קציצות פרגיות בתיבול תאילנדי

מרוקאים אוכלים המון קציצות. דגים, עופות, בשר, הודו, סרדינים, תפוחי אדמה.

המון קציצות במטבח המרוקאי.

אני מרוקאית.

גם אצלי אוכלים ה מ ו ן קציצות. מכל הסוגים.

אבל בואו נחשוב רגע, למה לא? 

קציצות הן מאכל מהיר מאוד, אפשר לשלב בהן ירקות ועשבי תיבול – ואפילו סרבני ירקות כילדים לא יבחינו.

אפשר לשלב בתוכם עשבי תיבול וירקות שקצת התעייפו במקרר – וגם הקציצות לא יבחינו.

הן טעימות: מטוגנות, מבושלות, אפויות, עם רוטב, בלי רוטב.

קיצר…..

קציצות זה סבבה.

אבל אם תיקחו פרגית טחונה, עדיף בטחינה גסה (כלומר טחינה פעם אחת ולא פעמיים) ואם תדאגו שתהיה לכם בבית מחית קארי תאילנדית אדומה (זהירות היא גם חריפה), תעופו ישירות לבנקוק.

מה

1/2 ק”ג בשר פרגיות טחון גס (פעם אחת)

5 גבעולי בצל ירוק קצוץ

חופן גדול של כוסברה קצוצה

2 כפות ממרח קארי תאילנדי (אני מכינה בבית אבל אפשר למצוא בכל סופר)

כפית סוכר

3 כפות רוטב דגים (אפשר להחליף בסויה)

טבעות צ’ילי אדום (אופציונאלי)

חצי בצל סגול קצוץ לקוביות

3 כפות פירורי לחם

ביצה

3 כפות מים

גרידה מלימון אחד צהוב.

חצי ליים סחוט.

איך 

פשוט לערבב הכל וללוש היטב עד שהמרכיבים מתחברים ונעשים חברים טובים טובים וקרובים.

בידיים רטובות, לגלגל בערך 25 יחידות ולטגן במחבת עם מעט שמן על להבה בינונית נמוכה, עדיפות למחבת טפלון.

שתי כפות שמן בכל סיבוב טיגון מספיקות בהחלט וזאת עד שהקציצות משחימות היטב משני צידיהן.

בערך 2-3 דקות מכל צד.

לסחוט מעליהן עוד מעט ליים.

לאכול ו…לעוף לתאילנד.

סוואדיקפ.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת תפוחים הולנדית קלאסית

מאוד אוהבת עוגות תפוחים. וגבינה. בארצות אירופה הקרות, גרמניה, אוסטריה והולנד העוגה הזו מככבת בווריאציות שונות. האוסטרים מתמקדים בשטרודל והגרמנים וההולנדים באפויות, עם קראסט נהדר

ווינדאלו תבשיל בשר הודי

 את המנה הזו אכלתי לראשונה במסעדת טאיזו. התעלפתי. רצתי הביתה ושיחזרתי אותה מיד, מיד. יחד עם אורז בניחוחות הודיים,  בצל טרי, בצל ירוק ולימון המנה

סלט האורז השחור שלי

את האורז השחור הכרתי לפני 25 שנה דווקא בסיציליה. קניתי חבילה והבאתי הביתה. לא היה לי מושג איך לבשל אותו. גם לא זוכרת מה עשיתי איתו.

ביאריץ ובאיונה

אנחנו מסיימים טיול בן שבועיים בדרום מערב צרפת.ֿ היינו בנורמנדי, ברטאני ובדורדון ההורס, עכשיו אנחנו בביאריץ, הערב נחזור בטיסה לפאריז. אנחנו מחליטים לנצל את היום

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.