קציצות סרדינים של אמא שהכינה סמירה מאסווירה

סמירה המקסימה היא עובדת בריאד באסווירה, שם התארחנו לפני שנה.

ביקשתי מסמירה ללמד אותי איך מכינים קציצות סרדינים ברוטב עגבניות ֿוהיא נענתה ברצון.

בעצם, הקציצות הללו, הן בדיוק, אבל בדיוק כמו קציצות הסרדינים שאמא שלי היתה מכינה.

כך, שהכל נשאר במשפחה.

אפשר לקרוא עוד על סמירה ואסווירה בפוסט אסווירה במרוקו

מה

1 ק״ג סרדינים מנוקים ללא ראש ושטופים

כמון, מלח, פלפל לבן

6 עגבניות אדומות מגוררות או 1 קופסת עגבניות מרוסקות

5 כפות שמן זית

כוסברה קצוצה

צ׳ילי (אופציונאלי)

איך

בטאג׳ין או סיר שטוח ורחב יש להוסיף שום כתוש, שמן זית, עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל לבן ומעט כמון.

להוסיף עוד חצי כוס מים, להרתיח, לכסות, להנמיך ולבשל בערך 20 דקות.

בינתיים :

מרסקים את הסרדינים במכונת ירקות ידנית אם אין, קוצצים בסכין חדה דק דק. בלית ברירה מרסקים במג׳ימיקס בפולסים קצרים לפירורים קטנים.

מערבבים את הדגים הקצוצים עם שום, מלח, פלפל, מעט שמן זית, כמון ומגלגלים לקציצות קטנות.

לאחר שהרוטב מוכן, מוסיפים את הקציצות, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים ומבשלים  מכוסה על להבה נמוכה, עוד כרבע שעה. ֿ

מגישים, כמו במרוקו, עם פרנה או כמו אצל אמא עם חלה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חטיפי חומוס ופול

בכל פיצוציה ופיצוחיה אפשר למצוא קטניות מטגנות: חומוס, פול, אפונה. זה מלוח, זה טעים והכי מתאים עם משקה חריף. אצל אמא שלי, שהאורחים לא פסקו

שפצה׳לה הפסטה האלזאסית

שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש, גם בצפון צרפת באלזאס. בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים

עוגיות שיבולת שועל ופקאנים

העוגיות האלה קלות מאוד להכנה. מהירות ומכילות מרכיבים טעימים ובריאים: פקאנים, שיבולת שועל וסוכר חום. ילדים אוהבים אותם. גם אני. מהכמות מתקבלות כ-6- עוגיות בינוניות.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.