עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה. 

זהו.

כל מילה תהיה פה מיותרת.

בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה, שם מכינים אותם לקראת הכריסטמס והשנה החדשה.

אבל כיום אפשר למצוא אותן בכל מקום באיטליה כל השנה.

והן נפלאות.

מאוד מזכירות עוגיות מרוקאיות משקדים.

ככל הנראה השפעה של המוסלמים בשני המקומות.

מה

2 כוסות + 1/3 שקדים טחונים דק (200 גרם)

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס אבקת סוכר

2 כפות מיץ תפוז סחוט

גרידה מתפוז שלם

1/2 כפית אבקת אפייה

אם ניתן להשיג 3-4 תמצית טיפות שמן שקדים

חלבון מביצה אחת קטנה

בקערה לשים את כל החומרים יחדיו למעט אבקת הסוכר.

מקבלים בצק נוח ונעים. מכסים ומשאירים בצד לנוח כ-20 דקות.

אם הבצק לח מוסיפים מעט שקדים אם הוא יבש מוסיפים מעט מיץ תפוזים.

בינתיים מדליקים את התנור על 150 מעלות.

מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ומפזרים את אבקת הסוכר על משטח עבודה.

מגלגלים את הבצק באבקת סוכר לגליל שמנמן,  בקוטר של בערך 4 ס״מ.

חותכים לחתיכות ברוחב של כ-2-3 ס״מ ומגלגלים גם אותן באבקת הסוכר.

מכניסים כל חתיכה כזו בין האצבע לאצבע האמצעית (אמה) ומפתלים את הבצק לצורת s.

מאבקים שוב באבקת סוכר ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש.

 מוציאים מהתנור 

מאבקים שוב באבקת סוכר,

מצננים ומתעלפים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טורטליני גבינות ברוטב עגבניות

אפשר לקנות את הטורטליני ואפשר להכין אותם בבית וזו לא עבודה קשה כלל וכלל. אפשר גם להכין רביולי שזו פסטה ממולאת אחרת וקלה יותר לקיפול.

ראגו בקר ברוטב עגבניות ופסטה

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני משתגעת על איטליה ועל אוכל איטלקי. כל מי שעוקב אחריי יודע שאני מבשלת סוגים רבים של ראגו איטלקי, בדגש

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.