רולדת מרנג הורססת

הצילום הזה גרוע גרוע גרוע

אבל העוגה………אלוהים.

והמרנג הוא בדיוק ההיפך מכל מה שאנחנו מכירים: הוא צ׳ואי, רך בתוך וקראנצי מבחוץ ואין צורך

להשגיח עליו או להתנהג אליו יפה ובנימוס, הוא כל כך פשוט להכנה.

ממש כנגד כל הסיכויים.

הקטע עם הרולדה הזו שאפשר למלא בה מה שרוצים, כל קרם שרוצים, פרי, שוקולד, ממרח באמת הכל.

פה היא ממולאת בקארד לימון מדהים וקרם מסקרפונה

אבל בהזדמנויות אחרות מילאתי רק עם קרם ותותים או קרם מסקרפונה ופטיסייר שוקולד…

בקיצור הבנתם את הרעיון.

את העוגה הזו מילאתי בשני סוגי קרם: מסקרפונה וקארד לימון חמצמץ וטעים ומעל הזלפתי גלאסי ופרוסות לימונים מזוגגות.

בואו נתחיל:

מחממים תנור ל – 160 מעלות.

לעוגת המרנג

6 חלמונים

כוס וחצי סוכר

כפית גדושה קורנפלור

כף חומץ

למקסר נקי מצוחצח מוסיפים את החלבונים ומחילים להקציף, כשהקצף מתחיל לעלות מוסיפים בעדינות ולאט את הסוכר. מקציפים עד שהקצף יציב וחזק. עוצרים ומוסיפים את הקורנפלור והחומץ ומקציפים שוב להטמיע אותם.

משמנים נייר אפיה ומורחים עליו את הקרם בצורה מלבנית ובעובי של כ 2 ס״מ בערך.

אין צורך ליישר ולהקפיד, צריך להיות בערך.

אופים בערך 20-30 דקות עד שהמרנג השחים מעט והוא קשה מבחוץ.

מוציאים ומיד מגלגלים כרולדה עם הנייר. משאירים מגולגל כחצי שעה-שעה עד שהרולדה מתקררת.

חשוב מאוד.

בינתיים מכינים קרם מסקרפונה:

שמנת מתוקה אחת

מסקרפונה קופסא אחת

אינסטנט ווניל חבילה אחת  או כמות של קרם פטיסייר (מתכון בהמשך)

חצי כוס חלב

תותים או פירות יער אופציונלי

מקציפים הכל לקצף יציב טעים ועמיד. (אני מעדיפה לא להוסיף סוכר אבל אם לא מספיק מתוק לכם תוסיפו בהקצפה כף או שתיים).

כשהרולדה קרה פותחים אותה בזהירות, גם אם מעט נשבר לא להתרגש: למרוח את הפנים ב2/3 מהקרם ולפזר תותים או פירות אחרים או בכלל לא. לגלגל חזרה ולמרוח את יתרת הקרם מעל.

מצננים במקרר.

לפה הוספתי גם קרם מסקפונה וגם למון קארד שזה קרם לימון חצמצץ והורס.

מתכון ללמון קארד פה 

קרם לימון אלוהי – למון קארד

מתכון לקרם פטיסייר :

1/2 ליטר חלב,

130 גרם חלמונים,

חצי כוס סוכר, כפית ווניל,

40 גרם קורנפלור או קמח.

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

בקלחת מחממים את החלב עד שירתח.

בינתיים טורפים את החלמונים הסוכר והקמח בקערה וכשהחלב רותח, מורידים בזהירות ומוסיפים בכל פעם מעט חלב רותח (בערך 2-3 כפות), ובו בעת ממשיכים לטרוף במהירות וללא הפסקה כך פעמיים שלוש, עד שתערובת החלמונים דלילה וחמימה.

מוסיפים את יתרת החלב וטורפים ומחזירים לאש ללהבה בינונית נמוכה, ממשיכים לטרוף היטב עוד מספר דקות עד שהקרם מסמיך לגמרי.

מורידים מהאש ומוסיפים את הווניל ואת קוביות החמאה טורפים עד שהיא נמסה.

מעבירים לכלי, מכסים בניילון נצמד (מצמידים את הניילון לקרם) ומצננים במקררר לפחות 2-3 שעות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת ריקוטה ושקדים

זו העוגה הכי קלה בעולם. מפרידים, מקציפים, מערבבים ושולחים לתנור. זהו. כשהיא מצטננת ונוגסים בה, מקבלים טעם שקדים עשיר, התוך שלה לח ועסיסי, כמעט כמו

אגוזי השמחה – פיצוחי מתובלים

הם הכי טעימים כשהם מתובלים והם נהדרים כפתיח לפני כל ארוחה, או סתם במסיבת קוקטייל. אפשר להשתמש בכל סוג אגוז שאוהבים ובלבד שהוא יהיה קלוף.

העוגה של מחוז ברטאני שבצרפת

את העוגה הזו הכרתי בקאנקל, שהיא עיירת חוף שנמצאת במחוז בראטני שצפון מערב צרפת. בדרך כלל, כשאני מקבלת תפריטים בארצות אחרות, אני מיד מחפשת אחר

חלת יום הכיפורים

כל חג והמאכלים שלו. כל חג והלחמים שלו. כל חג והחגיגה שלו – ככה אצל אמא שלי. אהובת ליבי. ובכיפורים : חלה שחומה וריחנית שמכמינה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.