מיני כווארי בגזר וקינמון

בעצם את התבשיל הזה מכינים גם עם קוביות בקר ויש מתכון בבלוג.

המתכון כאן:  קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי 

ואפשר להכין את התבשיל הנפלא הזה גם עם קציצות בקר קטנטנות.

ככה אמא שלי הכינה אותן.

מה

לקציצות

1/2 ק״ג בשר בקר טרי טחון

כף שמן זית

מלח, פלפל לבן, ראס אל חנות

2 כפות פירורי מצה או לחם

1 ביצה טרופה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.

לשים היטב את כל החומרים ומניחים בצד למנוחה. בינתיים מכינים את הרוטב.

לרוטב

1 בצל גדול חתוך לקוביות

4-5 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

מקל קינמון

מלח, פלפל לבן, כורכום.

2-3 כוסות מים

שמן זית

1-2 כפות סוכר חום

1 פלפל צ׳ילי (אופציונאלי)

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

איך 

בסיר רחב ונוח להוסיף מעט שמן זית ואת קוביות הבצל. מזהיבים את הבצל היטב ומוסיפים את קוביות הגזר.

מטגנים עוד כ 10 דקות, עד שגם קוביות הגזר מזהיבות מעט.

מוסיפים את התבלינים ומטגנים דקה או שתיים, מוסיפים את המים הרותחים ומחצית מהפטרוזיליה הקצוצה.   

מרתיחים היטב, מנמיכים ומכסים.

בינתיים יוצרים מתערובת הקציצות קציצות קטנטנות וכשמסיימים, מוסיפים אותן בזהירות לתוך הרוטב הרותח, לא נוגעים בהן.

שוב מנמיכים ומכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ-40 דקות.

מפזרים פטרויזליה קצוצה ומבשלים עוד דקה או שתיים.

אם הנוזלים מתאדים במהלך הבישול, מוסיפים עוד מעט.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק גריסים מרוקאי

אמא אהבה לבשל לנו מרקים. בחורף. כל ערב היה מרק. בעיקר מרקי ירקות, קיטניות וגם מרק גריסים. בערב שישי היה מרק חרירה. את הגריסים אהבתי

ראגו בקר ברוטב עגבניות ופסטה

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני משתגעת על איטליה ועל אוכל איטלקי. כל מי שעוקב אחריי יודע שאני מבשלת סוגים רבים של ראגו איטלקי, בדגש

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.