לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים.
כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים.
הכי חשוב פה זה הבצק.
באמת שלא משנה במה הוא ממולא: בחומוס מרוסק ועשיר טעמים, בגבינות או בבשרים.
אני מילאתי בבשר אבל כל מילוי יבוא פה טוב.
אההה…. והכי חשוב: לטגן.
סורי, סמבוסק מטגנים לא אופים, אחרת זה לא סמבוסק. ֿ
לבצק
2 כוסות קמח לבן
כפית שטוחה מלח
כפית סוכר
1/2 כוס מים חמים
1/4 כוס יוגורט שמן
1/4 כוס שמן זית
(אם הבצק יבש להוסיף כמה טיפות מים)
ללוש היטב ולהניח למנוחה לפחות חצי שעה.
מילוי
אני מילאתי עם זנב שור, אפשר עם קוביות בקר לבישול ארוך או בשר טחון.
400 גרם זנב שור או בשר טחון/לבישול ארוך
3 כוסות מים
להרתיח, להנמיך ולבשל 2-3 עד שהבשר רך רך רך וכל הנוזלים כמעט הצטמצם.
לאחר שהבשר רך להוסיף:
בצל אחד קצוץ, 2-3 שיני שום, 2 כפות שמן
לטגן מספר דקות
להוסיף: מעט מלח, פלפל, מעט הל טחון ומעט קינמון, לערבב.
לבשל את המלית עד שהרוטב נעלם לגמרי ונותר בשר ״יבש״.
לקצוץ את הבשר , להוסיף את הצנוברים הקלויים ולצנן היטב.
לקלות 2 כפות צנוברים ולהוסיף.
להכנת הסמבוסק
לרדד את הבצק על משטח מקומח לדף דק יחסית ולקרוץ עיגולים בקוטר של בערך 10 ס״מ.
להוסיף מילוי בנדיבות ולסגור היטב לחצי ירח. עם מזלג ללחוץ היטב את קצוות הסמבוסק ולהניח בצד.
(בשלב זה אפשר להקפיא ולפני הטיגון להפשיר במקרר).
לחמם שמן עמוק על להבה בינונית ולטגן את הסמבוסק.
להתעלף.