מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA
זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים.
(בהמשך מתכון טבעוני).
אפשר לגלגל אותו כמו שבלול,
אפשר לאפות אותו כמו פשטידה, אפשר לאפות אותו כמו בורקסים אישיים וקטנים ואפשר לגלגל אותו כמו ״נחש״ לחתוך לביסים ולהתעלף.
והוא ממש ממש קל להכנה וטעים להפליא.
אגב, אפשר להכין, למלא ולהקפיא וכשרוצים, מוציאים מההקפאה ושולחים אותו לאפייה כמו שהוא. 
מה 

2-3 יריעות פילו שלמות

שמן לשימון הפילו

250 גרם בשר בקר טחון

בצל אחד בינוני קצוץ

2-3 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל, מעט צ׳ילי

כף רסק עגבניות משובח

פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס מים

איך

לטגן את הבצל במעט שמן זית עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שיני השום, להוסיף לו את הבשר ולהמשיך ולטגן על להבה גדולה, עד שהבשר מתחיל להשחים. להוסיף מלח, פלפל וצ׳ילי.

להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לטגן עוד דקה או שתיים, להוסיף את המים לכסות ולבשל עוד 15 שעה מכוסה עד שהנוזלים מתאיידים לגמרי.

להוריד מהאש ולצנן.

לחמם תנור על 180 מעלות.

לפרוש את יריעת הפילו ולשמן אותה בחלק העליון.

למלא בקצה ולאורך הפילו  1/3 ממלית הבשר ולגלגל את הפילו עד שמתקבל ״נחש״ ארוך.

לשמן את ה״נחש״ מסביב ולהניח אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

לאפות כחצי שעה או עד שמזהיב.

להוציא ולחתוך לביסים ולהתעלף.

לגרסה הטבעונית מחליפים את הבקר הטחון בחצי ק״ג פטריות מכל הסוגים קצוצים דק דק ומטגנים היטב עד שכל הנוזלים מתאדים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פוקאצ׳ת ענבים שחורים מטוסקנה

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני משתגעת על פחממות. ריקות. קמח לבן – כן, לבן – בג׳בטה, בפוקצ׳ה, בפיצה, בפסטה בלחמניות לחמים, קרוואסונים, בעוגות. אני

חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

חבל הבאסקים כשאומרים לי חבל הבאסקים, אני מייד נזכרת בפינצ׳וס הקטנים והמטריפים, בטעמים של ספרד החושנית, בצבעים ירוקים וטעימים של חבל ארץ הררי ומשובח. אני

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.