לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת. 

ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת.

ההבדל ביניהן הוא שהרושתי היא לביבה שלא מכילה ביצים והלאטקס – כן.

 

הרושתי

לביבת תפוחי האדמה השווייצרית הכי טעימה בעולם.

אפשרי להכין אותן כלביבות קטנות או כאחת גדולה. הסבר בהמשך.

אם מקפידים על ההוראות מקבלים לביבת תפוחי אדמה משגעת, שהיא רכה מבפנים וקריספית ושחומה מבחוץ.

גנעדן.

בהמשך יש מתכון ללאטקס.

מה

2 תפו”א אדומים בינוניים קלופים ומגוררים גס

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

4 כפות שמן קנולה

אפציונלי: אורגנו מיובש

ממליחים את תפו”א המגוררים ומניחים במסננת למשך כחמש דקות.

סוחטים  היטב. בשום פנים ואופן אין לשטוף את העמילן מהם.

מוסיפים לתפוחי האדמה פלפל שחור גרוס טרי ומעט אורגנו מיובש.

לרושתי גדול 

מחממים מחבת טפלון ומוסיפים 2 כפות שמן קנולה מרפדים את תחתית המחבת בתפוחי האדמה ומכסים את פני כל המחבת המתחממת. חשוב להדק היטב את התערובת למחבת. חשוב מאוד מאוד להדק את תפוחי האדמה למחבת.

מטגנים על להבה גדולה כשלוש דקות עד שהתחתית שחומה וקריספית. ֿ

הופכים על צלחת ומחזירים את הרושתי למחבת, מוסיפים עוד 2 כפות  שמן ומטגנים צד שני עד שגם הוא שחום.

לרושתי קטנים

למחבת חמה ובה שמן לטיגון בעומק של כ -1 ס״מ, יש להוסיף כף גדושה של תערובת תפוחי אדמה ולהניח בשמן בזהירות. ״לסדר״ עם הכף את התערובת ללביבה עגולה. לא לצופף את הלביבות זו לזו. מטגנים על להבה בינונית-גבוהה שלוש ארבע דקות מכל צד, עד שמשחימות והקצוות שלהן קראנצ׳יות.

בהמשך מתכון ללאטקס.

ללאטקס:

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומרוסקים גס

1 בצל בינוני מרוסק גס

מלח, פלפל

2 ביצים טרופות

שמן לטיגון

איך 

ממליחים את תפוחי האדמה המרוסקים והבצל ומניחים בצד ל-10 דקות. סוחטים אותם היטב ומניחים בקערה.

הסחיטה חשובה שכן היא חוסכת לנו קמח.

אנחנו לא מוסיפים קמח ללאטקס!

מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

מחממים מחבת על להבה בינונית ומוסיפים שמן צמחי בגובה של 1/2 ס״מ.

עם כף לוקחים מעיסת תפוחי האדמה ומניחים בזהירות לתוך השמן החם, כך עושים עם יתרת התערובת.

מטגנים דקה או שתיים, עד שהתחתית זהובה וקריספית והופכים בזהירות לעוד דקה או שתיים.ֿ

מעבירים לנייר סופג ומתנפלים.

והנה הקישורים ללביבות נוספות :

לביבות תירס אסייתיות

לביבות ריקוטה

לביבות בטטה וקוקוס

לביבות נוטלה-בננה

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פוקאצ׳ת ענבים שחורים מטוסקנה

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני משתגעת על פחממות. ריקות. קמח לבן – כן, לבן – בג׳בטה, בפוקצ׳ה, בפיצה, בפסטה בלחמניות לחמים, קרוואסונים, בעוגות. אני

מרק המרקים שיש בו הכל

כמו כל דבר טעים זה המרק הזה נוצר מערבוב של סגנונות ושאריות. והמרק הזה הוא ארוחה שלמה בסיר אחד. פוקצ׳ה חמה בצד או לחם או

ברוסקטה – מלכת המטבח הטוסקני

לכל מטבח יש את הפטנטים שלו, ההתפתחויות הטבעיות שלו, המאכלים ושיטות הבישול שמכתיבים לו מזג האויר והתנאים הגיאוגרפיים. זה לא מקרי שבמערב אירופה ומרכזה ממעטים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.