קציצות סרדינים של אמא שהכינה סמירה מאסווירה

סמירה המקסימה היא עובדת בריאד באסווירה, שם התארחנו לפני שנה.

ביקשתי מסמירה ללמד אותי איך מכינים קציצות סרדינים ברוטב עגבניות ֿוהיא נענתה ברצון.

בעצם, הקציצות הללו, הן בדיוק, אבל בדיוק כמו קציצות הסרדינים שאמא שלי היתה מכינה.

כך, שהכל נשאר במשפחה.

אפשר לקרוא עוד על סמירה ואסווירה בפוסט אסווירה במרוקו

מה

1 ק״ג סרדינים מנוקים ללא ראש ושטופים

כמון, מלח, פלפל לבן

6 עגבניות אדומות מגוררות או 1 קופסת עגבניות מרוסקות

5 כפות שמן זית

כוסברה קצוצה

צ׳ילי (אופציונאלי)

איך

בטאג׳ין או סיר שטוח ורחב יש להוסיף שום כתוש, שמן זית, עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל לבן ומעט כמון.

להוסיף עוד חצי כוס מים, להרתיח, לכסות, להנמיך ולבשל בערך 20 דקות.

בינתיים :

מרסקים את הסרדינים במכונת ירקות ידנית אם אין, קוצצים בסכין חדה דק דק. בלית ברירה מרסקים במג׳ימיקס בפולסים קצרים לפירורים קטנים.

מערבבים את הדגים הקצוצים עם שום, מלח, פלפל, מעט שמן זית, כמון ומגלגלים לקציצות קטנות.

לאחר שהרוטב מוכן, מוסיפים את הקציצות, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים ומבשלים  מכוסה על להבה נמוכה, עוד כרבע שעה. ֿ

מגישים, כמו במרוקו, עם פרנה או כמו אצל אמא עם חלה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק עדשים טורקי ומופלא

Ezo Gelin כך זה הופיע בתפריט שנכתב כולו בטורקית ולא הבנתי מילה ממנו. אז הקלדתי את צמד המילים הללו בגוגל, לחצתי על images והופיע לי

טארט בשר ושקדים חגיגי

הטארט הזה נולד משאריות. בחיי. שאריות של בצק עלים, שאריות של בשר טחון וערימת תבניות טארט אישיות חדשות שהבאתי ומתתי לנסות אותן. מה שמקסים בטארט

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.