אלו תפוחי אדמה קלאסיים שתקבלו בכל מסעדה ברחבי איטליה, צפון או דרום,
מלווים את המנה העיקרית שלכם.
סימן ההיכר הוא הרוזמרין והשום.
הכי כיף להכין את תפוחי האדמה הללו על שאריות שומן של צלי כלשהו:
נניח במתכון של כתף טלה צלוי בפיסטוקים ועשבי תיבול
ואם לא, אז פשוט מכינים כך:
מה
שקית תפוא אדומים קטנים (בערך 400 גרם)
3-4 שיני שום קצוצות דק
מלח, פלפל, שמן זית
מיץ מלימון בינוני
כפית קצוצה מכל אחד מעשבי התיבול הבאים:
מרווה, רוזמרין, טימין, נענע, בזיליקום
איך
פשוט מאוד.
חוצים את תפוחי האדמה לשניים, מערבבים אותם עם יתר המרכיבים.
מניחים בתבנית בשכבה אחת.
מחממים תנור ל -200 מעלות וצולים בערך 45 דקות, כשבאמצע האפיה מערבביםֿ
או עד שתפוחי האדמה שחומים, צלויים ומדיפים ריח מעלף חושים.