קציצת סרה מרוקאית בחמין

אמא שלי הכינה את הקציצה הריחנית הזו בעיקר בחמין של החגים.

היא היתה מגלגלת אותה לגליל עבה וסימטרי ועוטפת אותה בבד כותנה, דרכו, ספגה הסרה את טעמי החמין.

הקציצה הזו היא החומרים מהם עשוייה ילדותי והריחות שלה לעולם יזכירו לי שבתות וחגים אצל אמא.

מה

חצי ק״ג בשר בקר טרי טחון

קינמון

מלח פלפל שחור גרוס

כף סוכר חום

4 כפות שקדים טחונים

4 כפות אגוזים טחונים

1/4 כוס שקדים קצוצים גס

2 כפות שמן

2 כפות קמח מצה או פירורי לחם

1 ביצה גדולה .

איך

לשים היטב את כל מרכיבי הקציצה ומניחים בצד לספוג טעמים. אני מגלגלתת אותה בתוך שקית קוקי או נייר אפייה.

בינתיים למכינים נייר אפיה או שקית צלייה.

מגלגלים את התערובת לגליל אחד שמנמן ומכניסים לשקית הצלייה.

מוסיפים אותה בעדינות לסיר החמין המבעבע.

הקציצה תתבשל בעדינות, כל הלילה עד למחרת בצהריים, יחד עם החמין בחום של 100 מעלות.

מתכון לאורז בוכרי לחמין . אורז בוכרי אוסובו לחמין

מתכון לאורז ירוק לחמין    אורז באכש לחמין 

מתכון לחיטה מרוקאית לחמין חיטה מרוקאית לחמין

מתכון לחמין קלאסי מרוקאי חמין סכ׳נה מרוקאי

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המקרונים של סיינט אמיליון

סיינט אמיליון הוא כפר משגע משגע באיזור בורדו. הוא ידוע בעיקר בשל היינות הנפלאים שלו. הכפר כולו מוקף כרמים והיינות המופקים שם ידועים בכל העולם.

ביסקוטי – העוגיה האיטלקית שלי

אני אוהבת בישקוטי. עוגיה איטלקית מצפון איטליה. למרות שהשם ״ביסקוטי״ הוא שם כולל לעוגיות בכלל, כשאומרים בישקוטי – מתכוונים לזו. בדיוק. אני אוהבת את השקדים

אוסובוקו משפחתי

אפשר להפסיק לחפש אחר מתכון טעים, מרשים, משגע לראש השנה. מצאתם ! מתכון שכולו wow. אוסובוקו משפחתי. היה לכם אוסובוקו פרוס, היה לכם צלי בשר, היה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.