כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

שתדעו לכם שעוף מאוד מאוד אוהב לימון.

גם שומר.

ושומר זה ירק נפלא שנדמה לי שלא מוערך מספיק.

המרוקאים אוכלים אותו ככה כמו שהוא, טרי, קראנצ׳י, רענן ואניסי בפה, או כסלט מתובל בלימון ושמן זית.

או הכי הכי: מבושל בלימון עם כרעי עוף, שאמא שלי בישלה לנו בילדותנו.

מתכון פה עוף ושומר בסגנון מרוקאי .

בעצם מדובר במרכיבים זהים כמעט לחלוטין, אבל  סגנון חיתוך השומר משנה את הטעם לגמרי.

תאכלס, שני המתכונים נהדרים. כל יום והמתכון שלו.

מה

4-5 שומרים צעירים שטופים וחצויים לפרוסות

5-6 ירכי עוף רצוי עם העור

1 בצל גדול פרוס לפרוסות

כרישה גדולה פרוסה לטבעות ושטופה היטב

4-5 שיני שום פרוסות

1/2 כוס יין לבן

4-5 עלי מרווה

גבעול רוזמרין

2 צ׳ילי פרוסים דק

מלח, פלפל, כוס מים רותחים

3-4 פרוסות לימון כבוש

איך 

בסיר ,עדיף לנון סטיק, לטגן את ירכי העוף. אין צורך להוסיף שמן כיוון שהירכיים מגירים שומן מספיק.

מזהיבים היטב את הירכים משני הצדדים ומוציאים לצלחת. מוסיפים את השומר והבצלים הפרוסים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים על להבה גבוהה מאוד, תוך ערבוב,

בערך 10 דקות. אנחנו רוצים להשחים את הירקות.

מוסיפים את השום הפרוס, מרווה, רוזמרין וצ׳ילי פרוס מטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את היין הלבן ומבשלים דקה או שתיים על להבה גבוהה.

מוסיפים את המים הרותחים ואת הלימון הכבוש, מחזירים את העוף, מכסים את הסיר, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

אני אוהבת להדליק תנור על גריל ולהזהיב את כל החגיגה הזו בגריל.

בעת הבישול כדאי מידי פעם ״להשקות״ את הכרעיים ברוטב הטעים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוף ממולא של אמא

את העוף המרוקן מעצמות יעשה הקצב שלכם תמורת תשלום קטן. חגיגי, ממזרי, עושה רושם וטעים להפליא. מה  1 עוף מרוקן מעצמות . 1/4 ק"ג בשר

מונטמארטר Montmartre – רובע 18 בפריז

מסלול הליכה:  כ-5 ק״מ     מטרו: lamarck caulaincourt (ירוק 12) מונמארטר. גבעה ירוקה, גבוהה ונישאת על פני העיר המדהימה הזו. בסופו של יום, מה שמגדיר

חצילים ממולאים בסגנון טורקי

אני משוגעת על חצילים. אחד הירקות האהובים עליי ביקום. והטורקים בעיניי הם מלכי החצילים. בעצם גם הדרום איטלקים והיוונים. בעצם, בכל אגן הים התיכון –

עוגיות תחרה קטלניות

קטלניות. אני מזהירה. קרמליות, קראצ׳יות, דקיקות ומעלפות. והכי קלות בעולם להכנה. החורים הקטנטנים דרכם עובר האור ושוטף את כל הזהב החום הזה הם שהקנו לעוגיה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.