טורטה קפרזה – איטלקיה עם שקדים ושוקולד

את העוגה הזו אוהבים לאכול האיטלקים בתקופת הפאסקווה – הפסח של הנוצרים – והמקור שלה הוא מאזור קאמפניה.

דרום איטליה.

היא נטולת קמח ועשוייה רק משקדים ושוקולד.

במקור: שקדים ואבקת קקאו.

הגרסה הזו מהירה ומסורתית כיוון שהיא מבוססת על קקאו, ורצוי שיהיה משובח מאוד.

בניגוד לגרסה עם השוקולד שבדרך כלל יוצאת יבשה מעט, זו יוצאת רכה ועסיסית להפליא. וטעימה לא פחות.

אגב, אפשר למצוא גם טורטה לימונה אבל זה בהזדמנות אחרת.

מה

תבנית 22 ס״מ משומנת היטב

250 גרם חמאה בחום החדר רכה רכה

300 גרם שקדים טחונים

150 גרם סוכר

300 גרם שוקולד מריר

6 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים

טיפונת מלח

ווניל

כפית גדושה אבקת אפייה

לאיבוק:  אבקת קקאו

איך

מחממים תנור על 160 מעלות.

משמנים תבנית עגולה ומאבקים עם אבקת קקאו.

מניחים בצד.

ממיסים את  החמאה ואת הסוכר על בן מארי (או במיקרוגל). מוסיפים את החלמונים אחד אחד וטורפים אותם בזריזות.

מוסיפים את השקדים הטחונים, המלח ואבקת האפייה וטורפים היטב.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

מקפלים בעדינות 1/3 מקצף הביצים ואחכ מוסיפים את היתר ומקפלים.

יוצקים לתבנית ואופים כחצי שעה-40 דקות לא טורבו !!

חשוב מאוד לבדוק לאחר חצי שעה אם העוגה מוכנה להוציא מהתנור לצינון.

מצננים ומחלצים מהתבנית.

מאבקים מעל באבקת קקאו ועוטפים בניילון נצמד שלא תתייבש.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמא בעג׳ין עם פטנט

אהבה גדולה בחיים הוא בצקים. תנו לי גלוטן, פחממות ריקות והרבה. ואין מאושרת ממני. ממש כך. אין מאכל אהוב עליי יותר בעולם מלחם, פוקאצ׳ה, לחמניה

מרק המרקים שיש בו הכל

כמו כל דבר טעים זה המרק הזה נוצר מערבוב של סגנונות ושאריות. והמרק הזה הוא ארוחה שלמה בסיר אחד. פוקצ׳ה חמה בצד או לחם או

סיאדאס מסרדיניה

הם בכל מקום, בכל תפריט, בכל בית קפה, מסעדה או טרטוריה נידחת. הסיאדאס. עוד בערב הראשון שלנו בסרדיניה, אחרי ארוחה ענקית בטרטוריה המקומית, לכדה עיני

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.