עוגת ריקוטה ופירות יער איטלקית

האיטלקים הם מלכי העולם בעוגות גבינה איטלקיות שבד״כ מוכנות מגבינת ריקוטה.

בבלוג יש מספר מתכונים לעוגות גבינה וזו באמת הקלה שבהן.

היתרון בעוגה שאין בה קמח, לכן מתאימה לשומרי חמץ בפסח

וגם לצליאקים.

השילוב של פירות היער עם הריקוטה הוא שילוב מהמם בעיניי.

מה

800 גרם גבינת ריקוטה

3/4 כוס סוכר (מי שאוהב ממש מתוק שיוסיף עוד 1/4 כוס)

גרידה מ-2 לימונים צהובים ויפים

6 ביצים גדולות לא מופרדות

3 כפות ברנדי או כל אלכוהול אחר (לא חובה)

200 גרם אוכמניות טריות או דובדבנים מגולענים

אם משתמשים בקפואות חשוב מאוד להפשיר אותן קודם ולנגד אותן מעודף נוזלים, על מנת למנוע שינוי במרקם העוגה

איך

הכי פשוט בעולם.

מדליקים תנור לחום של 170-180 מעלות.

למיקסר להוסיף את הביצים והסוכר ולהקציף מספר דקות, עד שהקצף תפוח מאוד ובהיר מאוד.

להוסיף את הגבינה תוך סיבוב איטי של זרוע המקצף ובשלוש פעמים.

להוסיף את גרידת הלימון והברנדי ועוד סיבוב קטן של המיקסר.

להוריד את הקערה מגוף המקסר ולהוסיף את האוכמניות.

לערבב בעדינות.

לשמן תבנית היטב, לצקת את התערובת  ולאפות בטמפרטורה של 170-180 כ 45 דקות.

העוגה צריכה להיות זהובה מעל ובנגיעה במרכז העוגה עם האצבע, היא יציבה ולא רוטטת.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

  הפוסט מתעדכן מנסיעה לנסיעה.. נחתנו, 21:30 בלילה. בפעם האחרונה שהיינו פה זה היה לטובת עצירת ביניים של כמה שעות. עשינו מה שכל תייר ממוצע

לחם קופים הונגרי

לחם קופים שאכלתי בהונגריה ומסתבר שמדובר במאפה מקומי. אז מי היה פה קודם? האמריקאי או ההונגרי? לא משנה. אז מהו לחם קופים? בצק שמרים עשיר

החצילים היפאניים שלי

אם יש מטבח שמתחרה על חיכי וליבי יותר מהמטבח האיטלקי זה המטבח האסייתי. ליתר דיוק, התאילנדי. אין, אין, אין, על המטבח הזה בעולם. אין על

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.