אורז וקייל בעגבניות

מה שתרצו:

אורז, גריסים, קינואה,בורגול, פתיתים או אורז בן גוריון.

הכל הולך בתבשיל הזה והכי כיף זה לגוון ובכל פעם להכין אותו עם מרכיב אחר.

כדי להפוך אותו לארוחה טבעונית צריך רק . לבשל בצד שעועית יבשה, או עדשים, או חומוס (או לקנות קפוא ולהפשיר)ֿ

ואחרי שהתבשיל מוכן, להוסיף את הקטניות, לערבב ויש ארוחה שלמה עם פחממות, ירקות וחלבונים.

איך

10 ענפי קייל טריים פרוסים דק דק לרצועות

2-3 עגבניות אדומות קצוצות קטן או חצי קופסא עגבניות מרוסקות

3-4 שיני שום קצוצות

שמן זית

מלח, פלפל

כף רסק עגבניות או 2 כפות מיץ עגבניות (פאסאטה)

2 כוסות פתיתים או אורז או גריסים או בורגול

צ׳׳ילי קצוץ

3.5 כוסות מים רותחים.

איך

בסיר נוח להוסיף 3-4 כפות שמן זית ולהוסיף את השום הקצוץ. לטגן חצי דקה.

להוסיף את הקייל הקצוץ ולבזוק מעל מעט מלח לערבב דקה או שתיים, להנמיך, לכסות ולאדות כ-10 דקות.

מכיוון שלקייל נדרש יותר זמן לריכוך זהו שלב חשוב.

מסירים את המכסה מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח, פלפל וצ׳ילי, מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כדקה או שתייים.

מוסיפים את הרסק ואת המים הרותחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים כרבע שעה מכוסה.

מחכים רבע שעה, מפוררים עם מזלג ומגישים חם.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה. ספאנקי – תרד. אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי

הגראנולה שלי

לא מבינה אנשים שקונים מאכלים כמו גראנולה. כל כך פשוט להכין אותה. רק המחשבה שארזו את כל המוצרים הבריאים והטעימים האלה בתוך שקית פלסטיק והטביעו

שווקי פשפשים בעולם

השווקים ואני  שווקים הם אהבה גדולה. שווקי אוכל, שווקי פשפשים. שווקים בכלל. לינק לפוסט על שווקי אוכל בעולם: שווקי אוכל בעולם שווקי פשפשים מספרים היסטוריה:

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.