עוגיות חמאה וזרעי צ׳ייה

בעצם מדובר בעוגיות חמאה צרפתיות עם ״בריכת״ ריבה אדומה.

אני הוספתי להן זרעי פרג (לפעמים אני מוסיפה גם זרעי צ׳ייה) והן כל כך יפות.

ואת ה״בריכות״ מילאתי בריבת דובדבנים ביתית וחלק מהעוגיות בשוקולד קצוץ.

עוגיות קלות, מהירות וטעימות.

בערך 40 עוגיות בינוניות.

מה

2 כוסות קמח מנופה

1/4 כפית מלח

1/4 כוס זרעי פרג או צ׳ייה

230 גרם חמאה רכה רכה

1/2 כוס סוכר

2 חלמונים

כף תמצית ווניל

למילוי: ריבה אדומה/שוקולד קצוץ

איך

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במיקסר או בקערה מוסיפים חמאה וסוכר ומקציפים כמה דקות (בעבודת יד מקציפים עם כף עץ).

מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומבליעים היטב לתוך החמאה.

מוסיפים את הקמח, הצ׳ייה, הסוכר והווניל והמלח ומערבבים במהירות ורק עד שהעיסה מתאחה.

אין לערבב את העיסה יותר מידי.

מגלגלים 40 עיגולים ומניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה, במרחק אחד מהשני.

עם אצבע מקומחת יוצרים גומה בתוך העוגיה ושולחים את התבנית לאפייה של 10 דקות.

מוציאים מהתנור ושוב עם אצבע מקומחת (או כלי עגול שיכול ליצור גומה) מעמיקים את הגומה וממלאים בתוכה ריבה או שוקולד.

למלא רק עד שה״בור״ מתמלא.

מחזירים לאפייה לעוד 5-7 דקות בערך.

מוציאים ומצננים כשעה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף. קריר, טעים, חמצמץ.ֿ כל יוון בביס אחד. כדי להפוך את הצזיקי

מעטפות פילו במילוי תרד וגבינות

כל כך הרבה מתכונים למאפי תרד וגבינה יש. כולם טעימים כולם יפים, כולם קריספיים אבל המאפים הללו טיפה׳לה מיוחדים והמילוי העשיר נהדר. הם כאלו דקיקים,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.