סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים.

כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים.

הכי חשוב פה זה הבצק.

באמת שלא משנה במה הוא ממולא: בחומוס מרוסק ועשיר טעמים, בגבינות או בבשרים.

אני מילאתי בבשר אבל כל מילוי יבוא פה טוב.

אההה…. והכי חשוב: לטגן.

סורי, סמבוסק מטגנים לא אופים, אחרת זה לא סמבוסק. ֿ

לבצק

2 כוסות קמח לבן

כפית שטוחה מלח

כפית סוכר

1/2 כוס מים חמים

1/4 כוס יוגורט שמן

1/4 כוס שמן זית

(אם הבצק יבש להוסיף כמה טיפות מים)

ללוש היטב ולהניח למנוחה לפחות חצי שעה.

מילוי

אני מילאתי עם זנב שור, אפשר עם קוביות בקר לבישול ארוך או בשר טחון.

400 גרם זנב שור או בשר טחון/לבישול ארוך

3 כוסות מים

להרתיח, להנמיך ולבשל 2-3 עד שהבשר רך רך רך וכל הנוזלים כמעט הצטמצם.

לאחר שהבשר רך להוסיף:

בצל אחד קצוץ, 2-3 שיני שום, 2 כפות שמן 

לטגן מספר דקות

להוסיף: מעט מלח, פלפל, מעט הל טחון ומעט קינמון, לערבב.

לבשל את המלית עד שהרוטב נעלם לגמרי ונותר בשר ״יבש״.

לקצוץ את הבשר , להוסיף את הצנוברים הקלויים ולצנן היטב.

לקלות 2 כפות צנוברים ולהוסיף.

להכנת הסמבוסק

לרדד את הבצק על משטח מקומח לדף דק יחסית ולקרוץ עיגולים בקוטר של בערך 10 ס״מ.

להוסיף מילוי בנדיבות ולסגור היטב לחצי ירח. עם מזלג ללחוץ היטב את קצוות הסמבוסק ולהניח בצד.

(בשלב זה אפשר להקפיא ולפני הטיגון להפשיר במקרר).

לחמם שמן עמוק על להבה בינונית ולטגן את הסמבוסק.

להתעלף.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פלפלים חמוץ מתוק

חמוץ מתוק. וחריף. כי אני אוהבת להוסיף חריף לכל דבר כמעט וכי החריף היה חסר לי פה. קיצר אגרו דולצ׳ה פפרוני מיי סטייל. כסלט חם

תרופות סבתא

ילדה של אמא  אתמול אמא הסתכלה עליי ואמרה לאבא "יש לה אדמת". למחרת בבוקר היא לקחה אותי לד"ר הרמן. לפעמים ד"ר הרמן היה מגיע אלינו.

סלט יווני קלאסי

קצת צובט בלב כשאתה רואה איזה גלגולים עבר הסלט היווני עם השנים ובמקומות השונים ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט. כי מה ביקשו היוונים בסך הכל?

תפוחי אדמה של השמחות

מהירֿ, קליל, פריך, שחום, מתפצפץ בפה ומטריף. תפוחי אדמה של השמחות. הכל במחבת אחת לוהטת שתרקד על להבה בינונית-גבוהה כל הדרך עד הטעם המושלם. מה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.