האיטלקים הם מלכי העולם בעוגות גבינה איטלקיות שבד״כ מוכנות מגבינת ריקוטה.
בבלוג יש מספר מתכונים לעוגות גבינה וזו באמת הקלה שבהן.
היתרון בעוגה שאין בה קמח, לכן מתאימה לשומרי חמץ בפסח
וגם לצליאקים.
השילוב של פירות היער עם הריקוטה הוא שילוב מהמם בעיניי.
מה
800 גרם גבינת ריקוטה
3/4 כוס סוכר (מי שאוהב ממש מתוק שיוסיף עוד 1/4 כוס)
גרידה מ-2 לימונים צהובים ויפים
6 ביצים גדולות לא מופרדות
3 כפות ברנדי או כל אלכוהול אחר (לא חובה)
200 גרם אוכמניות טריות או דובדבנים מגולענים
אם משתמשים בקפואות חשוב מאוד להפשיר אותן קודם ולנגד אותן מעודף נוזלים, על מנת למנוע שינוי במרקם העוגה
איך
הכי פשוט בעולם.
מדליקים תנור לחום של 170-180 מעלות.
למיקסר להוסיף את הביצים והסוכר ולהקציף מספר דקות, עד שהקצף תפוח מאוד ובהיר מאוד.
להוסיף את הגבינה תוך סיבוב איטי של זרוע המקצף ובשלוש פעמים.
להוסיף את גרידת הלימון והברנדי ועוד סיבוב קטן של המיקסר.
להוריד את הקערה מגוף המקסר ולהוסיף את האוכמניות.
לערבב בעדינות.
לשמן תבנית היטב, לצקת את התערובת ולאפות בטמפרטורה של 170-180 כ 45 דקות.
העוגה צריכה להיות זהובה מעל ובנגיעה במרכז העוגה עם האצבע, היא יציבה ולא רוטטת.