סלט גריסי פנינה של קיץ

בעצם הסלט הזה מבוסס על שני סלטים שונים שאכלתי בשתי מסעדות מצויינות.

באחת מהן הוסיפו את היוגורט והגריסים בתיבול אחר, ובשני תיבלו במשמשים וירק.

הכל ביחד נתן לי תחושה של חגיגת קיץ אחת גדולה בפה.

אם היו שואלים אותי מה ישראלי בעינייך הייתי עונה: זה. הסלט הזה הכי ישראלי בעיניי.

מנה ראשונה, בראנצ׳ית, ערב קלילה או סתם לקחת לעבודה.

אחלה סלט בכל שעה של היום.ֿ

מה

כוס גריסי פנינה מבושלים כשהם עדיין נגיסים וקראנצ׳יים (הסבר לבישול בהמשך)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס נענע קצוצה

רבע כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק)

2 כפות זיתי קלמטה קצוצים

2 כפות משמש מיובש קצוץ לרצועות

1 פלפל חריף קצוץ

חצי כוס גרגרי רימון

2 כפות שבבי שקדים קלויים וקצוצים/אגוזים/פיסטוקים/קשיו

לרוטב: מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל שחור, שמן זית

רוטב היוגורט:

2 מיכלים של יוגורט שמן 5-10 אחוזי שומן

מעורבב עם מעט מלח, פלפל שחור, כף שמן זית

להגשה: מערבבים את רוטב היוגורט ומורחים תחתית של צלחת הגשה גדולה.

מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומניחים על היוגורט.

יוצאים בצהלולים. כי זה טעים פצצות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שיפודי עוף אסייתיים במחבת

מי אמר שצולים שיפודים רק על הגריל? ומה רע במחבת. והשיפודים האלה בטעמים אסייתים נפלאים. קצת הודו, קצת תאילנד קצת טעמים חמצמצים, חריפים, קארי והרבה

אסקלופ עוף עגבניות וזיתים

מדובר באוכל איטלקי, מצפון איטליה. לגמרי איטלקי. צלפים, זיתים, עגבניות אין יותר איטלקי מזה. מאכל נפלא, במחבת אחת, קלי קלות ובתוך דקות יש ארוחה טעימה

ריבות שעושים בבית

ללא חומרים משמרים ותוספים זרים. רק פירות, סוכר ולימון. אני אוהבת מאוד ריבות. לא קונה. מכינה בבית תמיד. במקרר יש לי ריבות כל השנה :

פסטה טונה עגבניות

תשמעו סיפור: לפני הרבה שנים הגענו לסיציליה. שטופים ברומנטיות שהשאירה בכולנו הסדרה של “הסנדק”, החלטנו שאנחנו נוסעים לעיירה קטנה שנקראת קורליאונה. (נו …זה הדון מהסנדק).

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.