בעצם את התבשיל הזה מכינים גם עם קוביות בקר ויש מתכון בבלוג.

המתכון כאן:  קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי 

ואפשר להכין את התבשיל הנפלא הזה גם עם קציצות בקר קטנטנות.

ככה אמא שלי הכינה אותן.

מה

לקציצות

1/2 ק״ג בשר בקר טרי טחון

כף שמן זית

מלח, פלפל לבן, ראס אל חנות

2 כפות פירורי מצה או לחם

1 ביצה טרופה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.

לשים היטב את כל החומרים ומניחים בצד למנוחה. בינתיים מכינים את הרוטב.

לרוטב

1 בצל גדול חתוך לקוביות

4-5 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

מקל קינמון

מלח, פלפל לבן, כורכום.

2-3 כוסות מים

שמן זית

1-2 כפות סוכר חום

1 פלפל צ׳ילי (אופציונאלי)

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

איך 

בסיר רחב ונוח להוסיף מעט שמן זית ואת קוביות הבצל. מזהיבים את הבצל היטב ומוסיפים את קוביות הגזר.

מטגנים עוד כ 10 דקות, עד שגם קוביות הגזר מזהיבות מעט.

מוסיפים את התבלינים ומטגנים דקה או שתיים, מוסיפים את המים הרותחים ומחצית מהפטרוזיליה הקצוצה.   

מרתיחים היטב, מנמיכים ומכסים.

בינתיים יוצרים מתערובת הקציצות קציצות קטנטנות וכשמסיימים, מוסיפים אותן בזהירות לתוך הרוטב הרותח, לא נוגעים בהן.

שוב מנמיכים ומכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ-40 דקות.

מפזרים פטרויזליה קצוצה ומבשלים עוד דקה או שתיים.

אם הנוזלים מתאדים במהלך הבישול, מוסיפים עוד מעט.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פרגיות בטעמי אסיה

כשאני רוצה מאכל מהיר, טעים וקל הכנה אני בדרך כלל הולכת על הפרגיות האלה. היום, בכל סופר ואצל כל קצב, אפשר לקבל מעין סטקים דקים

סלמון בגלייז אסייתי

זו מנה שאני ממש ממש ממש אוהבת. היא באמת טעימה ומהירה להכנה, היא מרשימה והיא כיפית צריך רק להזהר כשהופכים את קוביות הסלמון שלא יתפוררו.

לחמניות חמאה בקליעה מיוחדת

מעבר לעבודה שהבצק של הלחמניות הללו טעים להפליא, קליל וריחני הקליעה שלהן ממש יפה. להגיש לחמניה כזו לכל אורח בתחילת ארוחה חגיגית, זו מחווה מקסימה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.