עוגת קוקוס ושמנת אלוהית

עוגה כזו טעמתי באחת העצירות שלנו בנורמנדי .

השתגעתי עליה .

ניסיתי לתקשר עם המלצרית בצרפתית שבורה, אנגלית, סימני ידיים,ֿ

לבסוף הבנתי שהעוגה מורכבת מגבינה שמנה מקומית (סוג של שמנת) קוקוס

ובצק סבלה שיש בו דבש ושקדים.

כשחזרתי ארצה ניסיתי לשחזר אותה.

ארבעה ניסיונות כשלו ורק בחמישי הצלחתי.

נכון.

לא הגעתי ממש למרקם ההוא, שהיה אלוהי.

אבל הגעתי לעוגה טעימה שמאוד דומה להיא.

במקור התחתית היתה מבצק סבלה עדין

אני המרתי אותו לביסקוויטים מרוסקים, יצא נהדר לא פחות.

מה  

לתחתית

חבילת בסקוויטים כהים 200 גרם

80 גרם חמאה

4 כפות דבש

לרסק הכל במגיקמיקס לפירורים דקים להדק בשכבה אחידה

על פני התבנית המשומנת.

לעוגה

2 כוסות קמח מנופה

2 כוסות קוקוס

4 ביצים בינוניות

1 כוס סוכר

1 יוגורט לבן פשוט

50 גרם חמאה רכה מאוד

קליפה  מגוררת מלימון צהוב גדול

1 כפית ווניל אמיתי

2 שמנת מתוקה 38% (לא פחות !)

למריחה לאחר האפייה

3 כפות דבש

2 כפות מים רותחים

½ כוס קוקוס

איך

לחמם תנור ל- 160 מעלות .

לשמן תבנית עגולה 26 ס״מ

להקציף את השמנת המתוקה  עם הסוכר עד שהיא תפוחה ויציבה.

להוריד את מהירות ההקצפה ולהוסיף את הביצים , אחת אחת

בכל פעם שביצה אחת נבלעת להוסיף את הבאה.

כך גם עם החמאה.

להוסיף את הקמח המנופה , לערבל מעט ולהוסיף

את היוגורט ושוב לערבל מעט.

להוסיף את הקוקוס וקליפת הלימון והווניל.

לערבל קצר מאוד רק כדי איחוד התערובת.

לשפוך את התערובת על תחתית הבסקוויטים ולאפות כ-50 דקות.
להוציא, למרוח בנוזל הדבש ולפזר קוקוס לבן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

לחם גבינות, צ׳ייה וצ׳ילי

שואלים איך הולך ביחד? רץ !! והכל משאריות. בא לי לחם, לא בא לי לרדת לסופר. ֿאז החלטתי ללוש לחמניות מהירות. על השיש עמד פלפל

שארלוט – מלכה צרפתית

כשהיינו ילדים, אמא שלי דאגה תמיד לאפות לכל אחד מאיתנו עוגת יום הולדת. תמיד היא תכננה את העוגה בהפתעה. הפתעה שכל הבית ידע עליה 🙂

נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם. ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.