עוגת קוקוס ושמנת אלוהית

עוגה כזו טעמתי באחת העצירות שלנו בנורמנדי .

השתגעתי עליה .

ניסיתי לתקשר עם המלצרית בצרפתית שבורה, אנגלית, סימני ידיים,ֿ

לבסוף הבנתי שהעוגה מורכבת מגבינה שמנה מקומית (סוג של שמנת) קוקוס

ובצק סבלה שיש בו דבש ושקדים.

כשחזרתי ארצה ניסיתי לשחזר אותה.

ארבעה ניסיונות כשלו ורק בחמישי הצלחתי.

נכון.

לא הגעתי ממש למרקם ההוא, שהיה אלוהי.

אבל הגעתי לעוגה טעימה שמאוד דומה להיא.

במקור התחתית היתה מבצק סבלה עדין

אני המרתי אותו לביסקוויטים מרוסקים, יצא נהדר לא פחות.

מה  

לתחתית

חבילת בסקוויטים כהים 200 גרם

80 גרם חמאה

4 כפות דבש

לרסק הכל במגיקמיקס לפירורים דקים להדק בשכבה אחידה

על פני התבנית המשומנת.

לעוגה

2 כוסות קמח מנופה

2 כוסות קוקוס

4 ביצים בינוניות

1 כוס סוכר

1 יוגורט לבן פשוט

50 גרם חמאה רכה מאוד

קליפה  מגוררת מלימון צהוב גדול

1 כפית ווניל אמיתי

2 שמנת מתוקה 38% (לא פחות !)

למריחה לאחר האפייה

3 כפות דבש

2 כפות מים רותחים

½ כוס קוקוס

איך

לחמם תנור ל- 160 מעלות .

לשמן תבנית עגולה 26 ס״מ

להקציף את השמנת המתוקה  עם הסוכר עד שהיא תפוחה ויציבה.

להוריד את מהירות ההקצפה ולהוסיף את הביצים , אחת אחת

בכל פעם שביצה אחת נבלעת להוסיף את הבאה.

כך גם עם החמאה.

להוסיף את הקמח המנופה , לערבל מעט ולהוסיף

את היוגורט ושוב לערבל מעט.

להוסיף את הקוקוס וקליפת הלימון והווניל.

לערבל קצר מאוד רק כדי איחוד התערובת.

לשפוך את התערובת על תחתית הבסקוויטים ולאפות כ-50 דקות.
להוציא, למרוח בנוזל הדבש ולפזר קוקוס לבן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מיני לחמניות קשר עדינות

לחמניות המיני הללו הן הצלחה כבירה. אלו לחמניות חמאה עדינות עם חלב. אפשר להכין את הבצק ולהכניס למקרר ללילה שלם, מכוסה בניילון נצמד ולמחרת לעצב,

צ׳יקן מיטבולס קציצות עוף בפסטה

עולם הפסטה הוא endless. ֿ הפסטה מקבלת באהבה הכל. הכל אז אני נותנת לה. באהבה. אחת המנות הקלות הקלילות והמהירות היא הפראפראזה על הפסטה מיטבולס

עוגת פאטיסייר שוקולד

העוגה הזו שווה כל דקה שמשקיעים בה. בפרט אם מכינים את הבצק הפריך בבית כי הוא טעים ועשיר ומלא באגוזי לוז טחונים. אבל גם מי

פסטה וקציצות דגים ברוטב איטלקי

לדעתי פסטה היא אחד המאכלים הכי טעימים בעולם. ולראייה: המטבח האיטלקי הוא המטבח האהוב ביותר בעולם. יותר מסעדות איטלקיות נפתחות מכל מסעדות אחרות. פסטה הוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.