עוגת ריקוטה ופירות יער איטלקית

האיטלקים הם מלכי העולם בעוגות גבינה איטלקיות שבד״כ מוכנות מגבינת ריקוטה.

בבלוג יש מספר מתכונים לעוגות גבינה וזו באמת הקלה שבהן.

היתרון בעוגה שאין בה קמח, לכן מתאימה לשומרי חמץ בפסח

וגם לצליאקים.

השילוב של פירות היער עם הריקוטה הוא שילוב מהמם בעיניי.

מה

800 גרם גבינת ריקוטה

3/4 כוס סוכר (מי שאוהב ממש מתוק שיוסיף עוד 1/4 כוס)

גרידה מ-2 לימונים צהובים ויפים

6 ביצים גדולות לא מופרדות

3 כפות ברנדי או כל אלכוהול אחר (לא חובה)

200 גרם אוכמניות טריות או דובדבנים מגולענים

אם משתמשים בקפואות חשוב מאוד להפשיר אותן קודם ולנגד אותן מעודף נוזלים, על מנת למנוע שינוי במרקם העוגה

איך

הכי פשוט בעולם.

מדליקים תנור לחום של 170-180 מעלות.

למיקסר להוסיף את הביצים והסוכר ולהקציף מספר דקות, עד שהקצף תפוח מאוד ובהיר מאוד.

להוסיף את הגבינה תוך סיבוב איטי של זרוע המקצף ובשלוש פעמים.

להוסיף את גרידת הלימון והברנדי ועוד סיבוב קטן של המיקסר.

להוריד את הקערה מגוף המקסר ולהוסיף את האוכמניות.

לערבב בעדינות.

לשמן תבנית היטב, לצקת את התערובת  ולאפות בטמפרטורה של 170-180 כ 45 דקות.

העוגה צריכה להיות זהובה מעל ובנגיעה במרכז העוגה עם האצבע, היא יציבה ולא רוטטת.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק דושפרה (כיסוני בקר) בוכרי

דושפרה זה הטורטולוני האיטלקי. כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ושוחים במרק צח ונפלא. אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית.

הלובר Louvre – רובע 1 בפריז

Louvre – רובע 1 בפריז וכמעט אף מילה על ארמון הלובר. מסלול הליכה : בערך 6 ק״מ מטרו: Pyramides  (סגול 14) שכבתי שם בבוקר, מנסה לשחזר

עוף מרקש

העוף הזה מזכיר לי את הריחות במטבח של אמא. הצלפים והיין הלבן, הכוסברה והזעפרן. והוא טעים ומהיר הכנה. מה  2 חזות עוף שלמים 2 כפות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.