ביאריץ ובאיונה

אנחנו מסיימים טיול בן שבועיים בדרום מערב צרפת.ֿ

היינו בנורמנדי, ברטאני ובדורדון ההורס, עכשיו אנחנו בביאריץ,

הערב נחזור בטיסה לפאריז.

אנחנו מחליטים לנצל את היום האחרון, השמשי והמקסים הזה לטייל בשתי נקודות יפות וקרובות זו לזו: ביאריץ ובאיונה.  שתיהן קרובות לגבול הספרדי, שתיהן באיזור הבאסקים הצרפתים.

ביאריץ Biarritz

ביאריץ יפהפיה.

החופים שלה רחבים זהובים ונקיים.

לפה מגיעים אנשי חוג הסילון ועשירי צרפת ואירופה לנפוש. המלונות המפוארים שפזורים על החוף יוקרתיים ויפים, כמו הארמון שבנה נפוליאון והיום נקרא אוטל דה פאלה Hotel du Palais.

פה יהיה סיום מושלם למחוז היפהפה של אקוויטן בו טיילנו בשבועיים האחרונים.

זו עיירת נופש מקסימה שגובלת בגבול הספרדי. סאן סבסטיאן הנהדרת נמצאת במרחק של כחצי שעה נסיעה מפה והיא משגעת כשלעצמה, עם אוכל באסקי מטורף.

הדבר הראשון שקופץ לעין כשנכנסים לביאריץ הוא השילוב הנפלא של תכלת ים ושמיים, הרבה צמחייה בצבע ירוק עז והמבנים הקלאסיים של הקתדרלה והארמונות על החוף. העיירה עצמה בנוייה וצופה על החוף מלמעלה וזה מראה מרהיב.  

העיירה על רחובותיה וסמטותיה קטנה, כמעט אינטימית, כמעט משפחתיות.

מרכז העיר קטן מאוד ומחוף הים הוא נעשה תוך כדי עלייה תלולה יחסית.

אני מצטערת שלא הספקנו את השוק המקורה. ואני כל כך אוהבת שווקים.

בינתיים אנחנו נהנים מהתכלת המים ותכלת השמים.

וירוק, ירוק, ירוק, ירוק.

החופים רחבים וזהובים.

החול רך ונעים. מזמין.

המראות על החוף של ביאריץ מיוחדים במינם. מושקעים פה הרבה משאבים להפוך את המקום הקטן והיפה הזה למשהו מיוחד במינו.

על החופים הזהובים ומתחת לטיילת, אמן חול בונה טירות בחול. מתי תבוא הגאות ותשטוף אותו?  . 

העיירה כל כך קטנה, שהשיטוט בה מהיר וקצר.

ברחוב הראשי היחיד, משקיף בית קפה היסטורי ומקסים אל כל התכלת הנפלאה הזו.

ונכנסים – איך לא? – לבית קפה פטיסרי, שקיים שם עשרות שנים, בעצם מאז 1872  , קטן, אפלולי, נעים ומעל התכול העמוק של המים.

אני מזמינה לי עוגת מילפיי שנראית נהדר ובצק העלים שלה מתפצח לי בפה ומתפורר מסביב לצלחת. משוגעת על מילפיי ועל בצק עלים.

קרם פטיסייר מעורב עם קרם קפה. עדין עדין.

לאחר המנוחה הקצרה, חוזרים לסיבוב נוסף בחוף היפהפה של ביאריץ. עולים ומטפסים לגינה המשקיפה על התכלת.

קשה להיפרד מהיופי הזה.

הביקור קצר בביאריץ ולאחר הקפה, אנחנו שמים פעמינו לבאיונה היפה.

Miremont 1B Place Georges Clemenceau, 64200 Biarritz 

באיונה Bayonne

באיונה היא העיר הגדולה של חבל הבאסקים הצרפתי.

פעם, כשבאנו לחופשה בסן סבסטיאן נסענו לבאיונה.

כשהגענו לשם, ירד גשם זלעפות כל היום ואנחנו ״נתקענו״ בבית קפה מבלי כל אפשרות לראות דבר מהעיר היפה הזו.

עכשיו באנו לתקן.

והיא ממש יפה. יושבת על שתי גדותיו של נהר רחב.

שנים רבות היתה באיונה חלק מהממלכה הספרדית.

בעיירה הצרפתית היפהפיה הזו נפגשים שני נהרות :האדור (Adour) הנשפך לאוקיינוס, והניב (Nive) הנשפך לאדור וגשרים רבים חוצים אותם.

המרכז שלה היסטורי וקטן ועל הנהר מצוי שוק אוכל קטן, מקורה ומקסים.

מסביבו, הרובע ההיסטורי והעתיק, שמכמין סמטאות קטנות, חנויות, בתי קפה ומסעדות.

והרבה שיק צרפתי.

הסיור בבאיונה גם הוא קצר.

הגדה שעליה בנויה העיר העתיקה, השוק והקתדרלה מטופחת יותר מהגדה השנייה, שממול.

אנחנו סובבים את העיר העתיקה פעמיים, ובכל פעם אנחנו מגלים דבר חדש, אחר כך אנחנו חוצים את אחד הגשרים ועוברים לחלק השני של העיר, המטופח פחות.

שם, נאמר לנו, היא ממלכת הצעירים. בלילה נפתחות דלתות גדולות, שמסתירות חצרות ובתים ישנים ובהם בארים ובתי יין, מועדוני ג׳אז, בתי קפה, מוסיקה וריקודים.

באיון מפורסמת בזכות השוקולד וסוג ספאציפי של נקניק צרפתי, אבל המזוודות שלי מתפוצצות אחרי טיול של שבועיים בצרפת המופלאה, ואני עכשיו מחפשת רק דבר אחד אחרון:

Piment d'Espelette – הפפריקה המפורסמת של הכפר הקטן אספולט, שנמצא לא הרחק מכאן, בבאסקיים הצרפתיים.

הפלפלים האדומים גדלים באספולט ובאזורים שמסביבו ונקטפים בסוף הקיץ, אז הם נתלים בשרשרות על מרפסות ומתייבשים בשמש של סוף הקיץ. כמובן שגם לכבודו הקימו פסטיבל פלפלים שנחוג באוקטובר.

בעצם מדובר ב״פפריקה״ צרפתית איכותית, לא חריפה, פיקנטית מעט, שמשתמשים בה טובי השפים הצרפתיים במטבחם, ושאותה הכרתי במהלך לימודי הבישול שלי בפריז.

זו ההזדמנות להצטייד בכמות שתספיק לי עד לביקור הבא פה.

מתכון לעוף במחבת עם התבלין העדין הזה כאן :  עוף צלוי באסקי במחבת

עוד על תבלינים כאן:   התיבולים והתבלינים

אחרי שחקרנו אל לב העיר פעמיים, קנינו מספיק אספולט לשנה הקרובה, עלינו וירדנו בסמטאות הקטנות והמתפתלות שלה, אנחנו גם נכנסים לשוק האוכל הקטן והמתוק שנמצא על הנהר, בחלק העתיק שלו.

כאן אנחנו מצטיידים בדברים טובים שנאכל במטוס.

Carreau des Halles .2 Quai du Commandant Roquebert, 64100 Bayonne 

עכשיו אנחנו רעבים.

אחרי שבועיים שזללנו מכל טוב שמציעה הארץ הטובה הזו, אנחנו מחליטים לאכול אוכל אסייתי במסעדה, שהיא חלק מרשת מזון מהירה ושראינו כבר בכמה ערים.

המוקפצים הטריים, מוכנים במקום ממרכיבים טריים ויפים והכל מוגש בקערה מתכלית וחד פעמית.

והיא נמצאת פה, קרוב לשוק, מעבר לנהר.

Pitaya Bayonne .2 Rue Pannecau, 64100 Bayonne

תודה ביאריץ. תודה באיונה.ֿ תודה צרפת.

היה נפלא.

à bientôt

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

לחמניות חלב מסן סבסטיאן

קוראים להם בספרד Bollos Suizos. ראיתי אותם במאפיה בסן סבסטיאן, ארץ הבאסקים. כבר מבעד לזכוכית הקונדטוריה ידעתי שאתאהב בהן. בשנייה. התאהבתי. מזכירות מאוד בריוש עשיר

עוגיות תחרה קטלניות

קטלניות. אני מזהירה. קרמליות, קראצ׳יות, דקיקות ומעלפות. והכי קלות בעולם להכנה. החורים הקטנטנים דרכם עובר האור ושוטף את כל הזהב החום הזה הם שהקנו לעוגיה

קבאב ערבי בשמיכת בצק שמרים

ונתחיל מהסוף. בסוף – הקבאב רוחש במחבת המתכת, עטוף בעסיסיות של פרוסות עגבניות אדומות צלויות, בצל ופלפל חריף וכולם מכוסים בשמיכת בצק שמרים קריספית ונהדרת.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.