קציצת סרה מרוקאית בחמין

אמא שלי הכינה את הקציצה הריחנית הזו בעיקר בחמין של החגים.

היא היתה מגלגלת אותה לגליל עבה וסימטרי ועוטפת אותה בבד כותנה, דרכו, ספגה הסרה את טעמי החמין.

הקציצה הזו היא החומרים מהם עשוייה ילדותי והריחות שלה לעולם יזכירו לי שבתות וחגים אצל אמא.

מה

חצי ק״ג בשר בקר טרי טחון

קינמון

מלח פלפל שחור גרוס

כף סוכר חום

4 כפות שקדים טחונים

4 כפות אגוזים טחונים

1/4 כוס שקדים קצוצים גס

2 כפות שמן

2 כפות קמח מצה או פירורי לחם

1 ביצה גדולה .

איך

לשים היטב את כל מרכיבי הקציצה ומניחים בצד לספוג טעמים. אני מגלגלתת אותה בתוך שקית קוקי או נייר אפייה.

בינתיים למכינים נייר אפיה או שקית צלייה.

מגלגלים את התערובת לגליל אחד שמנמן ומכניסים לשקית הצלייה.

מוסיפים אותה בעדינות לסיר החמין המבעבע.

הקציצה תתבשל בעדינות, כל הלילה עד למחרת בצהריים, יחד עם החמין בחום של 100 מעלות.

מתכון לאורז בוכרי לחמין . אורז בוכרי אוסובו לחמין

מתכון לאורז ירוק לחמין    אורז באכש לחמין 

מתכון לחיטה מרוקאית לחמין חיטה מרוקאית לחמין

מתכון לחמין קלאסי מרוקאי חמין סכ׳נה מרוקאי

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

איסטנבול היא חצילים ועגבניות

התחנה הבאה : איסטנבול. התגעגעתי. עזבו אותי מארדואן ומהמרמרה. איסטנבול. עיר מדהימה וכובשת. מטבח משגע .נקודה. כל היתר – שולי. הארץ בורכה בכל טוב הירק,

עוף מהיר במחבת מהבאסקים הצרפתים

במשך חודש וחצי ביליתי בפאריז המופלאה, שם למדתי לבשל ולאפות.ֿ בעיקר לאפות. אחד הקורסים היה בנושא עופות. לכיתה הגיע סטפן הגבוה והחתיך והעביר לנו שיעור

עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה.  זהו. כל מילה תהיה פה מיותרת. בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.