עוגת תפוחים הולנדית קלאסית

מאוד אוהבת עוגות תפוחים.
וגבינה.
בארצות אירופה הקרות, גרמניה, אוסטריה והולנד העוגה הזו מככבת בווריאציות שונות.
האוסטרים מתמקדים בשטרודל והגרמנים וההולנדים באפויות, עם קראסט נהדר ופריך.

הנה מתכון לעוגת שטרודל נהדרת והקלאסית שלי שטרודל וינאי קלאסי .

את העוגה הזו דגמתי באמסטרדם בכמה מקומות, תמיד ביקשתי עוגה הולנדית קלאסית ומסתבר שהן די דומות בשינויים קלים.

שכבות שכבות של תפוחי עץ מהודקות לתוך בצק פריך חלומי.

מה שפחות אהבתי, שהתפוחים נשארו חצי אפויים בעוד שאני אוהבת את התפוחים שלי רכים רכים.

לשם כך הוספתי שלב במתכון: ריכוך התפוחים טרם הכנסתם לבצק הפריך והתוצאה נפלאה.

נפלאה.

והבונוס: אין רידודים, אין ניירות פרגמנט ואין פינפונים. עוגה כפרית ראסטית חמה וטעימה.

מה

תבנית בקוטר 22-24 (אם רוצים תבנית 26-28 כדאי להגדיל את הכמות בעוד 1/4)

11 תפוחי עץ ירוקים

350 גרם קמח

225  גרם חמאה רכה  + 25 גרם לתפוחים

2 ביצים

150 גרם סוכר

כפית גדושה קינמון

מעט ווניל

מעט מלח

חופן גדול של צימוקים

מעט מיץ לימון וגרידת לימון

איך 
לתוך קערת מיקסר יש להוסיף את החמאה המאוד רכה, 1/3 מהסוכר ולהקציף 2-3 דקות. להוסיף את הביצים אחת אחת ולהטמיע בהקצפה נוספת.
להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שמתאחד.
מתקבלת עיסה מאוד רכה. זה בסדר גמור.
תבנית 22-24 ס״מ: משטחים את הבצק היטב בידיים, על התחתית וגם בדפנות עד השוליים, אפילו נותנים להם לעטוף טיפה את השוליים.
מכניסים למקרר.
קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לעיגולים דקים או חצאי עיגולים.
מכניסים למחבת עם 25 גרם חמאה וכף סוכר ומקפיצים במחבת על להבה בינונית כחמש דקות.
מוסיפים מעט מיץ לימון וגרידת לימון, מוסיפים גם את הצימוקים.
המטרה לרכך את התפוחים לפני אפייתם.
מורידים מהאש ומצננים לגמרי.
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
בקערה נפרדת מערבבים את יתרת הסוכר והקינמון ומניחים בצד.
מוציאים את התבנית מהמקרר ומתחילים לסדר שכבות של תפוחים ומעליהם לפזר סוכר וקינמון.
מסיימים בשכבת סוכר וקינמון.
הכי חשוב להדק את שכבות התפוחים היטב זו לזו ולמלא עד לשפת התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש למשך שעה.
אחרי 30-40 דקות אם השכבה העליונה שחומה מאוד אפשר לכסות מעל עם נייר כסף (לא להדק רק להניח).
מצננים את הועגה לגמרי עד שפורסים אותה.
היא מדהימה.
מי שבכל זאת אוהב את התפוחים חצי אפויים: משלב על שלב הריכוך ועובר ישירות לשלבים הבאים אבל אני ממליצה לפזר כף פירורי עוגיות או לחם יחד עם הסוכר-קינמון, על מנת שהנוזלים שניגרים מהתפוחים ייספגו בהם (בערך4 כפות מלאות).

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק גריסים מרוקאי

אמא אהבה לבשל לנו מרקים. בחורף. כל ערב היה מרק. בעיקר מרקי ירקות, קיטניות וגם מרק גריסים. בערב שישי היה מרק חרירה. את הגריסים אהבתי

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

קציצות פרגיות באפונה

אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות. יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל. אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון

בורק בשר טורקי מנצח

הטורקים הם אלופי העולם במאפים, בבצקים, בפחממות. כל מה שיוצא מהטאבונים שלהם, מהמחבתות ומהסירים מטריף את הדעת. הבורק הוא משפחה גדולה של מאפים שאנחנו קוראים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.