יום ראשון, יולי 3, 2022
  • התחברות
fanny's
  • מי אני ולמה בלוג עכשיו
  • לטייל בקולינאריה
    • הכל
    • איטליה
    • אמסטרדם
    • אמריקה
    • בודפשט
    • טורקיה
    • יוון
    • מרוקו
    • צרפת
    • תאילנד
    אלזס צרפת

    אלזס צרפת

    מי מפחד מאיסטנבול?

    מי מפחד מאיסטנבול?

    מילאנו:  שיק, אופנה וסטיילינג

    מילאנו: שיק, אופנה וסטיילינג

    I AM  אמסטרדם

    I AM אמסטרדם

    חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

    חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

    באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

    באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

    פירנצה – נסיכה טוסקנית  –  Firenze

    פירנצה – נסיכה טוסקנית – Firenze

    בודפשט – פריז של מזרח אירופה

    בודפשט – פריז של מזרח אירופה

    המארה – רובע 4 בפריז

    המארה – רובע 4 בפריז

    סיינט ג׳רמיין – רובע 6 בפריז

    סיינט ג׳רמיין – רובע 6 בפריז

    הבסטיליה וקנאל ס. מרטן – רובע 10 ו-11בפריז

    הבסטיליה וקנאל ס. מרטן – רובע 10 ו-11בפריז

    בורדו עיר היין והחיים הטובים

    בורדו עיר היין והחיים הטובים

    רומא

    רומא

    פיקו בולוניה FiCO

    פיקו בולוניה FiCO

    אמיליה רומאניה ולה מרקה

    אמיליה רומאניה ולה מרקה

    בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

    בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

    המימונה

    מרקש העיר האדומה

    אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

    אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

    ביאריץ ובאיונה

    ביאריץ ובאיונה

    הלובר  Louvre – רובע 1 בפריז

    הלובר Louvre – רובע 1 בפריז

  • אוכלים בבית
    • הכל
    • ירקות
    • מאפים ובצקים שונים
    • מרקים
    • משקאות ריבות ממרחים פיצוחים
    • מתוקים שונים
    • מתכונים של אמא
    • עוגות ועוגיות
    • עוף בשר ודגים
    • פחממות שכאלה
    סיגארים של דג

    סיגארים של דג

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    שניצל ברוטב לימון חמצמצ

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    צ׳יקן קארי הודי

    צ׳יקן קארי הודי

    אורז מלכות הודי

    פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

    אורז מלכות הודי

    מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

    אורז מלכות הודי

    סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

    אורז מלכות הודי

    אורז מלכות הודי

    קציצות בתפו״א לימוניים מיוון

    קציצות בתפו״א לימוניים מיוון

    מרק עדשים אפגני

    מרק עדשים אפגני

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    טארט תותים בקרם שקדים

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    פסטישיונה קאלברזה מיני עוגיות מקלבריה

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    עוגת ריקוטה ופירות יער איטלקית

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

    כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    אגוזי השמחה – פיצוחי מתובלים

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    זנב שור בסגנון רומאי

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    שיפודי עוף אסייתיים במחבת

    שיפודי עוף אסייתיים במחבת

    מרק קטניות אפגני

    מרק קטניות אפגני

  • אמא שלי
    • הכל
    • זו ילדותי
    השכונה שלי

    השכונה שלי

    המימונה

    המימונה

    תרופות סבתא

    תרופות סבתא

  • טאפסים של החיים
    • הכל
    • מסעדות אהובות עליי
    • שווקי אוכל בעולם
    • שווקי פשפשים בעולם
    • תבלינים
    שווקי אוכל בעולם

    שווקי אוכל בעולם

    שווקי פשפשים בעולם

    שווקי פשפשים בעולם

    פירנצה – נסיכה טוסקנית  –  Firenze

    בתי קפה ומסעדות האהובים עליי בעולם

    התיבולים והתבלינים

    התיבולים והתבלינים

  • צור קשר
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • מי אני ולמה בלוג עכשיו
  • לטייל בקולינאריה
    • הכל
    • איטליה
    • אמסטרדם
    • אמריקה
    • בודפשט
    • טורקיה
    • יוון
    • מרוקו
    • צרפת
    • תאילנד
    אלזס צרפת

    אלזס צרפת

    מי מפחד מאיסטנבול?

    מי מפחד מאיסטנבול?

    מילאנו:  שיק, אופנה וסטיילינג

    מילאנו: שיק, אופנה וסטיילינג

    I AM  אמסטרדם

    I AM אמסטרדם

    חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

    חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

    באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

    באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

    פירנצה – נסיכה טוסקנית  –  Firenze

    פירנצה – נסיכה טוסקנית – Firenze

    בודפשט – פריז של מזרח אירופה

    בודפשט – פריז של מזרח אירופה

    המארה – רובע 4 בפריז

    המארה – רובע 4 בפריז

    סיינט ג׳רמיין – רובע 6 בפריז

    סיינט ג׳רמיין – רובע 6 בפריז

    הבסטיליה וקנאל ס. מרטן – רובע 10 ו-11בפריז

    הבסטיליה וקנאל ס. מרטן – רובע 10 ו-11בפריז

    בורדו עיר היין והחיים הטובים

    בורדו עיר היין והחיים הטובים

    רומא

    רומא

    פיקו בולוניה FiCO

    פיקו בולוניה FiCO

    אמיליה רומאניה ולה מרקה

    אמיליה רומאניה ולה מרקה

    בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

    בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

    המימונה

    מרקש העיר האדומה

    אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

    אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

    ביאריץ ובאיונה

    ביאריץ ובאיונה

    הלובר  Louvre – רובע 1 בפריז

    הלובר Louvre – רובע 1 בפריז

  • אוכלים בבית
    • הכל
    • ירקות
    • מאפים ובצקים שונים
    • מרקים
    • משקאות ריבות ממרחים פיצוחים
    • מתוקים שונים
    • מתכונים של אמא
    • עוגות ועוגיות
    • עוף בשר ודגים
    • פחממות שכאלה
    סיגארים של דג

    סיגארים של דג

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    שניצל ברוטב לימון חמצמצ

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

    צ׳יקן קארי הודי

    צ׳יקן קארי הודי

    אורז מלכות הודי

    פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

    אורז מלכות הודי

    מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

    אורז מלכות הודי

    סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

    אורז מלכות הודי

    אורז מלכות הודי

    קציצות בתפו״א לימוניים מיוון

    קציצות בתפו״א לימוניים מיוון

    מרק עדשים אפגני

    מרק עדשים אפגני

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    טארט תותים בקרם שקדים

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    פסטישיונה קאלברזה מיני עוגיות מקלבריה

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    עוגת ריקוטה ופירות יער איטלקית

    תפוחי אדמה צלויים כמו שהאיטלקים אוהבים

    כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

    כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    אגוזי השמחה – פיצוחי מתובלים

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    זנב שור בסגנון רומאי

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    ועוף ואורז בסיר פרסי משמח

    שיפודי עוף אסייתיים במחבת

    שיפודי עוף אסייתיים במחבת

    מרק קטניות אפגני

    מרק קטניות אפגני

  • אמא שלי
    • הכל
    • זו ילדותי
    השכונה שלי

    השכונה שלי

    המימונה

    המימונה

    תרופות סבתא

    תרופות סבתא

  • טאפסים של החיים
    • הכל
    • מסעדות אהובות עליי
    • שווקי אוכל בעולם
    • שווקי פשפשים בעולם
    • תבלינים
    שווקי אוכל בעולם

    שווקי אוכל בעולם

    שווקי פשפשים בעולם

    שווקי פשפשים בעולם

    פירנצה – נסיכה טוסקנית  –  Firenze

    בתי קפה ומסעדות האהובים עליי בעולם

    התיבולים והתבלינים

    התיבולים והתבלינים

  • צור קשר
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
fanny's
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות

התיבולים והתבלינים

מהות הבישול Spices

פאני ע"י פאני
6 בינואר 2019
ב תבלינים
0 0
0
התיבולים והתבלינים
12
שיתופים
542
צפיות
שתפו אותי בפייסבוקשתפו אותי בטוויטרשתפו אותי דרך המיילשתפו אותי גם בפינטרסט

תבלינים 

במטבח שלי, התבלינים הבסיסים הם בעיקר ירקות:

שום, עגבניות, סלרי, עשבי תיבול, בצל מטוגן – כולם מתבלים את האוכל.

ויש גם את כל התבלינים היבשים, שאני קונה שלמים, קולה על מחבת וכותשת בעצמי.

גם תערובות שונות.

או בעלי מכתש שנמצא קבוע על אדן החלון שלי או במכונת תבלינים חשמלית לכמוית גדולות יותר.

שום דבר לא מנצח ריחות של תבלינים טריים, שנכתשו הרגע. ההבדלים בינם לבין תבלינים כתושים מהסופר הם הבדלים תהומיים.

עלי ומכתש שראה תבלין או שניים בחייו הארוכים. 120 שנה. 

למשל אגוז מוסקט מאוכסן בצנצנת זכוכית וכשאני צריכה אותו, שולפת אחד עם מגררת מיוחד ומגררת ישירות לתבשיל.

וכך הדבר גם לגבי תערובות שונות 

ראס אל חנות – התערובת הנהדרת של המטבח המרוקאי, שהיא בעצם תערובת תבלינים, שכל אחד מכין לפי טעמו הוא והיא בעיקר מכילה תבלינים חמים. אני אוהבת לערבב את הראס אל חנות שלי מקינמון, פלפל שחור, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי, ג׳ינג׳ר, עלי וורדים מיובשים, ציפורן ומשיה (קליפת אגוז מוסקט).

בהראט -שאני משתמשת בו למאכלים מהמטבח הערבי ואני מעדיפה את הבסיסי: קינמון, פלפל שחור, פלפל אנגלי, ציפורן ואגוז מוסקט .

גראס מסאלה – שכשאני מערבבת את ראס אל חנות ואת אבקת הקארי הטחונה שלי אני מקבלת אותה.

אבקת קארי – מזרעוני כמון, גרגרי כוסברה יבשה, פלפל שחור וכורכום.

הפפריקה

אני מייחדת פסקה לפפריקה, בשל חשיבותה במטבח הישראלי.

4 סוגי פפריקה במגירה שלי :

המעושנת הספרדית (חריפה או מתוקה), המרוקאית עם השמן (אותה אני מכינה מפלפלים אדומים מנוקים, קלויים וטחונים), הונגרית – שמצליחה לקבל או להביא בעצמי והבאסקית/צרפתית – האספולט.

אפשר להוסיף לצידן בזהירות גם פלפל הצ׳יפוטלה, שהוא פלפל חלפיניות מיובש, מעושן וכבוש ואני משוגעת עליו.

Piment d'Espelette – הפפריקה המפורסמת של הכפר הקטן אספולט,נמצא בבאסקים הצרפתיים.

הפלפלים האדומים גדלים באספלט ובאיזורים שמסביבו ונקטפים בסוף הקיץ, אז הם נתלים בשרשרות על מרפסות ומתייבשים בשמש של סוף הקיץ. יש אפילו פסטיבל מיוחד לכבודו בסוף אוקטובר.

בעצם מדובר ב״פפריקה״ צרפתית איכותית, פיקנטית ולא חריפה, שמשתמשים בה טובי השפים הצרפתיים במטבחם.

ממרחים ורטבים שונים 

לימון כבוש – אני כובשת מפרוסות עבות של לימון עם קליפה עבה וצהובה, טובלת כל פרוסה במלח גס ומכניסה לצנצנת זכוכית למשך שלושה ימים. לאחר מכן מוסיפה לו מיץ לימון טרי ושמן זית באותה כמות, סוגרת ומשאירה עוד שבועיים-שלושה.

אני לא אוהבת להוסיף לו תיבול או פפריקה כי אני מעדיפה שהוא יישאר נייטראלי. המון מאכלים שלי, שדורשים מיץ לימון, מקבלים לימון כבוש במקום. זה טעם שאני אוהבת במיוחד והלימון הכבוש הוא מלך אצלי במטבח.

הריסה מרוקאית – שאני מכינה מפלפלי מרוקאים יבשים, שטופים ומנוקים מעוקץ וגרעינים, טחונים במג׳מיקס עם הרבה כמון, שום מלח, כוסברה ושמן זית.

קארי תאילנדי וקארי הודי – שאני מכינה לפי ההוראות של יא, שלימדה אותי בישול בתאילנד.

אדום, צהוב או ירוק. לפעמים גם מאסמאן (שמכינים עם הל וקינמון וכותשים בתוכו המון בוטנים מלוחים).

סחוג לימוני של פאלפליות (כך אני קוראת לו) שהוא נפלא כמעט לכל דבר והנה המתכון שלו: ממרח חריף לימוני של פאלפליות

מיונז ביתי – אותו אני מערבלת בבלנדר או במג׳מיקס (המיכל הקטן): חלמון ביצה, כפית חרדל, מעט פלפל לבן ומלח וערבול מהיר. בהזלפה הכי איטית בעולם, אני מזליפה שמן סויה או שמן זית. לעיתים אני מוסיפה שמנים כמו אגוזים או ארגן.

שום-ג׳ינג׳ר הרגל מהימים בהם בלתי אפשרי היה להשיג ג׳ינג׳ר וכל חתיכה כזו עלתה הון.

אחת לשבועיים אני מקלפת גי׳נג׳ר וכמות שווה של שיני שום ומרסקת לפירורים גסים במג׳ימיקס מוסיפה שמן תירס ומאפסנת במקרר. תענוג, שומר על הארומה של שניהם וזמין לי בכל רגע.

 שמנים

אחרי בירור, התלבטויות ושאלות, הגעתי למסקנה שהשמן הטוב ביותר עבורי לטיגון עמוק הוא שמן תירס.

צ׳יפס, שניצלים, ירקות מטוגנים בטמפורה וכאלה. אני משתמשת בו גם למאכלים אסייתיים.

כל יתר התבשילים בדרך כלל מבושלים אצלי בשמן זית אותם אני קונה ישירות מבית בד פלשתינאי שליד שכם.

שמנים נוספים אהובים עלי: שמן אגוזים, שמן גרעיני דלעת, שמן פיסטוקים ושמן הארגן המדהים.

עשבי תיבול יבשים או טריים

ארבס דה פרובאנס – שהיא תערובת של עשבים ירוקים מיובשים, בד״כ אני מוסיפה אותה לציפוי הפירורים של השניצל שלי והיא מקפיצה את הטעמים ומוסיפה רעננות (רוזמרין, נענע, טימין, מיורן, לוונדר – כולם מיובשים וקצוצים).

האורגאנו היווני – שאני אוהבת מאוד להוסיף לסלט יווני ולתבשילים כמו קישואים עם בשר וגם לסופלאקי.

נענע יבש –  שוטפת נענע טרי ופורסת על מגש גדול עד שהוא מתייבש לגמרי ואז אני מפוררת אותו ומפרידה בין הגבעולים לעלים והוא מדהים, מדהים, מדהים על קישואים ממולאים, לימוניים ומאכלים שהוא מוסיף שכבת טעם נהדרת (הוא שונה מעט מהנענע הטרי).

עשבי תיבול טריים – אין על עשבי תיבול טריים בעולם, במקום שהם נדרשים.

אפשר לגדל בעציצים, על אדן החלון וזה תענוג גדול: פטרוזיליה, כוסברה, אורגאנו וזעתר, כמובן בזיליקום ובזיליקום תאילנדי, אותו אני מוסיפה טרי וחי לסלטים אסייתיים וכמובן נענע, לואיזה ועוד .

מלחים

בבית אני משתמשת אך ורק במלח ים. מלח טבעי מימים ואוקיאנוסים. אם כבר מלח – אז שיהיה בריא.

במזווה שלי יש מלחים וורודים מההימלאיה, שחורים מהוואי, וורודים דקים מהאטלאנטי, מעושנים וכמובן הפלור דה סל, שהוא המלך של המלכים.

אני לא מבשלת עם פלור דה סל, מדובר במלח מעולה אבל יקר יחסית, אותו אני שומרת לתיבול ולבישולים מיוחדים.

תגיות: בהראטלטחון תבלינים בביתמלחמלח יםמלח מעושןמלחים שוניםפאני רוטשטייןפפריקהראס אל חנותתבליניםתבלינים טרייםתערובות תבלינים
הפוסט הקודם

אוסובוקו משפחתי

הפוסט הבא

הואה הין עיר המלכים התאילנדים

הפוסט הבא
הואה הין עיר המלכים התאילנדים

הואה הין עיר המלכים התאילנדים

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חיפוש…

אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
    Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to connect your Instagram account.

פייסבוק

פוסטים אחרונים

  • מגמות
  • תגובות
  • האחרון
עוגיות סומסום טורקיות באראזק

עוגיות סומסום טורקיות באראזק

9 בדצמבר 2020
עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

11 באפריל 2022
לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים

פרגיות בטעמי אסיה

9 ביולי 2020
לחמניות חמאה בקליעה מיוחדת

עוגת פילו יוונית נהדרת bougatsa

17 במאי 2020
עוגה של מלכים צרפתים

קישואים ממולאים בסגנון סורי

24 באוקטובר 2020
אלזס צרפת

אלזס צרפת

3
אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

2
טורטה דלה נונה

דג אוהב קארי ? בריאני סלמון הודי

2
קווארי די מאמא – קציצות בקר של אמא

קווארי די מאמא – קציצות בקר של אמא

2
צזוזקייה קציצות בקר יווניות

צזוזקייה קציצות בקר יווניות

2
סיגארים של דג

סיגארים של דג

25 ביוני 2022
כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

שניצל ברוטב לימון חמצמצ

17 ביוני 2022
כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

17 ביוני 2022
צ׳יקן קארי הודי

צ׳יקן קארי הודי

12 ביוני 2022
אורז מלכות הודי

פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

26 במאי 2022

קטגוריות

  • אוכלים בבית (404)
  • איטליה (7)
  • אמא שלי (4)
  • אמיליה רומאניה ולה מרקה (1)
  • אמסטרדם (1)
  • אתונה (1)
  • בודפשט (1)
  • בולוניה (2)
  • בורדו (1)
  • ביאריץ ובאיונה (1)
  • בנגקוק – בנג ראק (1)
  • בנגקוק – צ׳יינה טאון (1)
  • ברטאני (1)
  • בשר (64)
  • דגים (36)
  • הדורדון (1)
  • הואה הין עיר המלכים התאילנדים (1)
  • המארה – רובע 4 בפריז (1)
  • טורקיה (1)
  • יוון (1)
  • ירקות (68)
  • לטייל בקולינאריה (25)
  • מאפים ובצקים שונים (66)
  • מנהטן לוואר איסט סייד (1)
  • מסעדות אהובות עליי (1)
  • מרוקו (2)
  • מרקים (24)
  • משקאות ריבות ממרחים פיצוחים (12)
  • מתוקים שונים (15)
  • מתכונים של אמא (64)
  • נאפולי (1)
  • נורמאנדי (1)
  • סיינט ג׳רמיין – רובע 6 בפריז (1)
  • עוגות ועוגיות (66)
  • עוף (44)
  • עוף בשר ודגים (132)
  • פחממות שכאלה (46)
  • פירנצה (1)
  • פריז (8)
  • צרפת (15)
  • קנאל סיינט מרטן והבסטיליה – רובע 10 ו-11 (1)
  • רומא (1)
  • שווקי אוכל בעולם (1)
  • שווקי פשפשים בעולם (1)
  • שיאכלו אקלרים ומקרונים (1)
  • תאילנד (3)
  • תבלינים (1)

מי אני

פאני רוטשטיין

אמא, רעיה, בת של אמא, אחות של, אוהבת לטייל, לבשל ולארח.

צור איתנו קשר

  • מי אני ולמה בלוג עכשיו
  • לטייל בקולינאריה
  • אוכלים בבית
  • אמא שלי
  • טאפסים של החיים
  • צור קשר

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • מי אני ולמה בלוג עכשיו
  • לטייל בקולינאריה
  • אוכלים בבית
  • אמא שלי
  • טאפסים של החיים
  • צור קשר

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

שכחת סיסמה?

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

התחברות
×
הרשמה
רוצה להיות הראשון לקבל מתכונים?