימון כבוש או מעט מיץ לימון

איך

אפשר וכדאי לעשות חתך קל בחלקי העוף ואפשר וכדאי גם לתחוב פנימה שן שום קטנה או חצויה.

בטאג׳ין או סיר רחב שוליים ונמוך להוסיף שמן זית ולטגן את חלקי העוף לזהיבות נחמדה (אין צורך להשחים).

להוסיף את חלקי השומר מסביב לעוף.

לפזר את שיני השום.

בקערה נפרדת לערבב את המים הרותחים, הזעפן או הכורכום, מלח ופלפל לבן – ולשפוך בזהירות על כל חלקי העוף והשומר. זה השלב להוסיף את הלימון הכבוש שמעניק טעים חמצמצ עדין למנה.

להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-50 דקות או עד שהעוף רך רך והשומר גם כן.

חשוב לצמצם את הרוטב ואם המים מתאדים להוסיף עוד מעט תוך כדי בישול.

 

הטיפול בשומר

קוטמים  הגבעולים הקשים והארוכים שיוצאים מלב השומר.

לפרוס פרוסה דקה מבסיס השומר רק כדי להיפטר מהחלק התחתון והכהה שלו.

חוצים לשניים לאורך ושוב לשניים, סה״כ ארבעה רבעים ואם הוא קטן אז מספיק לשניים.

שוטפים היטב במים זורמים אם יש בו חול, כדאי להשרות כמה דקות בקערה עם המון מים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט ירקות ואגוזים טורקי

הטורקים קוראים לו גבורדה סלטסיה –  Gavurdağ salatasi  – ואפשר למצוא אותו בכל השווארמיות ומסעדות הפועלים ברחבי איסטנבול. תמיד הוא מגיע טרי, עם פלח לימון

סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים. כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים. הכי חשוב פה

שעועית ירוקה עם קציצות בקר

אין, אין אין קלאסיקה יותר מהסיר הזה. לכל העדות, לכל המדינות בכל השכונות מבשלים את השעועית הירוקה עם קציצות בקר ברוטב עגבניות. הכי טעם של

שפרד׳ס פאי אנגלי קלאסי

בשר טחון הוא השפה המדוברת של כל המאמות בעולם ומכל הסיבות הכי נכונות.  מכל הטחונים בעולם, חביב עליי זה הטחון מבקר. בדרך כלל יסתחרר לו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.