לביבות ריקוטה וצימוקים

 

ריקוטה שנזנחה, קליפת תפוז, כמה צימוקים ויאללה….לביבה חמה ומתוקה.

הכי טוב, הכי מתאים ללביבות האלה היא גבינת הריקוטה ורק אחרי שמסננים אותה מהנוזלים.

והן קלות ומהירות וטעימות, בפרט אם מוסיפים להם צימוקים ועדיף צמוקים אוזבקיים.

למי אכפת שהן מטוגנות בשמן?

כמה פעמים יש חנוכה בשנה?

מה 

250 גרם ריקוטה  (מרפדים מסננת בנייר ספוג כפול 3 שכבות ומסננים את הגבינה לפחות לשעה)

6 כפות קמח

חצי כפית אבקת אפייה

קורט של הקורט מלח דק

3 כפות סוכר (מי שאוהב ממש מתוק שיוסיף עוד אחת)

1 כפית  וניל

קליפת תפוז, או קליפת לימון (אופציונאלי)

3 ביצים

3 כפות גדושות  צימוקים אוזבקיים או  אוכמניות או כל צימוק אחר שאוהבים.

איך

הטיפול בגבינה  (לא הכרחי אבל מוסיף לדעתי) על מנת לקבל גבינה ״יבשה״ יותר אני לוקחת נייר סופג כפול שניים ומרפדת מסננת, שופכת לתוכה את הגבינה ומחכה לפחות שעה עד שעתיים, כל הנוזלים המיותרים זולגים ממנה והגבינה נוחה יותר לעבודה.

לערבב את הגבינה עם קמח, סוכר, ק. תפוז, מלח ולהוסיף את הצימוקים.

לחמם מחבת עם שמן קנולה בגובה של כ-1/4 ס”מ ולטגן את הלביבות, כל פעם כף אחת גדושה, להשאיר רווח כי הן טיפה מתפשטות.

להמתין דקה וחצי ולהפוך בעדינות עד שהן שחומות, קריספיות מסביב ומעלפות בטעם.

באחריות.

אבקת סוכר ויאללה…..באנו חושך לגרש….

 הכי אהובה עליי היא המעטפת של הלביבה שנעשית חומה חומה וקראנצית. 

יאמי.

והנה קישורים ללביבות נוספות:

לביבות תירס אסייתיות

לביבות בננה ונוטלה

לביבות בטטה וקוקוס

לביבות תפוחי אדמה

  

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוף מטוגן ללא שמן

מתי. אקס חמי. היה איש תם ועניו, ישר וטוב לב מאין כמוהו. הוא אהב את כולם וכולם אהבו אותו. גם אני. מאוד. בנוסף לאישיותו יוצאת

סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים. כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים. הכי חשוב פה

הפלפל הממולא שלי

יש מיליון מתכונים לממולאים ואני בטוחה שכולם טעימים. לממולאים שלי אני מוסיפה המון המון ירק מכל הסוגים וגם קוצצת עגבניה אדומה אחת. אהבתי את החמיצות

גוזלמה תרד וגבינה בולגרית

הטורקים הם מלכי העולם במאפים ובצקים. מלכי העולם. בפרט בכל מה שקשור לבצקי שמרים ובצקים שנאפים בטאבון. את הגוזלמה אפשר למלא בכל מיני מילויים: בבלוג

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.